Fizetési meghagyás lakcím hiányában


Ági R # 2012.08.28. 07:46

Köszönöm a választ!

Akkor is ismeretlen címen tartózkodónak kell tekinteni, ha nagyon is ismert helyen dolgozik, illetve alapító tagja egy alapítványnak, aminek működésében is folyamatosan részt vesz?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.28. 05:16

Ennyire nem egyszerű. Ha "nem kereste" vagy "nem vette át" jelzéssel jön vissza a fizetési meghagyás, akkor jogerős lesz és végrehajtható. (De a végrehajtást akkor is külön kérni kell.) Ha azonban "címzett ismeretlen", "elköltözött" stb. akkor perelni kell az ismeretlen helyen tartózkodó kötelezettet.

Ági R # 2012.08.27. 21:46

Koszonom a valaszat!

Amennyiben a nyilvantarto kiad lakcimet az lehet idezesi cim annak ellenere is, ha az ados nem lakik mar ott? Mi van,ha ott nem veszik at? 2 kezbesites utan velelmezik a kezbesiteste kiadjak az fmh-t?Ebben az esetben a vegrehajto keresi meg a munkahelyet fizetesi letiltas miatt?

ObudaFan # 2012.08.27. 20:48

Nem lehet fmh-t indítani. A KEKKH-től be kell szerezni az igazolást, hogy nincs lakcím, pert indítani, hirdetményi idézést és ügygondnok kirendelését kérni.

Ági R # 2012.08.27. 20:37

Tisztelt Szakértők!

Segítségüket kérem fizetési meghagyás indításával kapcsolatban, lehetséges-e ez lakcím hiányában,mi a teendő,ha az adós nem rendelkezik lakcímmel, tartózkodási helye ismeretlen.Lehet-e idézési cím munkahelyének címe,amennyiben ott részére megk.üldött küldeményt átvettek.Milyen kritériumoknak kell az idézési címként megadott
lakcímnek?

Köszönettel: ÁgiR