Volt itt már olyan kérdés, hogy az ítéletre nem teljesített önként az adós, és hogy most mit csináljon a jogosult: Kérjen ellene fizetési meghagyást? A fórum lebeszélte erről a kérdezőt.
Lehet, hogy a te embered is csak mennyire jártas a jogban?
Volt itt már olyan kérdés, hogy az ítéletre nem teljesített önként az adós, és hogy most mit csináljon a jogosult: Kérjen ellene fizetési meghagyást? A fórum lebeszélte erről a kérdezőt.
Lehet, hogy a te embered is csak mennyire jártas a jogban?
Akkor ahogy ObudaFan mondta. Ki mire költi a pénzét. Van aki iszik, más kártyázik, nőzik - ez fizetési meghagyást kér.
@Kovács_Béla_Sándor - nem szakaszos igényről van szó. Az kérelmező által benyújtott igény ugyanaz a kártérítési igény, amit már a harmadik fizetési meghagyásban jelent be. Az ellentmondás (immár harmadik) után nem kezd bírósági eljárást, hanem újra fizetési meghagyást bocsáttat ki.
@ObudaFan - rendben, de hányszor. A jogerős ítélet a kérelmező jogi lépésének hiányában nem születhet meg a bíróságon. Majd harmadszor is újra indítja a fizetési meghagyás kibocsátását.
Úgy lehet, "ugyanaz az ügy", de nem ugyanaz a követelés. Mert mondjuk időszakonként visszatérő szolgáltatásról van szó.
Tulajdonképpen mi is a kérdés?
Ha a fizetési meghagyás ellentmondása után nem indult per, akkor jogerős határozat sincs, tehát a jogosult beadhat újabb fizetési meghagyást.
@gerbera317 - nem tudom megnyerni az első pert, mert a fizetési meghagyást kérelmező nem fizeti be a bíróságon a per indítás illetékét és nem mutatja be a bizonyítékait a bíróságnak. Megvárja amíg a bíróság megszünteti az eljárást és utána újra kiadatja a közjegyzővel a fizetési meghagyást - ugyanarra az ügyre.
@Grave7 - mi minősül rosszhiszemű eljárásnak és milyen komoly jogkövetkezmények lehetnek?
Megnyered az első pert, és - értelemszerűen - a többit is, feltéve, hogy a többiben (mivel akkor már ítélt dolog) perre kerül sor. De az is lehet, hogy a bíróság egyesíti az ügyeket, és a 3 fmh-ból csak egyetlen per lesz. Feltételezem, hogy ilyenkor csak 1 fmh-költséget érvényesíthet a felperes.
mit lehet tenni, ha ugyanazon ügyben már harmadszor kapsz fizetési meghagyást és mindegyiknek ellent mondtál?
„komoly jogkövetkezménye lehet”
Tarkónlövés?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
@Steve Wonder: bármennyiszer (ez rosszhiszemű eljárásnak minősül és komoly jogkövetkezménye lehet)
-------@Palada: a tartózkodási helyeden elméletileg nem foglalhatja le a felsorolásban szereplő tárgyakat a végrehajtó, ha ottjártakor ezt a dokumentumot (másolatot) átadják neki.
Hány alkalommal lehet ugyanazon ügyben fizetési meghagyást kibocsátani?
fizetési meghagyást kaptam, 120e ft-nyi összegről van szó.
Reklámozási szolgáltatást vettem igénybe egyéni vállalkozóként egy kisebb cégtől, 2 évig minden rendben volt, utána sajnos nem tudtam már fizetni. Szóval a követelés jogos. Már megjött a második értesítő is a fizetési meghagyásról, amire nemr eagáltam eddig, hogy ezzel is nyerjek időt.
Egyetemista vagyok. Nincs önálló jövedelmem, a bankszámlámon sincs pénz. A tényleges tartozkodási helyem egy OTP nevén lévő ingatlan (ide jött a meghagyás is,), amit szüleim lízingelnek, a bejelentett lakcímem egy albérlet, ahol az egyik rokonom él.
Az lenne a kérdésem, hogy lefoglalhatnak e tőlem bármit a tartózkodási helyemen, ha rendelkezem tulajdonrendezési lappal, amiben az ingatlanon lévő minden 10e ft feletti tárgy szerepel felsorolásként és 2 tanúval alá van írva, hogy minden az édesapámé, csak megengedte számomra, hogy életvitelszerűen használjam?
HA fizetési meghagyás jött a MOKK-tól, akkor az eljáró közjegyzőnek (nem a MOKK-nak) kell 15 napon belül ajánlott levélben ellentmondást küldeni, ebben le kell írni, hogy vitatod a követelést és célszerű már az ellentmondásban elévülésre is hivatkozni.
Valószínűleg elévültek már azok a követelések.
De nem mindegy mit kaptál, mert "behajtási meghagyás" nincs.
Üdvözletem.
Szeretnék érdeklödni 10 éve eladtam a házamat ,és most az új cimemre jött behajtási meghagyás vízszámla tartozásról (2002,2005,2006) ilyen esetleb mit tegyek ,mert bavallom 10 év után már a számlákat sem örzöm meg sajnos.
Válaszukat elöre is köszönöm.
Köszönettel :Tamás
Ne küldözgess semmiféle iratot sehová. A fizetési meghagyáson rajta van, mit tehetsz: vagy ellentmondasz, vagy fizetsz. Punktum. Ha jót akarsz magadnak, nem keresel harmadik utat, mert az úgysem létezik.
Ebben az esetben ellent kell mondani, a bizonyítékokat pedig a perben kell majd bemutatni. A határidőt ne mulaszd el!
Szép napot kívánok!
Egy parkolási ügyben szeretnék segítséget kérni!
Még 2012-ben eladtunk egy autót, amit az új tulaj sajnos nem íratott át. Az autóval közben több budapesti kerületben is tilosban parkolt, illetve nem fizetett a parkolásért. Természetesen a parkolási cégek rajtunk követelik a tartozást, mert mi szerepeltünk a járműnyilvántartóban a kérdéses időpontokban.
Természetesen mindig megküldtük a társaságoknak a hivatalos papírokat az autó eladásáról.
Most kaptunk egy közjegyzői fizetési meghagyást a józsefvárosi parkolási társaság megbízásából, az lenne a kérdésem, hogy most nekik is küldjem meg az iratokat az adás-vételről, erre 15 napom van, vagy forduljak ügyvédhez?
Gondolom, mivel a parkolási cég nem fogadta el a papírokat valószínűleg ők sem fognak vele foglalkozni.
Fizetni természetesen nem szeretnék olyanért amit nem én követtem el!
Következő lépés a behajtás lesz, megtehetik?
Mit tegyek?
Előre is köszönöm!
Tóth Aranka
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02