Kedves Sándor,
nem értem, mi köze van a kettőnek egymáshoz.
Kedves Sándor,
nem értem, mi köze van a kettőnek egymáshoz.
„A takarékszövetkezet hajlandóságot mutat arra, hogy a ház sorsának rendezéséről megállapodjon velem.”
Veled?! Amikor visszautasítod az örökséget?
Kedves Fórumtagok,
a segítségeteket szeretném kérni a következő ügyben:
Nagyszüleim házán 11 millió Ft erejéig keretbiztosítéki jelzálog van bejegyezve. Mindkét nagyszülőm készfizető kezes volt, nagymamám azóta meghalt, az 1/2 tulajdonrészét pedig édesanyám és a testvére örökölték.
Most sajnos édesanym is meghalt, az ő Kft-je vette fel a hitelt. Én az örökséget anyukám után vissza fogom utasítani, így az ő 1/4 részét vagy örökli valaki más, vagy az államra száll.
A 11 millió Ft-ból kb. 6 millió Ft-ot már törlesztettek a takarékszövetkezet felé más ingatlanok eladásából.
A takarékszövetkezet hajlandóságot mutat arra, hogy a ház sorsának rendezéséről megállapodjon velem.
A kérdéseim a következők, köszönöm, ha válaszoltok rá:
Én ugye azt szeretném elérni, hogy a második árverés után a házuk az én tulajdonomba kerüljön, és maradhassanak az ingatlanban. Ennek mi a menete? Ha az első és a második árverésen nem jelentkezik "külsős" vevő, akkor mi a módja annak, hogy az ingatlan az én tulajdonomba kerüljön? Gondolom saját magmnak, mint végrehajtást kérőnek, nem kell megfizetnem a vételárat.
Előre is köszönöm a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02