vásárlást követő végrehajtás - vevő oldal


erole # 2012.07.11. 20:01

Nagyon köszönöm a válaszokat, segítséget, kicsit kezdett elmenni a kedvem a formámtól..

guba" # 2012.07.11. 14:03

Ha később foglalták le az autót, mint az adásvétel dátuma, akkor meg fogod nyerni az igénypert, tekintettel arra, hogy a kocsi már a te tulajdonod volt, amikor lefoglalták.

gerbera317 # 2012.07.11. 13:45

Igényper. Vagy pedig hagyod veszni a roncsot. Ha annyira nem roncs, akkor te magad vásárolod meg árverésen kívül a végrehajtótól.

erole # 2012.07.10. 18:58

Tisztelt Fórumozók,

Kérdésem az alábbiakban fogalmaznám meg, megköszönöm, ha valaki tudna segíteni, mit tudok tenni:
Tavalyi év januárjában vásároltam egy gépjárművet. Munkavégzéshez kellett, az akkori munkaadóm nevére lett íratva, hogy el tudjuk számolni a költségeit, melyben ugye van rizikó, de ha belegondolok, ez jelen esetben, az alábbiaktól lényegében lényegtelen.

Idén megcsináltam a saját céget. Januárban egy meglehetősen súlyos meghibásodás miatt üzemképtelen lett a jármű. Hozzákezdtem a javíttatásához, emellett februárban egy jelképes összegért megvásároltam, s elindítottam az átírás folyamatát. A törzskönyve azonban a mai napig nem került elő, így az meghirdetésre került.
Két hónappal később (májusban) telefon az okmányirodából, mehet az átírás, csak az erről nekem küldött (mint kiderült, nem ajánlottan) értesítés sosem jutott el hozzám. Viszont van egy rossz hír, végrehajtás alá került az autó, melyre időközben közel egy millió forint (az autó eredeti vásárlási értéke) lett költve javítás gyanánt (számlákkal, munkalapokkal igazoltan, különböző cégektől).
A februárban kötött adásvételi szerződésben szereplő összeg 8x-ára vonatkozik a foglalás, melyben kérik ugye az állag megőrzését.
Hozzáteszem, engem egyedül az okmányiroda értesített, nem tudom, mi alapján lett az autó értéke meghatározva, stb..
Ma beszéltem a végrehajtóval, az adós (előző munkáltató) nem fizet, elvileg árverésre kerül az autó.
Mit tudok tenni, hogy..?