Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Intrum Justitia

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.08.30. 14:27

Hű, de kemény vagy!

Most, hogy így megmondtad mindenkinek, jobb?

www.kbs-ugyved.hu

bermuda háromszög #   2020.08.28. 18:50

Igen,
igen

Norbert6612 # e-mail 2020.08.28. 18:03

Sziasztok.

Az előfordulhat,hogy a követeléskezelő egy kis összeget(pl 40.000ft) akár húsz évig nyílvántart, majd amikor a kamatokkal elér egy nagyobb összeget akkor indítja az eljárást? Vagy ha nem keresi az adóst akkor elévül a tartozás?

Köszönöm a választ előre is.

Grave7 #   2020.08.28. 10:58

bermuda háromszög
Szomorú örökös

Ezt itt fejezzétek be, senki nem kíváncsi arra, ahogy 'aszogatjátok egymást.

A kérdező választ kapott, elintézte magának, téma lezárva.

Szomorú örökös #   2020.08.28. 07:41

Antiserver

az ügyvédi irodát is felhívtam, csupán hogy jófejségből tájékoztassam őket arról, hogy jött egy levél tőlük a címemre.....Megköszönték, hogy szóltam nekik és hogy segítettem a munkájukat.

Neked akkor ez viszonylag egyszerűen ment. Én a KÖBE biztosítóval jártam úgy, hogy még flegmán visszaírtak, amíg a tisztelt ügyfelük az új lakcímét nem jelzi számukra, addig az én címemet - ahol persze az ügyfelük nem fellelhető - sajnos nem tudják törölni a listáról. Hiába írtam meg nekik, hogy minden kapott levelük megy bontatlanul a kukába, nem érdekelte őket. Aztán másnap jött egy másik, hogy az üzletötőnek sikerült felvenni az ügyféllel a kapcsolatot és már az új címére fogják küldeni a leveleket. Hurrá! Ha ezt elsőre megtették volna, egy levelet megspórolhattak volna, meg egy kis bosszúságtól megkíméltek volna engemet.

Szóval azért nem mindig ilyen egyszerű. Én nem itt a fórumon kezdtem informálódni erről, hanem megpróbáltam azzal a „fapados” módszerrel, amit a „kedves” (???) fórumtárs ajánlott neked. Az önkormányzattól érkező adó-levélre pl. ráírtam, hogy az illető már nem lakik itt, én vagyok az egyetlen tulajdonos és bedobtam az önkormányzat kapun található postaládájába, legközelebb ismét kihozták ugyanazt. Ekkor mentem be és derült ki, hogy az illető állandó lakcímre ide van bejelentkezve, ők nem tudják az új címét. No ekkor fiktiváltattam azonnal. Persze a posta is akkor állt le, amikor végre kitöltöttük a kérdéses nyomtatványt. Hosszú játék volt azért ez, mire véget ért.
Te szerencsésebb vagy. :-)

bermuda háromszög #   2020.08.27. 19:47

Örülök, hogy balhézás nélkül megoldottad!
Van ez az út is.

Antiserver # e-mail 2020.08.27. 19:35

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Végül kombináltam az általatok mondott dolgokat: bementem a népességnyílvántartóhoz, hogy lekérdezzem, egyáltalán be van-e a személy jelentkezve még hozzám. Ott kiderült, hogy már nincs, így az erről szóló igazolással beballagtam a postára. Ott kitöltöttük a formanyomtatványt arra vonatkozóan, hogy ennek a személynek a címemre érkező levelei "elköltözött" jelzéssel pattanjanak vissza a feladónak.
Végül mindezek után az ügyvédi irodát is felhívtam, csupán hogy jófejségből tájékoztassam őket arról, hogy jött egy levél tőlük a címemre (amit nyilván nem bontottam fel ;) ), és emiatt a postán már megtettem a fent leírt köröket, illetve hogy az illetőnek sajnos nem tudom a jelenlegi elérhetőségeit, próbálják máshogy elérni. Megköszönték, hogy szóltam nekik és hogy segítettem a munkájukat.
Szóval reményeim szerint ennyi. Még egyszer köszönöm, a válaszok nélkül el lettem volna veszve.

wers # e-mail 2020.08.27. 06:45

Igazából a népességnyilvántartóhoz kellene bemenned, és megkérdezned, hogy kijelentkezett-e egyáltalán.
Ha nem, akkor elindítasz egy eljárást: lakcím fiktiválása.

Ez is igaz, de ez egy másik kör. Azért kell a postán jelezni, hogy az illető nem ott lakik, mert egyrészt akkor is érkezhetnek kéretlen levelek ha be sem jelentkezett oda, másrészt egy fiktiválási eljárás alaphangon 40-50 nap. Valamint a fiktiválásról csak a kérelmező és a fiktivált személy kap értesítést, erről továbbiakban csak az értesül, aki adatszolgáltatást kér. Kivéve a hivatalokat, ahol átveszik a lakcímnyilvántartás adatait.

Én az ügyvédnek jelezném, a postán ahogy szomorú írta és fiktiváltatnám a lakcímét.

A további kéretlen leveket elkerülését leghatásosabban a postán lehet elérni.

Szomorú örökös #   2020.08.26. 23:18

Antiserver

Maradj a hivatalos jogszabály nyújtotta lehetőségnél és ne fogadd el mindenféle amatőr, a jogtól mérföldekre lévő kókler tanácsát (ő nem először ír ilyet). Én ezt az utat már végigjártam, higgy nekem, csakis így működik, ahogy én írtam.

bermuda háromszög #   2020.08.26. 23:01

ui
Ha nincs kedved hivatalba menni, 3 levelet így visszaküldesz, a többit meg kidobod, hiszen tudják már

bermuda háromszög #   2020.08.26. 22:54

Igazából a népességnyilvántartóhoz kellene bemenned, és megkérdezned, hogy kijelentkezett-e egyáltalán.
Ha nem, akkor elindítasz egy eljárást: lakcím fiktiválása.
Erről kapsz egy igazolást, amit leadsz a postán.
Nyilván van olyan erőszakos egyén aki előtt meghajlik egy ügyintéző - ha te olyan vagy akkor rajta! - de ez nem hivatalos és nem jogszerű.
Ha leadtad, akkor már a posta az igazolásnak megfelelően ki sem viheti hozzád a levelet. Ha kiviszi akkor jöhet a szomorútól örökölt féle eljárás - jól bemutatkozol a postásodnak - lesd hogy miben áll majd szolgálatodra alkalom adtán (pl ha otthon vagy is csak értesítőt kapsz)
Addig is ha kapsz levelet szépen ráírod, hogy vissza a feladónak, címzett ismeretlen és bedobod egy postaládába.

Szomorú örökös #   2020.08.26. 22:32

Antiserver

Ez meglepően egyszerűnek tűnik.

Azt tűnt számomra is egyszerűnek, hogy majd mondom a postásnak, ne ide kézbesítse azokat a leveleket, akik nem laknak itt. Én így gondoltam teljesen ésszerűnek, de nem így volt. Nos, elhajtott, hogy márpedig neki be kell dobnia mindent, ami erre a címre érkezik, nyilván kivéve az aláírós leveleket, mert azokat nyilván nem tudja nekem átadni. Kivertem többször a balhét, írtam a központi ügyfélszolgálatra, aztán egyszer csak eljutott végre a helyi fiókvezetőig a dolog és kitöltöttük a nyomtatványt. Azóta béke van. Szóval ez az egyetlen út.

Antiserver # e-mail 2020.08.26. 21:48

Szomorú örökös

Köszönöm, akkor a lényeg, hogy nem probléma, hogy nincs meg a volt albérlő részéről semmilyen okirat az új lakcíméről. Nincs szükség se ő rá, se az okiratra, elég ha én lenyilatkozom, hogy ez így van, és már mennek is vissza a levelek.
Ez meglepően egyszerűnek tűnik.

Szomorú örökös #   2020.08.26. 21:37

Antiserver

Itt a hivatalos jogszabály erre a bejelentésre, nyilatkozattételre. Te esetedben kiemeltem a lényeget:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

25. § (1) A postai szolgáltatón kívül álló okból kézbesíthetetlen a postai küldemény a címzett részére, ha

e) a címzett - a 26. § (3) bekezdése szerinti bejelentés tartalma alapján - elköltözött (jelzés: elköltözött)

26. § (3) A postai szolgáltató a postai küldemény kézbesítését érintő, a címzettel vagy az egyéb jogosult átvevővel kapcsolatos információt tartalmazó bejelentést vagy nyilatkozatot - kivéve, ha annak valódisága kétséges - legalább a következő feltételek megléte esetén fogadja el:

  1. a bejelentés személyesen és írásban, magyar nyelven történik, és
  2. a bejelentő a bejelentés valódiságát

ba) okirattal igazolja és az okirat eredetijét vagy eredetijének bemutatásával egyidejűleg másolatát csatolja,

bb) okirat hiányában a bejelentésen nyilatkozik, hogy az abban foglaltak a valóságnak megfelelnek,

  1. és a bejelentés tartalmazza a bejelentő aláírását és természetes személyazonosító adatait.

(4) A (3) bekezdés szerinti bejelentéssel vagy nyilatkozattal kapcsolatos eljárás, valamint a nyilatkozat alkalmazásának részletes szabályait a postai szolgáltató általános szerződési feltételeiben állapíthatja meg.

Antiserver # e-mail 2020.08.26. 21:32

Értem, köszönöm még egyszer!

Szomorú örökös #   2020.08.26. 21:30

Antiserver

A Baltás ügyvédi irodának, vagy az Intrumnak jelezzek ezzel párhuzamosan bármit szerintetek?

Egyiknek sem! Elég jelzés lesz az nekik, ha visszamegy a levél.

Antiserver # e-mail 2020.08.26. 21:18

Szomorú örökös

Értem köszönöm :) akkor a holnapi nap folyamán így is teszek, jelzem a postán a megfelelő nyomtatvánnyal.
A Baltás ügyvédi irodának, vagy az Intrumnak jelezzek ezzel párhuzamosan bármit szerintetek?

Szomorú örökös #   2020.08.26. 21:10

Antiserver

Nekem az előző tulajdonos pereputtya kapta még tovább ide a leveleket, egyikük ráadásul itt lett felejtve állandó lakcímileg is. :-O Akkor oldódott meg mindez, amikor az osztályvezetőnél a postán kitöltöttük a megfelelő nyomtatványt. Azóta nyugi van.

Szomorú örökös #   2020.08.26. 21:08

Antiserver

Ha egy adott címre rendre bedobnak egy olyan levelet, amelynek a címzettje már nem lakik ott, akkor azt a postánál kell egy nyomtatványon kérvényezni, hogy ne tegyék. Amíg ezt nem teszed meg, mindig minden levele - természetesen csak a sima levelekről beszélek - ennek az előző lakónak bedobásra kerül. Be kell menni hozzá személyesen, vagy el kell csípni a postást és nála esetleg van ilyen. Sajna az, hogy te simán visszaviszed a postára, nem végleges megoldás.

Antiserver # e-mail 2020.08.26. 21:03

bermuda háromszög
A probléma az, hogy a postás hozzánk fel sem csenget, csak bedobja a postaládába a levelet, és már fordul is ki. Ez is ott volt.
De akkor a gondolaton elindulva: menjek be esetleg a postára, és jelezzem, hogy ezen a címen már nem lakik az illető, és elköltözött? Mert gondolom így az ide küldött leveleket is vissza fogják dobni a feladónak.

bermuda háromszög #   2020.08.26. 20:33

A következő levelet - mert lesz - visszadod a postásnak, hogy a címzett ismeretelennel vigye vissza.

Antiserver # e-mail 2020.08.26. 19:32

Szép napot mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem: a mai napon kaptam egy (nem ajánlott) levelet egy bizonyos Baltás Ügyvédi Irodától. Hirtelen zavaromban gyorsan fel is bontottam, hogy megnézzem miről van szó. Látván, hogy valamiféle tartozást próbál velem befizettetni az Intrum Justitia irányába, gyorsan a címzettre pillantottam. Akkor láttam meg, hogy bár az én címemre szól a levél, de nem az én nevemre. A lakótársak elmondása szerint valami korábbi albérlő az illető, aki a lakásban lakott, mielőtt még én megvásároltam azt (ez 1 évvel ezelőtt történt).
Viszont senki nem tudja, mi a jelenlegi lakcíme.
Ilyen esetben hogyan kell eljárnom?
Hívjam fel az Intrum Justitiát, hogy ebben a lakásban már nem lakik ez az illető, nem hagyott itt semmit, és nem tudom, hogy hová költözött? Mert így ugye kiderül, hogy én felbontottam a levelet, hiszen a borítón csak a Baltás Ügyvédi Iroda volt olvasható, mint feladó, honnan tudnám, hogy az Intrum Justitiát kell keresnem. Persze lehet, hogy ez nem probléma, nem tudom.
Illetve ha jelzem nekik, hogy ezen a címen már nem elérhető a címzett, házhoz fog-e jönni bárki, hogy ezt ellenőrizze? Kell-e nekem ezt a tényt valamilyen módon bizonyítanom?
Köszönöm előre is a válaszokat!

gerbera317 # e-mail 2020.08.14. 16:15

Ne a Cetelem miatt szabadkozz, hanem mert három helyen is megírtad ugyanazt!
Kezdjük az oktatással: a végrehajtási eljárást a végrehajtó folytatja le, nem pedig a végrehajtói iroda. Az, hogy a végrehajtó egy irodát is üzemeltet, csak egy dolog. Ja, és a végrehajtó nem "kap megbízást" semmire.
Érdemben pedig: Azért debreceni végrehajtó jár el, mert a végrehajtható okiraton debreceni (illetve a Debreceni Járásbíróság illetékességi területén fekvő) címed szerepel. Az pedig azért, mert a fizetési meghagyáson is az áll. Az pedig azért, mert a követelés alapjául szolgáló szerződést úgy kötötted, hogy debreceni címet mondtál be, de az sem kizárt, hogy a lakcím-kártyádat is bemutattad hozzá. Tehát abból az időszakból kutass az emlékezetedben, hátha mégis eszedbe jut valami...
Fótra azért kaptál levelet, mert miután kiderült, hogy a debreceni címen nem laksz, vagyontárgyaid ott nincsenek, a központi nyilvántartás hatályos (!) címedként a fóti címet közölte. Annak, hogy közben ténylegesen, életvitel-szerűen hol tartózkodtál, nincs különösebb jelentősége. A fizetési meghagyás ott emelkedett jogerőre, ahol te nem gondoskodtál arról, hogy az oda érkező leveleidet így vagy úgy (ennek több módja is van) megkapjad.
Ha még a végrehajtásról való tudomásszerzést követő 15 napon belül vagy, akkor ellentmondhatsz a fizetési meghagyás(ok)nak, az Fmhtv. 32. § szerint, de ennek anyagi vonzata van, amit mindenképpen buksz. Ha ez az idő már eltelt, akkor... a végrehajtás alá vonható vagyontárgyaidat részben már megtalálták.

Napoletano # e-mail 2020.08.14. 15:43

Bocsánat! Nem Cetelem, hanem Provident!

Napoletano # e-mail 2020.08.14. 15:22

Szép napot kívánok mindenkinek!
Hatalmas gondban vagyok! Egy debreceni önálló bírósági végrehajtó iroda zárolta a bankszámlámat, elidegenítési jogot tett az autómra három nappal ezelőtt. Fogalmam sem volt hogy miért!? Miután nagy nehezen elértem őket, azt a választ kaptam, hogy forduljak az Intrum j.-hoz, ők 2017-ben kapták a megbízást a behajtásra egy 2004-es Cetelem és egy Beneficial-os tartozásra. Becsületszavamat adom, nem hogy váratlanul ért, hanem nem is emlékeztem ezekre! Sok idő eltelt, és engem senki nem értesített. Nyilván annak idején tudtam, hogy nekem tartozásom van, de sajnos annak idején egy kicsit másképp éltem az életem, aminek az lett a következménye, hogy jogerős letöltendő -től börtön büntetést szabtak ki rám, melyet 2007t-ől 2014-ig le is töltöttem. Ma már másképp élem az életem, becsülettel dolgozom a mindennapokban. Amikor szabadlábra helyeztek, előbb (2014 szeptemberben) Fóton volt bejelentett állandó lakcímem, majd 2015-től Németországban Lüdenscheidban. SEMELYIK lakcímemre nem érkezett semmilyen értesítés!!!
Édesanyám elhunyt, és mi haza költöztünk a párommal 2018 augusztusban Etyekre. Ez a debreceni iroda 2017-ben kiküldött egy értesítőt FÓTRA! Ahonnan már 2015-ben kijelentkeztem!! Kb. Két éve rendelkezem magyar bankszámlával. És három nappal ezelőtt zárolták azt. Egy 2004-es ügy miatt. Felhívtam tehát az Intrum Justitiát, és ott az illető nőnemű egyén olyan minősíthetetlen hangon beszélt velem, hogy azt inkább nem ismételném meg! Ezért fogtam magam és bementem A Váci úti irodájukba. ahogy elismételtem a mondani valómat, és igyekeztem felvilágosítást kapni a feltett kérdéseimre. Tehát jelenleg két követelésük van velem szemben, mindegyik 2004- 2005-ös keltezésűek.
Próbáltam érvelni, hogy de ezek hiszen már mind el kellett, hogy évüljenek! Kétszeresen is! A hölgyemény annyit mondott, hogy én nem mondtam ellent a felívásnak!!! Mit nem csináltam?! Nyilván nemet mondok, HA TUDOK RÓLA!!!!!
Szóval most nem igazán tudom, hogy mit tehetek, mert pénzem, - hiába dolgozunk, az nincs, Arra pedig pláne nincs, hogy egy – egy réges rég lejárt követelést fizessek ki!
Nagyon szépen kérem, hogy segítsenek nekem, hogy mit csináljak!
Nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: Karácsonyi Kornél Tamás
Etyek, 2020.08.14