Bírósági végrehajtói felhívás pénz nélkül


gerbera317 # 2012.08.09. 21:04

Zsuzsanna, ha már ki van tűzve az árverés, az nem halasztható el amiatt, hogy az adós mondott valamit. A fizetési szándék mellé egyébként is szokás némi "termékmintát" is mellékelni, de kitűzött árverésnél a "minta" már nagyon kevés: a teljes összeget kell bekínálni.

gerbera317 # 2012.08.09. 20:59

Például milyen kifogás lenne elég alapos?

Az "alapos" a jogban nem azt jelenti, amit a köznyelvben, hanem azt, hogy "megalapozott", "nem alaptalan".

Végrehajtási kifogás a végrehajtónak a végrehajtási eljárás szabályait és a végrehajtási kifogást előterjesztő jogát vagy jogos érdekét lényegesen sértő intézkedése, illetőleg intézkedésének elmulasztása ellen terjeszthető elő. A végrehajtási eljárás szabályainak lényeges megsértése az olyan jogszabálysértés, amelynek a végrehajtási eljárás lefolytatására érdemi kihatása volt.

Nem alapos, tehát alaptalan az olyan kifogás, ami nem érdemi szabálysértést támad (pl. a végrehajtó véletlenül kisbetűvel írta az adós nevét), vagy ha a kifogás nem is a végrehajtó intézkedését támadja, hanem magát a követelést (pl. a te esetedben).

Azt igazán eldönthetnéd, hogy most számlát kaptál, vagy végrehajtói felhívást. Végrehajtással fenyegetőznek, vagy pedig már a végrehajtó intézkedett ellened? El nem hinnéd, mennyire nem mindegy!

Zsuzsanna69 # 2012.08.09. 19:31

Volt férjem rengeteg pénzzel tartozik nekem. Nemsokára árverezik az ingatlanát. Kérdésem,hogy megkeresheti-e a végrehajtót, jelezheti-e fizetési szándékát, és tudja-e ezzel húzni a határidőt? A végrehajtó köteles-e ilyen esetben haladékot adni neki? Mennyire húzhatja el a kifizetést?

Renáta1985 # 2012.07.07. 10:59

Üdvözlöm!
Helyzetem hasonló az előző hozzászólóéhoz,én is végrehajtótól kaptam felhívást,távközlési szolgáltatói tartozásom van!80 e forintból lett 144 e forint.
Az van írva a felhívásra hogy rendezzem a tartozást július 25.-ig!
Arra lennék kíváncsi hogyha bemegyek személyesen a végrehajtóhoz ügyfélfogadási időben,van e lehetőségem arra hogy részletfizetést kapjak?
Jelenleg gyesen vagyok,és a tartozás azért jött létre mert férjemnek munkahelyi problémái voltak,munkanélküli lett!A felhíváson kívül kaptam még mellékelve egy végrehajtási lapot is!Köszönöm válaszát előre is!
Bízom benne hogy van még lehetőség a végrehajtás elkerülésére!

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.29. 07:29

A végrehajtónak ügyfélfogadási időpontja van és az irodájában tartja. Ha szépen kéred - és rögtön viszel legalább 1 részletet - adhat 12 havi bontást is!

tudatlanka20 # 2012.03.27. 17:02

Múlthét hétfőn jött egy számla, ami ismeretlen idővel ezelőtt (nincs ráírva) még 140ezer volt, mostanra 200 lett (szerintem elfelejtődött, vagy ilyesmi, szóval légyszi hagyjátok a kioktatást, hogy akkor kellett volna meg stb). Anyukámnak jött, de ő most Amerikában van. Valaki azt mondta, hogy menjünk be egy 20ezressel, hogy sajna csak ennyink van, de szándékunkban áll fizetni, és szeretnénk részletfizetési lehetőséget. Lehetséges ez? Mennyi időt kérhetünk haladéknak, hogy ne tűnjünk túl pofátlannak? A pasi, aki adta a tippet, fél évet mondott, de hát honnan akaszthatnánk le havi 30ezret? Azt tutira nem bírnánk, már ez is kajakiesést jelent, hogy vigyünk be egy 20-ast. Igazából a telekom-nak kellene fizetnünk, de nem is találom a címet, hogy hová mehetnénk be, csak telefonszámot látok. A levelezési címre be lehet menni? Ott fogadnak ilyesmivel? Ezt most lelevelezgetni hosszadalmas lenne, ma volt a fizetési határidő, végrehajtással fenyegetőznek, szóval holnaptól már esedékes a látogatásuk (csak azt nem értem, akkor mi az a mondat, hogy a kézbesítéstől számított 15 napon belül végrehajtási kifogást terjeszthetünk elő 15000 forintért (!?). Szóval tudnátok valamit mondani, hogy mit csináljunk? L20

Ja és ez mit jelent? (Legutolsó mondat, kisbetűs rész)
,,Ha a kifogás alapos, a bíróság a kifogásnak helyt adó döntésében hivatalból rendelkezik a kifogás illetékének a kifogást előterjesztő részére történő visszatérítéséről." Például milyen kifogás lenne elég alapos? És a dátumot, amikor ez a számla még ,,csak" 140 volt, honnan tudhatom meg? Van olyan, hogy mondjuk 5-6 év után már nem kérhetik?
Köszönöm, ha van most ehhez türelmetek!