És a rák gyógyszerét se fedeztük még fel...
Ingatlan végrehajtás+letiltás
Véleményekre lennék kíváncsi. Adott egy közjegyzői okiratban foglalt, szabad felhasználású devizaalapon nyilvántartott pénzintézeti hitel. Az okiratba foglalva, a jelzálog kötelezett alany, felajánlott egy ingatlant. Amit a bank el is fogadott biztosítékként. Mivel az adósok pénzügyi helyzete bizonytalan volt, a pénzintézet elfogadta hitelbiztosítékként az ingatlant. Mellyel az okirat szerint, a részéről történő hitelfelmondás esetén , szabadon rendelkezhet. A hitel az adósok elválását követően bedőlt! A férj lelépett külföldre, a volt feleség a két gyermekével itthon maradt. A bank végrehajtási záradékot bocsáttatott ki az elérhető adós, azaz a volt feleséggel szemben. A követelés összege már két és félszerese a felvett hitelnek. Az ingatlan értékét ez már lényegesen meghaladja! A hölgy jövedelme csak a törvény szerint járó bérminimum, azaz nettó
85786 Ft. A végrehajtó közölte követelés összegét és az elindított végrehajtás tényszerűségét. A jövedelemletiltással élt a moratórium kezdetéig. A végrehajtó és a bank azt szeretné, hogy a lakást az adós értékesítse és abból egyenlítse ki a követelést. Ami a legnagyobb gond, hogy a lakás az érdeklődéshiány miatt csak nagyon nyomott áron adható el. Ez a követelést fenntartókat nem elégíti ki. Így alakult ki egy patthelyzet. Amennyiben valaki megakarná vásárolni az lakást, a jelzálogjogosult csak akkor járul hozzá az eladáshoz, amennyiben megkapja az általa nyilvántartott követelését. Ha nincs meg az összeg, akkor valószínű, hogy nem. Az érintett adós, azt szeretné elérni, hogy az ingatlant, ami ugye korábban lényegesen többre volt értékelve mint a hitel összeg. Vegye át a bank, a teljes adósság elengedése fejében. Az pedig már teljesen adósságcsapda lenne. ha az ingatlant olcsó pénzért beszámolják a követelésbe és a fennmaradó, dinamikusan működtetett tartozást pedig a fizetéséből próbálnák levonni. Valakinek van e tanácsa a helyzet megoldására? Köszönöm.
Véleményekre lennék kíváncsi. Adott egy közjegyz?i okiratban foglalt, szabad felhasználású devizaalapon nyilvántartott pénzintézeti hitel. Az okira
Köszönöm!
Sajnos a helyzet elég össze tett, de nem akartam a fél életemet leírni...és ezzel bárkit untatni.
Nem sérelmezem a letiltást, sőt én is ezen csodálkoztam, amin Ön. Hisz a végrehajtás elrendelésekor volt még munkahelyem, és vannak egyéb vagyontárgyaim is, melyen végre lehetne hajtani. (gondolom azért a lakást választották mert azt gondolják ez a legfájóbb pontom)
A felszámolóval már egy ízben beszéltem, ő nem ellenzi a felfüggesztést, ugyanis ő a cég tartozását, mely a NAV felé áll fent, szeretné behajtani. Mivel Bt.-ről van szó, és a bt beltagjának jelentős vagyona van, máshonnan is pénzhez tud jutni.
Ami bonyolítja az ügyet, hogy a BT. beltagja a volt férjem, akivel több éve húzódó vagyonmegosztási per van folyamatban. A teljes vagyonunkat jelenleg ő birtokolja.
...és mivel szerinte a cél szentesíti az eszközt, bármire képes, hogy a több évtizedes házasságunk alatt szerzett vagyonunkat magáénak tudja.
Ezért szeretek én mindennek utána járni és sajnos ezért vagyok kénytelen feltenni azt a kérdést, hogy mi az ami részéről jogilag megtehető.
Ezért is érdekelne érdemes-e a felszámolót jobban bevonni, tőle segítséget kérni.
A végrehajtás felfüggesztése is lehet járható út, hisz egészségileg, szociálisan is indokolt a kérésem.
Eldönteni nem tudom melyik gyorsabban kivitelezhető.
Köszönöm!
„Lakásomra végrehajtást rendeltek el.” + „a végrehajtást kérő csak az ingatlanon történő végrehajtást kérte.”
Ehhez látni kéne a végrehajtási lapot, mert könnyen meglehet, hogy tévedsz. Félreértésre adhat ugyanis okot, ha a végrehajtást kérő megjelöl valamely vagyontárgyat, mást pedig nem. A végrehajtás ugyanis általában teljes körű, és kiterjed mindazon vagyontárgyakra, aminek a végrehajtás alá vonását a végrehajtást kérő nem zárja ki. Az, hogy megjelöl egy vagyontárgyat, a többiről pedig nem nyilatkozik, úgy értelmezendő, hogy "bármely vagyontárgy végrehajtás alá vonható, de különösen a megjelölt vagyontárgy".
Úgyhogy az eredeti kérdésre az a válasz, hogy a letiltás valószínűleg jogszerű. Sőt, felmerül a kérdés, miért csak most adta ki a végrehajtó a letiltást?
Egyébként nem látom be, miért sérelmezed a letiltást, hiszen te magad írod, hogy "nemlétező fizetés"-ről van szó.
A végrehajtást kérő - felszámolás ide vagy oda - a pénzéhez akar jutni, nem valószínű, hogy olyan ajánlattal tudsz előállni, ami alapja lehet egy egyezkedésnek. A bíróság felfüggesztési kérelem esetén az adós vagyoni, szociális és egészségi helyzetét mérlegeli, továbbá azt, hogy a felfüggesztés nem okoz-e aránytalan hátrányt a végrehajtást kérőnek. Tekintettel a folyamatban lévő felszámolásra, okoz, úgyhogy túl nagy eredményre ne számíts.
Köszönöm!
Gondolja érdemes a felszámoló biztossal egyezkednem? Vagy tanácsosabb megvárni a Bíróság döntését a végrehajtás felfüggesztése miatt benyújtott kérelmemmel kapcsolatban?
A felszámoló megszüntetheti a végrehajtást?
Igen.
Kedves Fórumozók!
Pár nappal ezelőtti kérdésemet szeretném az azóta felmerült kérdésekkel kiegészíteni.
Az eredeti végrehajtási lap kiállításakor, ami 2010.-ben volt, a végrehajtást kérő csak az ingatlanon történő végrehajtást kérte. Ahogy kértem a végrehajtás felfüggesztését, jött a levél a végrehajtótól, hogy a nemlétező fizetésemből akar letiltatni.
Kérdésem, a végrehajtást kérő bármikor kiegészítheti-e a végrehajtási lapot illetve a végrehajtó bármikor választhat más végrehajtási "módot"? Azaz ha az ingatlanon nem sikerül, akkor kérheti a bér letiltását, majd a bankszámlán hajthat végre?
Kinek a lehetősége, joga megváltoztatni a végrehajtási lapon eredetileg kért dolgokat?
Kiderült, hogy a végrehajtást kérő (egy cég) felszámolás alatt van egy éve.
Nagyon megköszönöm ha tudnának segíteni!
Sajnos nem igazodom ki a Vht-ban.
Köszönöm a választ!
lehet, de közben akár a számládat is inkasszózhatják
Nem kell értesíteni, mert a céget meg fogják keresni, és ők hivatalosan válaszolnak, megadva, mikor szűnt meg a munkaviszonyod.
Kedves Fórumozók!
Lakásomra végrehajtást rendeltek el. Élethelyzetem miatt a Bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését kértem, aminek elbírálása jelenleg folyamatban van.
A felfüggesztési kérelemről a végrehajtót is tájékoztattam, mert az ingatlant idős Édesanyám lakja, aki egyben a lakás haszonélvezője.
Tegnap a végrehajtótól kaptam egy levelet, melyben a fizetésem letiltását kéri.
Lehet-e egy időben ingatlan végrehajtást és letiltást is elrendelni?
Másik kérdésem, hogy kell-e tájékoztatnom a végrehajtót, hogy a megjelölt cégnél 3 éve nem dolgozom és jelenleg nincs munkahelyem.?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02