Hogyan zajlik egy elektronikus árverezés?


gerbera317 # 2012.08.03. 17:14

Ha nem érkezik sem elektronikus úton, sem személyesen ajánlattétel” - Ezt hívják úgy, hogy érdeklődők hiányában sikertelen maradt az árverés. A végrehajtó iyenkor kitűzi a másodikat.

A leszállítás így történik:
A kikiáltási ár ugyanaz, mint ami a hirdetményen is szerepel. Ha erre nem érkezik vételi ajánlat, akkor a végrehajtó fokozatosan lejjebb engedi, maximum a hirdetményben meghirdetett mértékig (70 vagy 50%), vagy addig, aminél lejjebb az online megtett licit miatt már nem lehet. Ha a leszállított kikiáltási ár eléri a mélypontot, a jelenlévő érdeklődők számától, vérmérsékletétől és vásárlási kedvétől függően megindul egy egészséges licit fölfelé. Ha egy szem érdeklődő van, ő nyilván nem fog licitálni, hanem a 70 százalékra rámondja, hogy "megadom", és leütés után már övé is a cucc.

Egyébként ajánlatot nem valaki felé teszünk, hanem valakinek.

Zsuzsanna69 # 2012.08.03. 11:45

Nem tudom, jól értelmezem-e. Tegyük fel, szeretném megvenni a kinézett ingatlant. Személyesen megjelenek a végrehajtónál, leteszem az árverési előleget. Ekkor személyesen is tehetek ajánlatot. Ezt értem. De ha én nem a kikiáltási áron szeretném megvenni, hanem a 70 %-án, akkor itt megtehetem az ajánlatot?
Ha nem érkezik sem elektronikus úton, sem személyesen ajánlattétel a végrehajtó felé az árverés időpontjáig, akkor a következő árverésen leszállítják 70 %-ra?

gerbera317 # 2012.08.03. 10:23

Az árverési hirdetményen rajta van, mettől meddig tart az elektronikus ajánlattétel ideje, ezt követően pedig a személyes ajánlattétel helye és ideje.

Aki licitálni akar, legkésőbb ezen a személyes ajánlattételi eseményen meg kell jelennie, le kell tennie az előleget, és akkor licitálhat kedvére. Ha az online szakaszban volt ajánlattétel, és az meghaladta a 70 százalékot, akkor a kikiáltási ár legfeljebb eddig szállítható le, 70 százalékra már nem. A megtett online licitről illetve a további licitálni kívánókról legkésőbb a személyes ajánlattételnél tudomást fog minden érdekelt szerezni.

Zsuzsanna69 # 2012.08.03. 06:46

Egy önálló bírósági végrehajtó intézi.

lewho # 2012.08.03. 06:24

Milyen árverés, bírósági végrehajtós vagy NAV-os?

Zsuzsanna69 # 2012.08.03. 06:21

Kérdésem az lenne, hogy egy ingatlan elektronikus úton történő árverezése hogyan zajlik? Már megvan az árverezés időpontja. Aki szeretné megvenni, annak mit kell tennie? Honnan lehet tudni, hogy más is szeretne licitálni az ingatlanra? Azt tudom, hogy legfeljebb az ingatlan értékének 70 %-ig lehet leszállítani az árverési értéket. De az mikor történik?