2013.02.04-ém kérték. Azt mondta, hogy aznap kiállították a vh. lapot.
A Végrehajtót felhívtam és elküldött a francba, hogy a fizetési meghagyás nem évül el csak 5 év után...
Jogerős FMH Elévülése
- 1
- 2
kérdezd meg az eljáró közjegyzőt, hogy mikor kérték tőle a végrehajtási lap kiállítását...
Nem lehetsz biztos az elévülésben. Ugyanis már a végrehajtási lap kiállítása iránti kérelem is megszakította az elévülést; nem kizárt, hogy az még egy éven belül történt.
Kérd a végrehajtótól, hogy folytassa el a Vht. 41. § szerinti eljárást.
Vagy előbb beszéljek az EOS faktor Zrt-vel, hogy vonja vissza az egészet?
És annak mennyi lehet az illetéke?
És melyik bíróságon kell kérni? Egy győri közjegyző állította ki a vh lapot.
De, szerintem 1 év alatt évül el, lehet indítani a pert a végrehajtás megszüntetése iránt.
az elektronikus hírközlésről
143. § (2) Az előfizetői szerződésekből eredő polgári jogi igények egy év alatt évülnek el, amelyet az (1) bekezdés szerinti esetekben a késedelem, illetve a hibás teljesítés bekövetkezésétől kell számítani.
188. § 13. Elektronikus hírközlési szolgáltatás: olyan, más részére általában ellenszolgáltatásért végzett szolgáltatás, amely teljesen vagy nagyrészt jeleknek elektronikus hírközlő hálózatokon történő átviteléből, és ahol ez értelmezhető, irányításából áll, de nem foglalja magában az elektronikus hírközlő hálózatok és elektronikus hírközlési szolgáltatások felhasználásával továbbított tartalmat szolgáltató vagy ilyen tartalom felett szerkesztői ellenőrzést gyakorló szolgáltatásokat, valamint nem foglalja magában az információs társadalommal összefüggő, más jogszabályokban meghatározott szolgáltatásokat, amelyek nem elsősorban az elektronikus hírközlő hálózatokon történő jeltovábbításból állnak.
1994. évi LIII. törvény
a bírósági végrehajtásról
57. § (1) A végrehajtási jog a végrehajtandó követeléssel együtt évül el.
És miért nem?
Nem.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Üdv!
Ma kaptam egy végrehajtási lapot, amit 2013.02.04-én állítottak ki.
A követelés alapjául szolgáló jogviszony: internetszolgáltatási szerződés.
A fizetési meghagyás jogerőre emelkedésének napja: 2011/11/29
Ilyen esetben is egy év az elévülési idő? Hiszen ez is "előfizetői szerződésből eredő polgári jogi igény"
Vagy nem?
A jogerőre emelkedés és a végrehajtási lap kiállítása közt eltelt majdnem egy és negyed év. Úgyhogy nem lehetett végrehajtási cselekmény, ami megszakítja az elévülést.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02