nem igaz
Fizetésem felét is inkasszózzák
Nem tudom mit inkasszóznak, ez az elsô eset.
A végrehajtó nem válaszol.
Ma azt hallottam, hogy az 50%-ot meg kellene, hogy tarthassam, azaz ebböl hivatalosan már nem vonhatnának le.
igaz ez?
kkev
Ez a kérdés nem ide való, hanem valami túlélőfórumra. A végrehajtást egyetlen szempontból érinti a kérdés: Ez az első inkasszó volt? Ha nem, akkor milyen alapon ismételték meg? Nem lehet, hogy ez egy újabb végrehajtás nyitánya, csak az előzményeket valahogy elmulasztottad?
Nettó: 110.000Ft
50% letiltás: 55.000Ft
inkasszó: 26.000Ft
persze, mindez kerekítve.
Szabadon elkölthető pénzösszeg: kb.:25.000Ft
Eddig nem volt inkasszó, és a párom kapott álláskeresésit, így nagyon szűkösen kijöttünk.
Ebben a hónapban viszont 25.000Ft maradt.
A végrehajtó, még mindig nem reagált a levelemre...
„A nadrágszíjjal maximum csak a nyakam körül próbálkozhatom, mivel a 25eFt-ből nem tudok, 50e albérletet+rezsit fizetni semmiképp. és akkor még nem ettünk...”
55ezerből sem tudnád:)
„A segélykérelmünket elutasították, mondván az a nettóm, amit megkapnék (110ezer), és nem az amit megkapok (55ezer).”
„
Ebben a hónapban 26ezer Ft a családom bevétele. Az albérlet 50ezer Ft, a rezsiről télen ne is beszéljünk, és akkor a megélhetés. ..”
bocsika, de se így se úgy nemelég a pénzed.
Na ténylegesen mennyit is kapsz?:)
Én nem kaptam semmilyen levelet ezzel kapcsolatban.
A végrehajtó nem válaszol.
Az albérletem nagyon olcsónak minősül, frekventált helyen, 500m-re a munkahelyemtől (ez Budapesten szerintem nagy szerencse) 50eFt 60nm, egyedi gáz.
Plusz munkát keresek, de nem nagyon van.
Szüleim 250km-re laknak, egy kis faluban, Anyám ápolási díjból ment nyugdíjba, így minimum közeli nyugdíjat kap, Apám szintén kisnyugdíjas, és 0 vagyonnal.
Nekem is van párom, vele élek, szeptemberben vesztette el az állását, és nem is talál még. A 90 napos álláskeresési után nincs semmi lehetősége.
A nadrágszíjjal maximum csak a nyakam körül próbálkozhatom, mivel a 25eFt-ből nem tudok, 50e albérletet+rezsit fizetni semmiképp. és akkor még nem ettünk...
Hacsak folyamatosan nem szólították fel fizetésre
1995 évi tartozást kezdtek 2009-ben levonni? Mintha ez elévült volna...
Én a következőket tudtam tenni:
- megkerestem a lakás tulaját, elmondtam mi a helyzet. Felajánlottam, hogy (nekem ez kb. 14-15 hónap volt) hogy bérlem tovább az ingatlant, de egy ideig fél áron, utána ugyanennyi ideig duplájáért. Midehez elfogadta a szüleim autóját fedezetül. (meg ismert, tudta hol, milyen beosztásban dolgozom, megbízott bennem) ezen felül nagyon sok bérelhető lakás volt akkor, fizetőképes megbízható bérlő kevesebb.
- Éjjel-nappal plusz munka (szerencsére volt) és ugye az 100%-ban az enyém maradt
- Harmadik szerencsém a szüleim: hosszú együttélés után ismét egyfedél alatt... hát nem könnyű, apukám inkább besegített
- negyedik szerencsém, hogy akkor már ismertem/kezdtem megismerni mostani párom, egy idő után beszállt a rezsibe.
- (A legfontosabb) a nadrágszíjat a legszeorosabbra húzni
ha a fentiek nem jöttek volna össze, visszöltözés a szüleimhez.
A te esetedben nem tudom, mit lehet tenni, te ismered a helyzetedet, lehetőségeket.
Akkor mi a megoldás?
Mit lehet ilyen helyzetben tenni?
„Mi értelme van "megfolyatni valakit" teljesen, ha az már rendesen fizet?”
Az értelmét ne keresd. Elhiszem, hogy nagyon nehéz helyzetben vagytok, de ez nem jogalap.
Sajnos alkalmazkodnotok kell ehhez, nincs más választás, és az nem megoldás, ha más oldalon halmozol fel adósságot, mert csak egyre rosszabb helyzetbe kerülsz (tudom miről beszélek, átéltem, túléltem)
Ezt én értem, viszont miből "élek" 1 évig, amíg letelik?
Akkor máshol fogok adósságot felhalmozni
vagy kiraknak az albérletből, vagy kikapcsolják a bejövő szolgáltatásokat (gáz, villany stb.)
Adósságspirálból hogy lehet kikerülni?
Vagy csak mélyebbre lehet jutni?
Mi értelme van "megfolyatni valakit" teljesen, ha az már rendesen fizet?
Sem egyik, sem másik vázolt "megoldás" nem vezet a tartozás megszűnéséhez. Sőt, mindegyikkel tovább növeled az összeget.
Látom mindenkit csak a miért érdekelt, és amikor választ kapott, már hanyagolt is.
Mivel 25 ezer Ft-ból nem tudok megélni, ezért valamit tennem kell, és 2 megoldás lehetséges szerintem, de egyik sem szép.
1 felmondok, és megpróbálok pénzt keresni,
2 megszüntetem a bankszámlám, így nem tudják levenni.
Megtudtam a végrehajtó nevét, de nem reagál a megkeresésemre. Van telefonon megadott idő, amikor hívható, csak nem veszi fel; és a megadott emailcímre küldött levélre sem válaszol.
be kell sétálni a bankba és megkérdezni,hogy ki kérte az inkasszót a bankszámla ellen és mennyit, ezután felkeresni,ott kiderül miért tettek inkasszót a számládra
Köszönöm a segitseget!
A segélykérelmünket elutasították, mondván az a nettóm, amit megkapnék (110ezer), és nem az amit megkapok (55ezer). A segélyhez maximum 91000Ft-ot kereshetnék.
Önkormányzat altal fenntartott intézménynél dolgozom.
A 33%ot az APEH viszi, mivel egyéni vállalkozó voltam a volt élettársam kedvéért, aki sem bevallást nemu készített, sem adót nem fizetett, csak a bevétel vitte el. Mint irtam is, én voltam a hülye!
A masodik része pedig egy 1995 évi tartozás, amit 2009ben kezdtek el vonni tőlem.
2008ban lettem közalkalmazott.
Sajnos erröl tenyleg nem tudok semmit. Egy lehetőseg jutott meg eszembe, 10éve költöztem el a szülővárosomból, esetleg, ha oda küldenek levelet, az is átvettnek minősülhet.
Mégegyszer, köszönöm a segítséget!
„Igazából az érdekelne, hogy nincs-e egy minimum ami alatt nem vehetnek el belöle.”
De van: 28500 Ft és az efölötti rész fele 114 ezer forintig, az afölötti rész azonban teljesen lenyúlható. Gyermektartás esetén a 28500 forintnak csak a fele mentes. És a mi a leglényegesebb: mindez nem a pozitív egyenlegre, hanem az elérhető egyenlegre vonatkozik.
Miért titok, hogy mitől 50% a letiltásod? Egy ilyen nick mögé elbújva miért szégyelled elárulni?
A kérelemhez szükséges űrlap a helyi önkormányzat honlapján bizonyára megtalálható.
Fordulj az önkormányzathoz rendkívüli szociális segélyért, valamint havi lakásfenntartási támogatásért (ez utóbbi havi pár ezer forint valamelyik közüzemi számlához).
Tudom, ismerem a külöbséget. Nem kaptam levelet senkitől, nem volt olyan, hogy nem véttem volna fel levelet.
Igazából az érdekelne, hogy nincs-e egy minimum ami alatt nem vehetnek el belöle.
Ebben a hónapban 26ezer Ft a családom bevétele. Az albérlet 50ezer Ft, a rezsiről télen ne is beszéljünk, és akkor a megélhetés. ..
Nem szeretnék adósságot felhalmozni.
Az inkasszónak semmi köze a munkabér-letiltáshoz meg a munkáltatóhoz. Az inkasszót a bankszámla ellen és az azon található, végrehajtás alá vonható egyenleg ellen bocsátják ki, jellemzően az eljárás kezdetén. Sanszos, hogy ez egy új végrehajtás lesz az eddigi(eke)n felül. Nem hagyott a postás mostanában értesítőt, amiért nem mentél el a postára?
Az 50%-os tudom miért van!
Az inkasszósról nem tudok!
A munkáltatómnak azért kellene tudnia, mert az esetleges letiltásként nála jelentkezne, azaz a máknál.
Az inkasszót tegnap vettem észre!
Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!
kkve
Évek óta inkasszállnak tőled és nem tudod hogyan is működnek a dolgok, hát...
Ja, s éppen a NAV az, akinek nem szokása harmincnyolc levelet kiküldeni, mielőtt cselekszik.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02