Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Végrehajtás szünetelése / felfüggesztése

gerbera317 # e-mail 2020.01.16. 13:02

Édesapám az adós én fizetek mindent.
Az a te dolgod. Rendes esetben az adós fizeti a sajátját, és a tűrésre kötelezett is a sajátját. A te verziód nem kötelezi az eljáró végrehajtókat semmire.
Ne a földhivataltól akard megtudni, hogy mennyit kell a végrehajtásban megfizetned. Egyébként pedig ott van: főkövetelés és járulékai erejéig.

recece0609 # e-mail 2020.01.16. 12:35

Édesapám az adós én fizetek mindent.Még egy kérdés a földhivatalban "főkövetelés és járulékai erejéig" 1.234.567.huf lett bejegyezve az konkrét összeg azt kell fizessem vagy annak még plusz a járulékai? Meg nyilván amit a vh.kér.

gerbera317 # e-mail 2020.01.16. 11:20

Miért mégegyszer? Az a vh-költség a másik adóst terheli. Ha az ott megtérül, az ellened folyó végrehajtásban (csak egyszer) meg kell fizetni a munkadíjat, a költségátalányt, a készkiadást, és az általános kölségátalányt. Ha jófej a végrehajtó, akkor utóbbit nem fizetteti meg, de erre nem köteles. Jutaléot a te ügyedben nem kell fizetni.

recece0609 # e-mail 2020.01.16. 11:00

Egy adósság 2 végrehajtónál. 1vh. vonja 4 éve a nyugdíjból.Az ellenem kért végrehajtás tűrésre kötelezés miatt indult.Ha a másik vh.-nál megtérül a teljes összeg(ott kifizetem)akkor is behajtják rajtam mégegyszer + a vh. költségeit?

gerbera317 # e-mail 2020.01.16. 10:22

tekintet nélkül arra, hogy éppen mennyi munkát végzett a végrehajtó
Az adós a végrehajtó nélkül soha nem tért volna jobb belátásra. Azt pedig illik tudni, hogy a végrehajtót nem csak úgy, szívességből ültetik oda a székheléyre, hanem nagyon sok pénzbe kerül végrehajtónak lenni. Ha valaki csak azt látja, hogy a végrehajtó "a kisujját sem mozdította", az nem jelenti azt, hogy a végrehajtó nem dolgozott meg a díjazásáért. De, igenis megdolgozott érte.

drbjozsef #   2020.01.16. 09:53

recece0609,

Elég annyit tudni, hogy az adós fizesse be azt, amit kér a végrehajtó, tekintet nélkül arra, hogy éppen mennyi munkát végzett a végrehajtó. A lent felsorolt költségek és a jutalék a törvény szerint JÁRNAK, ha a végrehajtás elindul. Akkor is, ha egy szalmaszálat nem tesz keresztbe a végrehajtó. Nincs is rá szüksége, elég, hogy a végrehajtási kényszer alatt fizetett az adós. Így járt.

Ha nem fizeti meg ő vagy a végrehajtást kérő, akkor nem lesz megszüntetve a végrehajtás. De a végrehajtást kérőt hol érdekli ez, ha a pénzét megkapta?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

gerbera317 # e-mail 2020.01.16. 09:42

Nem kell ezt privát útra terelni. A tényállás rémegyszerű
- végrehajtás indult.
- adós ettől észre tért, és egyösszegben, ráadásul kedvezménnyel kifizette a tartozását.
- mindezt persze a végrehajtó kihagyásával.
- de a végrehajtó sem hülye.
Gyakori eset, mind egyforma, de nem baj, mert a jogszabály ugyanaz. Ezen nem fogsz tudni privátban megküldött kisregénnyel változtatni.

recece0609 # e-mail 2020.01.15. 15:02

Köszönöm! Persze,hogy elhallgatom ennyit is alig mertem leírni ,mert egyből találtál benne hibát :D Ha leírom és elküldöm privátban válaszolsz rá?

gerbera317 # e-mail 2020.01.15. 09:12

A végrehajtási jog bejegyzését intézte egyenlőre
OFF Egyelőre ON
Az több, mint elegendő ahhoz, hogy ne szabadulj csak úgy. De volt ott más is, amiről nem tudsz, de inkább amiről nem veszel tudomást, vagy csak simán elhallgatsz.
A végrehajtót megilleti a munkadíja, költségátalánya, adminisztrációs és ügyviteli díja, az általános költségátalány, a felmerült készkiadás. Ezek teljes összegben.
Valamint a végrehajtást kérőnek megfizetett összeg után megilleti annak a 8 százaléka. Ha kedvezménnyel teljesítettél, akkor annyak a 8 százaléka.
Ezeket az adósnak kell fizetnie. Ha nem teszi, akkor a végrehajtást kérőnek kell fizetnie, aki ezt - mivel ez nem része a megállapodásnak - azzal szokta díjazni, hogy a kedvezményt is megvonja, és a teljes összegre kéri a végrehajtás folytatását.
A végrehajtási kifogás felejtős.

recece0609 # e-mail 2020.01.14. 22:54

Üdv!A végrehajtást kérő kéri a végrehajtás megszüntetését,(egyezség alapján megtérült a tartozás) akkor a végrehajtót milyen költségek illetik meg és kinek kell azt megfizetni? Lehet egyezkedni a végrehajtóval vagy törvény írja elő mennyi az annyi? A végrehajtási jog bejegyzését intézte egyenlőre.Köszönettel!

0szandi09 # e-mail 2020.01.07. 19:27

drbjozsef
Köszönöm szépen a segítséget!!

Kedves gerbera317!
Szó sincs ugráltatásról. Nem tudom, hogy ez a gondolat, a beszélgetés melyik részénél fogalmazódott meg Önben, de valamit nagyon félreértett. Ezen kívül, a végrehajtó is pénzért dolgozik. Nem szívességből "ugrál", ahogy Ön fogalmazott. Egy kérdést tettem fel tájékozódás céljából... Én kérek elnézést..

gerbera317 # e-mail 2020.01.07. 18:38

0szandi09
Ha érdekelné a telefontársaságot a követelésének a sorsa, akkor időben felszólalna. De ő erről már 4 és fél évvel ezelőtt lemondott. A Telekomál már irat sincs arról, hogy te a világon létezel, és a végrehajtó irattárában is már éppencsak nem rohadt meg az akta. Te meg 41-gyel ugráltatnád őket, mintha a csicskáid lennének; ahelyett, hogy megfizetnéd a tartozásodat?

drbjozsef #   2020.01.07. 16:12

0szandi09,

Az kevés.
Az 1 éves elévülési idő csak telekommunikációs szolgáltatásra vonatkozik (gyk: telefonszámla). Ha a telekomos tartozás például egy részletre vásárolt készülék, akkor arra 5 éves elévülés vonatkozik.

A kiküldött levél eljárási cselekménynek számít, ami megszakította az elévülést. Ha azóta nem történt más végrehajtási cselekmény, akkor előbbi esetben már majd 4 éve elévült, utóbbi esetben most fog elévülni.

Ha biztosra akarsz menni, és te vagy az adós, várd meg az 5 évet, és utána kérd a végrehajtót a Vht.41.§ szerinti eljárás lefolytatására.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

0szandi09 # e-mail 2020.01.07. 16:05

Kedves drbjozsef.
Köszönöm a válaszát.
Egy Telekom tartozásról van szó, ami 2012-es. A végrehajtási jegyzőkönyvben ez áll: Az eljárás a Vht. 52.§(d) bekezdés alapjan szünetel. Figyelmeztetés!
Vht.54§(d) alapján az eljárást akkor lehet folytatni, ha valószínűsítették, hogy az adósnak van olyan vagyontárgya, amely lefoglalható, illetőleg értékesíthető.

drbjozsef #   2020.01.07. 07:22

0szandi09,

Igen van.

Kérdés, milyen fajta tartozás ez, és mikor keletkezett. Nem mindegy, melyik Ptk, vonatkozik rá, és mennyi az elévülési idő.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

0szandi09 # e-mail 2020.01.06. 19:59

Sziasztok. Szeretném a segítségeteket kérni. Abban az esetben, ha szünetel a végrehajtás behajthatatlanság miatt (nincs lefoglalható vagyon/vagyontargy) , akkor ennek van elévülési ideje? (behajthatóságra gondolok) Jun. 6.án lesz 5 éve, hogy kiküldte a végrehajtó a levelet. Köszönöm.

oligaliga # e-mail 2019.01.21. 09:31

Herend

Én az árverés megtartásában vagyok érdekelt nem a követelés behajtásában.

A végrehajtó pedig a tartozás beszedésében érdekelt. Ha az árverés ideje alatt befolyt a teljes tartozás, akkor meg kell szüntetni az árverést és ki kell fizetni a végrehajtást kérő(ke)t. Ha ez történt, akkor a végrehajtó helyesen járt el, és te is megkapod, ami a végrehajtási lap szerint jár.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.01.21. 08:17

de nem nyilatkoztatott az addig felmerült ügyvédi költségeimről.
Miért tette volna? A végrehajtó nem hajt - nem hajthat - be semmi olyat, ami nincs rajta a végrehajtási lapon. (Plusz a saját költségei, jutaléka.)

www.kbs-ugyved.hu

Herend # e-mail 2019.01.21. 06:38

Kérlek segítsetek,

Ingatlanra a követelésem alapján árverést tűztek ki.
A végrehajtó telefonon tájékoztatott, hogy kifizették a követelésem, de nem nyilatkoztatott az addig felmerült ügyvédi költségeimről.Az árverést megszüntette még mielőtt az általa kiszámolt és beszedett összget megkaptam volna.
Sokaknak tartozik az adós így más is kérte az újboli árverés kitűzését.Milyen hamar irható ki újra árverés?
Én az árverés megtartásában vagyok érdekelt nem a követelés behajtásában.
Helyesen járt el a végrehajtó?

Vadsuhanc #   2018.04.03. 16:32

touchdown

Össze kell szedni pár forintot és bemenni a végrehajtóhoz. A végrehajtási iratok másolatát kell kérni amely díjköteles készpénzben, így meg lesz minden iratod, ha esetleg bírósági iratok is vannak azt a bíróságon kell kikérni.

ezt írtad:

..." A végrehajtást - a jegyzőkönyv szerint - behajthatatlanság miatt több éve szüneteltette a végrehajtó."...

A több éve teljesen értelmezhetetlen 2 éve vagy nyolc éve? Mert, ha a szünetelés 5 évet meghaladja érdemes elgondolkodni, hogy a követelés nem-e elévült.

gerbera317 # e-mail 2018.04.03. 13:08

touchdown
54. § (1) d) A végrehajtást akkor lehet folytatni, ha az 52. § d) pontja esetén valószínűsítették, hogy az adósnak van olyan vagyontárgya, amely lefoglalható, illetőleg értékesíthető.
Semmi nem írja elő, hogy a végrehajtást kérőnek kell valószínűsítenie ezt. Ha tehát a végrehajtó saját érdekkörében adat merül arra vonatkozóan, hogy nem állnak fenn a behajthatatlansággal való szünetelés feltételei, a végrehajtó hivatalból folytathatja a végrehajtást.
Ilyen adat lehet például, hogy más végrehajtásban végrehajtást kérőként felbukkan az adós. Vagy indul ellene másik végrehajtás, és ott a munkabér-letiltás vagy inkasszó, vagy bármi sikerrel jár. Vagy más adós ellen folyó végrehajásban az ingatlan tulajdoni lapján te is ott virítasz. Vagy bármi ilyen.

gerbera317 # e-mail 2018.04.03. 13:00

Vera9999
Gerbera! Olvasd végig amit a másik írt
Dehogy olvasom. A te hozzászólásod is értéktelen, pedig még az olvashatóbbak közül való.

nonolet # e-mail 2018.04.02. 23:32

"A kamat a töke sokszorosár növekedett időközben."

Tetszett volna már önként megfizetni, már korábban a tartozást.
Akkor nem gyűlt volna össze annyi kamat.

Hisz nyilván TUDTAD, hogy:
CSAK fel van függesztve a pénzbehajtás.

De ettől még ketyeg tovább a tartozásod.

touchdown # e-mail 2018.04.02. 23:27

Grave7

Köszönöm a választ.

Milyen kivételek lehetnek ezek?

Egy 21 évvel ezelőtt kiadott végzésről van szó, ami miatt most letiltotta a végrehajtó a nyugdíjamat és inkasszót rakott a bankszámlámra is.
A kamat a töke sokszorosár növekedett időközben.

Sajnos jelenleg nincs pénzem ügyvédet fogadni, magam vagyok kénytelen utána járni, van-e bármi esélyem az ügyben.

Bevallom, arra sem emlékszem, hogy valójában ez a követelés tényleg hogyan áll. Egyelőre a papírokat sem találom.

Grave7 #   2018.04.02. 22:27

@touchdown: Bármennyi időn belül. Alapesetben írásos kérelem kell a végrehajtást kérőtől és utána díjelőlegezés - de vannak kivételek, amikor bármelyik nélkül is folytatja a végrehajtó az ügyet.