Behajtó cégek meddig mehetnek el?

István456 # 2013.11.15. 12:57

Tisztelt Fórumozók!

Esetemet igyekszem érthetően és részletesen, mégis röviden megírni.
2004 májusában személyi hitelt vettem fel. A hitelfelvétel után váratlanul olyan élethelyzetbe kerültem, ami miatt nem tudtam törleszteni a fennálló hitelem. A hitel felmondásra került 2004 szeptemberében. 2005 áprilisában rendeztem a teljes hiteltartozásom, amelyről 2006 májusában kaptam igazolást.
2007 áprilisában két levelet is kaptam egy behajtó cégtől, hogy nemfizetés miatt a tartozásom értékesítve lett feléjük, a továbbiakban az ő részükre vagyok köteles megfizetni a tartozásom. Külföldi munkám miatt a párom két törlesztő részletet be is fizetett. Hazaérve külföldről, dokumentummal igazolva tájékoztattam a behajtó céget, hogy a követelésük jogtalan. A két befizetett összeget egyben vissza is utalták! 2007 szeptemberében ettől a behajtó cégtől kaptam egy levelet, melyben kijelentik, hogy a követelésük adminisztrációs hiba miatt lett értékesítve feléjük, és semmilyen követelésük nincs velem szemben.
Majd 2013 október 29-én telefonhívást kaptam, rejtett számmal. Újabb behajtó cég jelentkezett, hogy immár a 2007-ben követelt összeg háromszorosát fizessem meg.
Az a behajtó cég aki 2007-ben hivatalos levélben kijelentette, hogy semmilyen követelése nincs velem szemben (az addig átutalt pénzt is visszafizette!) 2013 szeptemberében tovább értékesítette egy újabb behajtó cég felé, minden előzetes tájékoztató nélkül!
Kérdésem, hogy történt-e jogsértés. Mennyire éltek vissza az adataimmal, és ezért nem vagyoni kártérítésre kötelezhető-e a behajtó cég. Vajon meddig lehet adni, venni a személyes adataimat büntetlenül?
Tisztességes hozzászólásokat várok!
Minden hozzászólást köszönök!