ingatlan végrehajtás

vegrehajtasugyintezo # 2012.09.11. 07:25

Árverezőként amennyiben - lakóingatlan esetén - rendelkezem a becsérték 70%-nak megfelelő összegű ranghely első zálogjog követeléssel, átvehetem az ingatlant (a végrehajtó munkadíjának megfizetése mellett) és a mögöttem állók lemaradnak. (vagy pénzért licitálnak)
Ha ugyanezt csak pénzért teszem, a felosztási terv pont ugyanezt az eredményt hozza...

Megnézve a tv-t, ebben valóban igazad van. Engem az tévesztett meg, hogy láttam végrehajtót aki ezt úgy értelmezte, ahogy előzőleg írtam.

babuci68 # 2012.09.19. 16:30

Az ingatlanom 1/3 részét árverezték, mely a volt férjem tulajdona. A végrehajtási eljárásba becsatlakozott a bank is de nem végrehajtást kérőként. A végrehajtást kérő a második sikertelen árverés után bejelentette az ingatlan 1/3 részének az átvételét. A bank is bejelentette az ingatlan átvételét. A végrehajtást kérő, aki magánszemély magasabb összeget ajánlott mint a becsatlakozó bank. Ebben az esetben figyelembe veszi-e a végrehajtó, hogy a bank zálogjogosult, vagy a magán végrehajtást kérő magasabb vételi ajánlata lesz a nyerő. Az árverés még szeptember 01 előtt volt. A bank egyáltalán átveheti az ingatlant úgy, hogy csak becsatlakozó és nem végrehajtást kérő? A Vht.-ben leírt kielégítési sorrendnek van-e ilyenkor jelentősége, azaz előnyt élvez-e a bank, attól függetlenül, hogy kevesebbet ajánlott?
Köszönöm válaszát.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.27. 04:50

A végrehajtó is engedélyezhet részletfizetést. Vagy 200 ezret egyben meg kellene fizetni, és akkor lehet szó a 30 ezrekről.

vegrehajtasugyintezo # 2012.09.29. 09:15

Szerintem a hetedik helyi érték milliót jelöl... Arra meg nem adnak részletet.
Meg kellene magyarázni a vh kérőnek, hogy attól nem lesz gazdagabb, ha az ingatlanra kér végrehajtást... Elégedjen meg a fizetés letiltással!

zsana82 # 2012.10.10. 18:11

Kedves Fórumozók!
A köv. kérdésem lenne. Az exemmel vásároltunk ingatlant 80% enyém 20% exem arányban hitellel. Útjaink szétváltak megvettem az ő részét, csak egyéb okok miatt csak fenntartással lett bejegyezve a nevemre és nagyhirtelen végrehajtás került a 20%-ra. Az exem azt mondja vegyem meg azt a 20%-ot végrehajtáson és kb 1M kéne kifizetnem érte, a hitelt amit felvettünk azt meg állítólag rajta fogják behajtani? Ő az adós én az adóstárs, a hitelt én fizetem. Szóval a kérdésem lenne:

1. Ez igaz hogy ha én megveszem árverésen azt a 20% a bank csak az exemen követeli a hitelt? Furán hangzik.
  2. Ilyen esetben ha a bank által jelzálogozott ingatlan egy részét elárverezik mit szokott igazából csinálni?

Nekem az a tippem hogy azt a maradék 80% meg ő kezdi árverezni.
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.11. 08:10

A banknak nincs rajta jelzálogjoga véletlenül?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.11. 08:11

Szóval van. Akkor a bank bekapcsolódik a végrehajtásba, és árverezik a te tulajdoni hányadodat is. Az adós maga nem licitálhat.

debora417 # 2012.10.12. 05:42

Kedves Fórumozók!

miután megkaptuk az értékbecslést az ingatlanról, még miről fog kiértesíteni a végrehajtó?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.12. 10:15

Az árverés időpontjáról.

debora417 # 2012.10.27. 06:34

És mennyi idő telik el általában az értékbecslés kézhezvételétől és az árverezés időpontjának kiértesítésétől? mennyire húzhatja el a végrehajtó az időt az adós javára? és ha ha otp noszogatja a végrehajtót?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.27. 07:39

Sokáig. De miért húzná?

debora417 # 2012.10.27. 08:31

ismerősi alapon?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.27. 09:10

Paranoia.

debora417 # 2012.10.27. 09:43

nem az

gerbera317 # 2012.10.27. 12:54

Talán mert nincs fotó az ingatlanról. Az árverésre váró ingatlanokat most újra végig kell járni és lefotózni, mert anélkül nem lehet árverést kitűzni.

debora417 # 2012.10.27. 13:08

értem, köszönöm az infót!

laikus22 # 2012.10.27. 18:04

Tisztelt Fórumozók! A segítségeteket szeretném kérni. Ez év február végén kaptam a lakcímemre egy bírósági végrehajtótól egy ún. végrehajtói lapot, mely szerint valaki, - akinek az a viselt neve, mint az én lánykori nevem és akkor született, mint én, de nem abban a városban, - jelentős tartozást halmozott fel egy áramszolgáltató felé. Felvettem a kapcsolatot a végrehajtóval, tájékoztattam, hogy tévesen küldték ki nekem a végrehajtói lapot a fent említett adatkülönbözőségek miatt, ezenkívül sosem laktam az érintett szolgáltató szolgáltatási területén. Erre elnézést kért az okozott kellemetlenségért, és ígéretet kaptam az ügy rendezésére. Sajnos mindez csak szóban, telefonon történt!
Erre október elején jött a földhivatali határozat, hogy bejegyezték az ingatlanjaimra a végrehajtási jogot!
Újra telefonálgatás - időközben megváltozott a végrehajtó személye - ígérték, hogy kinyomozzák mi történt. Most írtam egy ajánlott tértivevényes levelet is, biztos ami biztos - elküldtem a szig. és lakcímkártyám másolatát. A földhivatali határozaton rajta van, hogy fellebbezhetek, de olyan magas a költsége, hogy azt nem tudom kigazdálkodni. (5x10 000 FT, 5 hrsz-on van az udvar, ház, kert,melléképület.) Soha nem tartoztam senkinek, hitelem sincs. Nem értem az egészet, ha egyszer bizonyítom, hogy nem én vagyok akit keresnek, akkor miért folytatódik tovább az eljárás?
Ráadásul a Földhivataltól azt a tájékoztatást kaptam, hogy a végrehajtási jog törlését - ha odaérünk - nekem kell kifizetnem, ami 5x 6600 Ft. Még én fizessek, mikor nem is csináltam semmit!!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit lehet még tenni, hogy megoldódjon az ügy - legalábbis az engem érintő része? Előre is köszönöm a segítséget!

gerbera317 # 2012.11.02. 08:23

Jól elszúrtad, de hát a nicked is erről szól...

Amikor kézhez kaptad a végrehajható okiratot, nem telefonálgatni kellett volna, hanem végrehajtási kifogás formájában szóvá tenni, hogy a végrehajtást - szerinted - nem ellened rendelték el. A bíróság ezt megvizsgálva megállapította volna, helytálló-e az állításod, vagy csak kekeckedni akarsz, és annak megfelelően folytatódott volna a végrehajtás. Nem kizárt, hogy még most is megpróbálkozhatsz ezzel. A földhivatalnál hiába is fellebbeznél, mert ő a végrehajtó megkeresése alapján jár el, a te panaszodat nem jogosult kivizsgálni.

ha egyszer bizonyítom, hogy nem én vagyok akit keresnek” - És bizonyítottad? Kérted a bíróságot ennek megállapítására?

OFF
tartozást halmozott fel egy áramszolgáltató felé” - Felé? Ezt, ugye, nem gondoltad komolyan???
Felvettem a kapcsolatot a végrehajtóval” - Miért nem a végrehajtó felé?
tévesen küldték ki nekem” - Miért nem feléd?
legalábbis az engem érintő része” - Miért nem így írod inkább: "a felémet érintő része"?
Bocs, de ezt nem lehetett szó nélkül hagyni, vazz.
ON

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.03. 19:00

Nyelvtannáci :O)

laikus22 # 2012.11.09. 17:29

Kedves gerbera317!

Köszönöm az okos választ! Sokat tanultam belőle.
További szép estét!

gerbera317 # 2012.11.10. 18:22

Nagyon szívesen. Bár, van egy olyan gyanúm, hogy te csak a OFF-ON közötti részt értetted meg, ami előtte van, azt el sem olvastad. Pedig sajnálhatod. Üdv

tarjani # 2012.11.12. 18:10

Kérdésem a következő lenne: a feleségem volt férje nem fizeti a gyt.A végrehajtó mivel nincs jövedelme nem tudja behajtani, de van egy 1/2 részben közös házuk.Kértük a végrehajtást az ingatlanra.A tartozás 350.000 ft .Az ingatlan értéke 750.000 ft / a teljes/.Kérdésem kitűzték az árverést, ilyenkor mit kell tenni?Mivel az 1/2 részt magának akarja a feleségem kell-e befizetni valamit? Én úgy számoltam,hogy ha leviszik 50% -ra akkor még a tartozást sem éri el az érték, de mivel benn lakik igy Ő jogosult elővételre?Hol lehet ezen szabályoknak utánna nézni?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.12. 18:11

A végrehajtást kérő nem licitálhat. De te megveheted.

tarjani # 2012.11.12. 18:34

Tehát akkor csapdába estünk?

tarjani # 2012.11.12. 18:44

Elmagyaráznám: a vt.ben olvastam olyat,hogy az ingatlan átvétele.Mi erre gondoltunk mikor beadtuk az ingatlanra a végrehajtást.Nem tudom mit lehet tenni, én nem akarok licitálni, a feleségemnek nincs pénze ezt megvenni hiszen neki tartozik a volt férje ennyi gyt. díjjal.Mi a legjobb megoldás ezen esetben?