Banki dolgozók általában tudnak számolni. 4*28500=114K.
Tehát kaszálható 280K-(114K+114K-28500)/2. De a bankok nem szoktak ilyen finomságokkal törődni, utalják a teljes követelés összegét, ha az egyenlegből futja.
Letiltották a béremet...de szerintem sokat
Atyaég....
Lenne olyan jó valaki, és ezt lefordítaná az én nyelvemre is? :-)
Akkor ha feltételezzük, hogy a havi nettóm pl. 250.000 Ft, akkor mennyit utalhat el a munkáltatóm egyszerre?
öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege=28500 ft
Az inkasszó korlátai
A jogi személy adós bankszámláján kezelt pénzösszeg egésze inkasszálható.
A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.
wers-nek
A 2 ugyanaz....bankban dolgozom, és természetesen ott van a bankszámlám is...
A véletlenek egybeesése...
„A munkáltatóm a következő fizetés beérkezésekor valóban ezt a 220.000 Ft-os összeget fogja leemelni a számlámról?”
??? pontosíts! A munkáltatóhoz érkezett letiltás, vagy a banka inkasszó?
Üdvözletem...
Ma reggel kaptam az értesítést, miszerint az egyik végrehajtó 220.000 Ft összegig inkasszót rakott a számlámra.
Elképzelhető, hogy jogos a követelése, ezt nem is vitatom. Az 9összeget viszont igen. A havi fizetésem jó esetben kb nettó 280.000 Ft.
A törvények tudomásom szerint nem engednek ekkorra összeget egyben leemeltetni a számlámról. ezzel gyakorlatilag fizetésképtelenné válok, nem tudok lakáshitelt, rezsit, diákhitelt fizetni.A banknál azt mondták, semmilyen nyomát nem találják annak, hogy előzetes infót kért volna a végrehajtó az átlag fizetésemről, hanem GIRO-n keresztül benyújtotta a követelését automatikusan.
Mit tehetek? A munkáltatóm a következő fizetés beérkezésekor valóban ezt a 220.000 Ft-os összeget fogja leemelni a számlámról?
Előre is köszönöm a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02