A mai nap kaptam a Kristófy Végrehajtó Irodától egy fizetési felszólítást, egy 2004-es jogerős fizetési meghagyás alapján...
A nevem és az adataim stimmelnek, de a lakcím amire a 2004-es meghagyást kibocsátották nem az enyém, ott soha nem is éltem.
2004-es fizetési meghagyás nem évült el egyáltalán, ha eddig nem kaptam róla semmit?
A fizetési meghagyás 2004. májusában lett jogerős, a most megkapott levél szerint, a végrehajtó 2012. novemberben érkeztette a végrehajtási lapot, és most 2013. július 16.án kaptam meg.
mi a teendő ilyenkor? Kérném SOS válaszát valamelyik kedves fórumozónak! Köszönöm
Jogerős FMH Elévülése
- 1
- 2
Megírod a végrehajtónak, hogy szerinted elévült, és folytassa le a Vht. 41. § szerinti eljárást. Ha nem használ, perelsz.
Köszönöm a választ, és a fizetési meghagyást "kézbesítési vélelem" megtámadásának van értelme, hiszen nem az én címemre állították ki és postázták.
Az FMH nem 10 év után évül el?
A végrehajtónál kifogásként, vagy hogy írjam?
Nemigen lenne értelme. Nem is biztos, hogy sikerül megdönteni a kézbesítési vélelmet; de ha sikerül is, kibocsátják újra a fizetési meghagyást, és akkor úgyis az elévülésre kellene hivatkoznod. Tehát fölösleges kör.
Az fmh-jogerő és az elrendelés között valószínűleg eltelt 5 év, úgyhogy a - KBS szerinti - Vht. 41-nek van helye. A kézbesítési vélelem megtámadásának valóban nincs értelme. Egyébként pedig neked kell tudnod, mit jelent az, hogy "soha nem is éltél ott", sokszor ugyanis azzal próbálkoznak az adósok kézbesítési vélelmet megdönteni, hogy - röhögni fogsz - ő nem a Rákóczi utcában lakik, hanem a Rákóczi Ferenc utcában. Te tudod, hogy valóban nem laktál ott, vagy csak a fórumot hülyíted.
A Vht. 41-nél ügyelj arra, hogy nem említesz kifogást, sőt, külön felhívod a végrehajtó figyelmét, hogy az nem végrehajtási kifogás, mert ahány iroda (meg ahány helyettes), kb. annyiféle hozzáértés tapasztalható. Úgy kell fogalmazni, hogy: "Kérem a Vht. 41. § szerinti eljárás lefolytatását, mivel a végrehajtandó követelés elévült. Az elévülés a végrehajtható okiratból is megállapítható, ezért kérem az egyéb okirati valószínűsítés mellőzését".
Miért kell a végrehajtót nevén nevezned? Ahogy a bíróságot csak úgy emlegeted, hogy "a bíróság", az ügyvédedet úgy, hogy "az ügyvédem", ugyanúgy a végrehajtó is csak simán "végrehajtó", nemdebár?. És miért kell két szomszédos topikban is megkérdezni ugyanazt?
Kedves Gerbera,
a soha nem éltem ott-ot úgy kell érteni, hogy örök életemben fejér megyében éltem, és az fmh bpi címre van kiállítva!
A végrehajtót azért neveztem nevén, hátha van velük szemben tapasztalat, ahány végrehajtó, annyi eljárás..
Köszönöm a segítséget!
sziasztok!
A kérdésem a következő lenne parkolás ügyben. A fizetési meghagyás jogerőre emelkedését követően ha jól tudom 1 év alatt lehet a végrehajtási lapot kiállítani az elévülési időkorlát miatt. Ezt az egy évet hogy kell számolni?? Naptári napot kell nézni?? Ha például az FMH 2012. május 25-én emelkedett jogerőre a vh lapot 2013 május 26-án állították ki az még pont belefér, vagy 2013 május 25-én elévült??? Érdemes kérnem az eljárás megszüntetését, vagy reménytelen a helyzet???
Köszönöm a válaszokat!
hívd fel a közjegyzőt aki a vh lapot kiállította és kérdezd meg, hogy a vh lap kiállítása iránti kérelem hozzá mikor futott be, mert az is szakítja az évülést...
Szép napot. Kérdezném, hogy apeh-os 2006 évre történt ellenörzés megállapítása ami 2010 ben lett jogerős és 2011 ben valamit még papíroztak az apehnál velem együtt, de nem emlékszem az miről szólt, 2012-ben kezdték el vonni a fizumból. Mikortól számoljam az elévülést? Nehogy túlfizessem;) előre is köszönöm.
Szép napot. Még egy kérdésem lenne. Egy kft felszámolása előtt az ügyvezető álltal saját magának kölcsönadott házipénztár tartalom ami jogerős végrehajtássá alakult, ha letiltásra kerül akkor el tud e évülni? Komoly összegről van szó.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02