Letiltották a béremet...de szerintem sokat

wers # 2012.11.09. 11:44

mintha Ők sem lennének ebben biztosak teljesen
hát ha még ők sem... remek

kávézós # 2012.11.09. 11:42

luck,

köszi, megvolt..bár hozzá kell tegyem, pontos és konkrét választ nem sikerült kicsikarnom belőlük...mintha Ők sem lennének ebben biztosak teljesen..

luck-666 # 2012.11.09. 11:07

igen,de ha a bankban dolgozol,akkor sétálj oda Gizikéhez, Julikához vagy bármelyik ügyintézőhöz és rögtön minden kérdésedre választ kapsz

kávézós # 2012.11.09. 10:59

Akkor, ha jól értem, ezt a 220.000-et már a VH megkapta.....bármi beérkezik a számlámra innentől, a negativ egyenlegemet csökkenti, kvázi annyival több lesz effektive a kivehető pénzem.Jól sejtem?

wers # 2012.11.09. 10:19

nos, mikor nekem volt folyószámlahitelem (remélem soha többet), akkor én úgy szerződtem, hogy csak akkor használható, ha én adok megbízást, pl. kártyás fizetés, készpénz felvét, de a bank az érkező megbízásokat pl. villanyszámla csak a plusszból fizetheti. Tehát nekem kellett figyelnem, hogy legyen annyi plussz a hó elején, hogy fedezze a rezsit, utána ment le a számlám minuszba, ha kellet a hó végén a fizuig. Tehát, ha így szerződlét volna, nem tudott volna csak 10.000-et utalni.
Utána az új bankom rámtukmált egy hitelkártyát, ahhoz már csak a kártyával lehetett hozzáférni, abból a bank nem fizethetett semmit, terhelni csak a banki költségeket terhelhette.
Akkor ezek szerint már teljesítette is a bank az inkasszót. Elég gyorsan ment. Van egy ismerősöm, ez kb. két éve volt, előbb jött az sms a terhelésről, mint átvette volna a levelet a postán, hogy inkasszálták a számláját.

luck-666 # 2012.11.09. 10:02

a leírtakból az látszik,( "terhelt számlámon jelenleg - 210.000 Ft körüli összeg van, mivel tegnap még volt rajta inkasszó előtt kb 10.000 Ft")hogy a 220e ft elutalták,ennyit írtál a tartozásnak is,ha a fizud megjön,abból már nem visz a végrehajtó,

kávézós # 2012.11.09. 09:32

Kedves wera,

ez nekem kinai : pontosabban értem, amit írsz, és ez jelenleg így is van.

A terhelt számlámon jelenleg - 210.000 Ft körüli összeg van, mivel tegnap még volt rajta inkasszó előtt kb 10.000 Ft.

Akkor m sot hogy is vagyunk? Hó végén érkezik a fizu, a minuszt kielégiti, meg is lesz az inkasszált összeg, de mi lesz a rajta maradóval? Hozzáférek?

wers # 2012.11.09. 09:24

hacsak nem úgy szerződlél a bankkal, hogy a hitelkeret ereéig ő is teljesíthet pl. csoportos megbízást.

wers # 2012.11.09. 09:21

akkor mégsem olyan nagy a baj. Ugyanis, amikor a fizud megérkezik, és a számlád minuszban van (tegyél róla), akkor a fizu a hitelt tölti ki, azaz a számládon nem lesz plussz. Inkasszálni pedig csak a plusszt lehet.

kávézós # 2012.11.09. 09:09

Kedves luck,

köszönöm a tippet, sajnos, azzal is rendelkezem már...

Szerintem a kör bezárult:-(

luck-666 # 2012.11.09. 07:58

Azt megpróbálhatod,hogy ha nincs folyószámla hiteled,azt kérni és mínuszba vinni a számlát még az inkasszó előtt (munkabér kifizetés)

kávézós # 2012.11.09. 06:53

Kedves gerbera,

először is köszi a hsz-t. Csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy aki például egy kórházban dolgozik, az se mind orvos.

Ugyanígy egy banknál is vannak más területek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a joggal, pénzügyekkel. Gondolod, ha értenék ezekhez, felraktam volna ide a kérdésemet?

Egyébként beletörődtem, hogy x hónapig ingyen kell dolgozzak...úgysem tudok mit csinálni, van egy ilyen gyanúm..mindenesetre bemegyek jövőhéten a VH-hoz, hátha...

erika1970 # 2012.11.09. 01:58

Tisztelt Fórumozok!

Tudna Nekem segíteni abban hogy tartozásunk van a NAV felé fizetés könnyítési kérelmet adtam be az elbírálása alatt az inkasszó érvényesíthető-e? Jövedelem letiltás is érkezett de az felfüggesztették. A banki inkasszót nem kellett volna? Csak egy megjegyzés ha valaki GYEDEN van az nem számít jövedelemnek sehol sem de ha tartozása van valakinek azt elvinni elvihetik.

runningman # 2012.11.08. 21:37

Ilyen az amikor a hóhért akasztják?

gerbera317 # 2012.11.08. 18:14

Kávézós,

A végrehajtó, ha egyszer már kiadta az inkasszót, nem jogosult azt visszavonni, csakis a végrehajtást kérő megengedő nyilatkozatára. Úgyhogy a végrehajtóhoz hiába is mész egyezkedési szándékkal. Ezt az inkasszót már le kell nyelned, de annyival is hamarabb szabadulsz a végrehajtásból. A 250e nettó egyenlegből legfeljebb 178750 forint vonható végrehajtás alá, a maradék 41250 forint miatt 35 napra sorbaállítják az inkasszót, tehát addig nem is férsz hozzá a számládhoz.

Ha banki dolgozó vagy - hacsak nem te vagy a büfés - illene kicsit jobban képben lenned inkasszó frontján. Olvass bele szerintem ebbe (2009. évi LXXXV. törvény
a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról, konkrétan: 60-63. §):
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Szerintem neked ezt a jogszabályt fejből kellene tudnod.

wers # 2012.11.08. 14:03

Fiúk, ez kemény....
:))) bár innen nem látszik, de nő vagyok.

Mivel ott van már az inkasszó s.o.s tűzolsra van csak időd. Lepucsolni a számlát (mármint kivenni ami rajta van), banki ügyintézővel egyeztetni, mikor utalják a pénzedet avh-nak. Szerintem mire a végrehajtóhoz érsz, a pénzed is ott lesz.

kávézós # 2012.11.08. 13:56

Fiúk, ez kemény....

A héten már nem de jövőhéten mindenképp be kell menjek hozzájuk...

Mit mutat a joggyakorlat? Lehet még megállapodni a VH-kal?

Ti gondolom, jártasabbak vagytok ebben..a másik számla nyitása kontraindikált sajnos, meg nem hiányzik még plusz kiadás...

wers # 2012.11.08. 13:41

de már ott az inkasszó, ha most ide érkezik a fizuja, már ne is nagyon keresse.
a jegjobb lenne,ha a fizu 30%-át tiltaná,3hónap alatt letudná
Persze, de ehhez előre kellett volna egyeztetni a végrehajtóval. A banknak pedig az inkasszót felülbírálat nélkül teljesítenie kell, még ha a törvényes mértékben is, 208.750-et utalnia kell (280.000-es fizu mellett)

wers # 2012.11.08. 13:35

nem sok a különbség a törvényesen levonható, és a 220000 között.
Béla! nem szoktál te ilyent csinálni, kimarandt néhány (), ill. rossz helyen van.

luck-666 # 2012.11.08. 13:28

wers

ennél a banknál alkalmazott,bár akkor is megtalálja a végrehajtó s onnan tiltja le és rávernek még egy kis plusz költséget is

a jegjobb lenne,ha a fizu 30%-át tiltaná,3hónap alatt letudná

luck-666 # 2012.11.08. 13:22

arra figyelj,hogy a számládra más pénz ne érkezzen,pl családi pótlék vagy ilyenek,mert nem nézik a jogcímet,csak viszik,amennyit lehet

wers # 2012.11.08. 12:19

nyissál új számlát, és oda utaltasd a fizudat, és mellesleg keresd fel a végrehajtót

kávézós # 2012.11.08. 12:07

Ez érdekes kérdés....

Fizettem kb 8 hónapig, rendben jöttek is a kivonatok, aztán vagy 4 hónapja semmi....

Arra gondoltam, hogyha nem kapok visszajelzést, akkor nem vagyok hülye, hogy akkor is fizessek, ha nem igazolják vissza....

Úgyhogy igen, tudok is róla, meg nem is...ettől függetlenül a törvények a végrehajtókat is kötik, vagy ők törvényen felüliek?

Csődbe nem vihetnek egy családot a saját, adott esetben indokolt követelésük miatt sem...vagy igen?

luck-666 # 2012.11.08. 11:38

ha tudtál a végrehajtásról,miért nem kértél részletfizetést,úgy havonta kevesebből megúsztad volna

kávézós # 2012.11.08. 10:24

Szia kbs, köszönöm.

Hát, ha ezt egy bank megteszi, akkor kvázi törvényt sért...ha jól értem...

Mármint gondolok itt arra, hogy a teljes összeget elutalja, holott tudja, hogy mennyit utalhatna elvileg...

Hozzáteszem, elismerem a tartozásunkat, függetlenül attól, hogy nem mi generáltuk...