Fizetés letiltás!


zorsi75 # 2013.08.22. 19:58

Tisztelt Válaszadó!

Sajnos lett bejelentett munkám így a behajtó megtalált szépen vonnak is , A kérdésem hogy elévül-e a hitel amit 1998-ban vettem fel??????
A másik,hogy a munkáltatónál bejenkezett az APEH IS diákhitel tartozás miatt vagyis így 50% is lehet már levonni vagy csak bírósági végzéssel lehet??? Kihez forduljak kérem SEGÍTSENEK!!!!!!ÉLJEN A DIÁKHITEL!!!!!!!!!

kfgabri # 2012.06.26. 11:57

Figyelj Zoli, hiába próbálod a szánkba adni, amit hallani szeretnél, nem fog menni.
A szociális indokokat a kérelmedben ne spilázd túl, tényszerűen add elő, hangsúlyozva, hogy ELISMERED a KÖTELEZETTSÉGED és kifejezed EGYÜTTMŰKÖDÉSED, azonban:

  • bevétel ennyi
  • kiadás ennyi
  • eltartott kiskorú amannyi.

Kéred, hogy havi járandóságod ennyiben állapítsák meg, illetve kéred, hogy az összkövetelés x %át elengedni szíveskedjenek.

Nincs olyan, hogy Te mire vagy hajlandó, olyan van, hogy mit KÉRSZ és KÖSZÖNÖD.

zolle # 2012.06.26. 11:41

Akkor is tudja a házat árvereztetni ha hiteles és a hitel rendesen időre van törlesztve??A bank felbontaná velem ezért a szerződést??

Lehet , hogy bár listás vagyok. nincs róla tudomásom! A lényeg, hogy ez a végrehajtandó hitel ez 600000ft volt 2002-ben. Akkor vettem fel ! most is eggyi a tőketartozás !A lakásunk hitelét pedig 2009-ben vettük és akkor még szerintem nem voltam báros mert akkor valóban nemkaptam volna meg ! Pedig sem ingatlanfedezetet nem kértek se semmit, csak a 20% önerőt azthiszem !

Akkor aztmondod semmi esélyem rá , hogy valamit is figyelembe vegyenek??
Kérelmet akarok benyjtani , hogy a tőkét kifizetem ,oké azt vonják le de a mégegyszer annyi , sőt ! több kamat meg mindenféle sallang összeget engedjék el vagy legalább csökkentsék ! A 600000ft ból több mint 1300000ft lett ! Szerinted megérné beadni egy kérelmet ? Lenne esélyem rá . hogy engednek az "árból" ??

turbo71 # 2012.06.26. 10:13

zolle! legrosszabb ha feketén dolgozol hiszen a végrehajtó ráteszi a tartozást az ingatlanra is és megy a ház lásd az elözö forumokon ! valoszinüleg eladták a tartozást és a cég végrehajtást kért ellened. az már más kérdés hogy erröl nem tudtál hiszen ezt megelözi elég sok dolog ugyancsak a másik forumokon! egy tartozás esetén 33% a felsö határ abban bele kell hogy férjen a mindenkor levont összeg 10%a behajtási jutalék gyanánt. sajnos végrehajtásban a 4 gyerek inkább erkölcsi kérdés ez nem lassitja a folyamatot. a dolog érdekesége hogy valoszinüleg a nem fizett kölcsön miatt bár listás vagy lettél akkor hogy folyositottak neked kölcsön? föleg nagy értékü kölcsönt? hmmm érdekes.

zolle # 2012.06.25. 14:17

Tisztelt fórumtagok!

A történet a következő! Valamikor kb 10 éve vettem fel a Budapest Banknál 600000ft személyi kölcsönt! Természetesen úgy mint sokan mások én sem tudtam fizetni! Kb 6-7 éve se híre se hamva nem volt a dolognak nem jelentkeztek nem küldtek levelet sem . A mai napon kaptam egy végrehajtói levelet miszerint a fizetésem 33%-át tiltsa le a munkáltatóm a fizetésemből! A végrehajtást kérő a Díjbeszedő Faktorház Zrt. aminek még a nevét sem hallottam ! A lényeg az az hogy mit tehetnék hogy ne tiltsák le?? Minimálbéres (br.93000ft) dolgozó vagyok a helyi önkormányzatnál 4 kiskorú gyermekem van élettársi viszonyban élek párom gyesen van lakásunk hiteles.Lehetséges-e az hogy figyelembe veszik ezeket a dolgokat és enyhítenének vagy valami??? Ja és még egy kérdés: Ha a 33%-át levonják akkor még plussz rájön a behajtási jutalék (azaz 10% áll a levélben),és akkor 43% lesz levonva vagy ezt nemértem. Meg amugy is azon gondolkodtam , hogy a teljes összeg ami a levélben van az közel 1200000ft, amit ha a fizetésem 33%-ával számolok havonta akkor azt vagy 8 évig vonják. Megéri ez nekik? Mi van akkor ha leszámolok az inkább dolgozom feketén? Mit tudnak csinálni?? Legyenek szívesek segítsenek mert nagyon elvagyunk keseredve ! Az össz havi bevételünk 130-150 ft ebből fizessem a lakáshitelt meg a rezsit meg még vonjanak le az akkor nem is eszünk vagy , hogy gondolják??? Válaszokat előre is megköszönöm !