Végrehajtás a rendőrséggel szemben?

pappcs # 2014.07.01. 11:13

mufurc: Nem kellene itt az ilyen módszereket terjeszteni. jogállamban igen is csak egy jogerős, már nem fellebezhetően megítélt tartozást lehet törvényesen behajtani. Ha az én pénzemet csalnák így el az egész bagázst, végrehajtóstól, hitelezőstől együtt felmenteném és el is ítélnék ezért!

gerbera317 # 2014.07.01. 10:16

Ha belátható időn belül fizet a kötelezett (teljesen mindengy, hogy a rendőrség vagy a szomszéd Karcsi bácsi), akkor felesleges végrehajtást kérni. Ha még szeptemberben sem vagy a pénzednél, akkorra természetes, hogy elfogy minden türelem.

A végrehajtástól mindenben különbözik az átutalási végzés. Azt nem a végrehajtótól kell kérni, hanem a bíróságtól, és akár már most is, mert célravezetőnek tűnik.

Mufurc_nagyon # 2014.07.01. 07:24

Kedves Rea.!

Amennyiben az ítélet ténylegesen jogerőre lépett, akkor van egy gyorsabb megoldás.
Ehhez ismerni kell a bankszámla számát, ahonnan utalni kellett volna.

Átutalási végzést kell kérni a bírósági végrehajtótól.
A nyomtatvány a bíróság honlapján vagy ügyvéd. Az ügyvéd munkadíját és a kamatokat lehet kérni;-)))

Ezt az átutalást végrahajtják azonnal, nem várják be a fellebbezést;-)))

http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Rea. # 2014.07.01. 06:19

Tisztelt Hozzáértők!

A teljes történetemet nem írnám le, mert ezen ügyben nem lényeges. Több mint 10 év szolgálati idő után kényszerültem arra, hogy elhagyjam a pályát. Munkaügyi pert indítottam és nyertem a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben. Az ítéletet 2014. március 25. napján hirdették ki, melyben kötelezték a SMRFK-t, hogy részemre 15 napon belül fizessen ki egy bizonyos összeget. Az ítéletet április második részében postázták, mely ellen részben fellebbezett az SMRFK 2014. május 5-én. Így az ítélet a meg nem fellebbezett részében jogerőre emelkedett május elején. Az ítélet szerint 15 napja van/volt az SMRFK-nak, hogy a jogerőre emelkedett összeget kifizessék, ami a mai napig nem történt meg. Felhívtam őket május végén, a jogtanácsosuk azt mondta, hogy elfelejtette továbbítani kifizetésre, bocsi, sajnálja, intézkedik. Ez elvileg meg is történt 2014. május 28-án egy későbbi telefonos tájékoztatása szerint. Felvettem a kapcsolatot a gazdasági igazgatósággal, akik a bérszámfejtőkhöz navigáltak, akik tovább küldtek a MÁK-hoz. Ez az érdeklődés június 25-e körül volt. A MÁK-nál azt mondták, hogy a telefonhívás napján került hozzájuk a rendőrség levele faxon, melyben kéri a rendőrség az összeg lekönyvelését (megjegyzem, előző nap beszéltem a rendőrségi bérszámfejtőkkel. Nekem ez úgy tűnik, hogy ők is ültek rajta egy hónapot. Tehát ha nem érdeklődök, akkor továbbra is csak áll az ügyem?) Egy nappal később újabb telefonos megkeresésemre a MÁK-nál azt mondták, hogy amit nekik kellett megcsinálták, szerdán továbbításra is került az irat, így az SMRFK ezt követően kell, hogy teljesítsen. Ma már június 1. van. 15 napjuk lett volna a kifizetésre, én pedig már hónapok óta várok a megítélt és jogerőre emelkedett összegre, de még mindig semmi. Mit tehetek? Forduljak végrehajtóhoz?

Segítségüket előre is köszönöm.