Miniszteri biztos a végrehajtói kamara élén!

barrerra # 2014.12.01. 07:28

"Örüljünk, hogy a végrehajtók mostantól jogászok lesznek és nem műkörmösök és örüljünk, hogy megadtuk az esélyt annak, hogy a korrupt emberek távol maradjanak a leveses fazéktól." - Kedves Viktorka! El kell hogy szomorítsalak, hogy az általatok legjobban "imádott" végrehajtók (akikről a kedvenc hírportálotok, a kurucz.info is szokott írni), mind-mind jogász. Pár név: Radics, Zoltánék, Némethyné, Murzsa, Császti. Nos, őket utáljátok a legjobban, és akkor arra hivatkoztok, hogy milyen szép világ lesz, ha csak jogászok lehetnek végrehajtók - így egy kicsit ellenmondásos a sztoritok...

gerbera317 # 2014.12.01. 11:53

bár ezt is BIZTOS jobban tudod

Kedves Zachdr, az eddigi hozzászólásaid nem győznek meg engem arról, hogy te valaha is láttál már végrehajtható okiratot közelről, vagy hogy bármennyicskét is konyítanál végrehajtáshoz, vagy hogy bármit is tudnál a végrehajtás szervezetéről azon kívül, ami a médián keresztül eljut hozzád.

Nem, valóban nem tudom jobban, mint a felszólaló politikus, de náladnál már csak jobban lehet tudni.

OFF
vagy "biztos, hogy jobban tudod",
vagy "biztosan jobban tudod",
esetleg "biztos' jobban tudod",
de semmiképpen nem "biztos jobban tudod".
ON

zachdr # 2014.12.02. 06:25

Kedves Stupidov Gerberovics! Nem a jó öreg Grétsy nyelvészprofesszor nyomdokaiba kívántam lépni, a (kiemelt) "biztos" szó ismételt használata egyfajta "gioco di parole",mintegy groteszk utalással a kinevezett "eltakarítónőre" ( akitől ezúton is elnézést ha dehonesztálónak tűnne a kifejezés, pedig épp' ellenkezőleg, piedesztáló ). Csak azt sajnálom Gerberovics Prosztov, hogy beigazolódni látszik, hogy jómagad is a kőművessegéd vagy autógumihegesztő hulladékok közül való vagy, a bányászbéka hátsó fertálya körüli IQ-val..( intelligenciahányados ). A régi jó posztneokomcsi személyeskedéssel, frázispuffoktatással stb. Vénségemre - állításoddal ellentétben - láttam már 1-2 vh okiratot, adtam is ki párat, visszavontam párat, szerintem jobban jársz, ha nem velem szemben csillogtatod mélységes szakmai tudásod e tekintetben... Maradtál volna a kaptafánál...most nem fájna ennyire hogy vége a szép "régi jó világnak"....

zachariasdr

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.02. 07:10

A biztos mindent megold majd. A társasházak körüli anomáliák is egy csapásra megoldódtak azzal, hogy a jegyző törvényességi felügyeleti jogot kapott felettük.

gerbera317 # 2014.12.02. 08:23

OFF
Na, ennyit az objektivitásról...
Ha a hozzászólásaimból ki tudtad hámozni, hogy én "kőművessegéd vagy autógumihegesztő" vagyok, akkor vagy zseni vagy, vagy pedig magadat minősítetted ezzel. (Valóban, egyszer, az egyik IQ-tesztem csak 112-re sikeredett, de én ezt sem szégyellem, hiszen doktori címet már ezzel is lehet szerezni.)
Egyébként pedig szégyelld magad, mert én rólad semmi ilyet nem írtam (mert hát honnan is tudhatnám, ki vagy te valójában), pusztán a hozzászólásaid alapján ítéltem úgy, hogy nem igazán konyítasz te a végrehajtáshoz, azonban ezt az álláspontomat továbbra is fenntartom, akármit is állítasz magadról ezzel kapcsolatban.
ON

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.02. 08:26

Csak azt sajnálom Gerberovics Prosztov, hogy beigazolódni látszik, hogy jómagad is a kőművessegéd vagy autógumihegesztő hulladékok közül való vagy, a bányászbéka hátsó fertálya körüli IQ-val

Nem szabad megöregedni, ha egy magát intelligensnek mondott emberből, nyilvánosan, ilyen tud csak kijönni.

Gerbera évek óta válaszolgat a fórumon. Kertelés nélkül bevállalja, ha a végrehajtó hibázott és elmondja, hogy a kérdezőnek mihez van joga, vagy mit tud tenni. A végrehajtási jog fórum a legnépszerűbb és ez annak köszönhető, hogy Gerbera mindig mindenre a legkorrektebb választ adja.

Sajnálatos az a mentalitás, ami mostanság egyre többször üti fel a fejét a fórumon, hogy aki megtehetné, hogy jogi választ adjon, az sem teszi meg, csak akkor jön fel és mutatja meg magát, amikor negatív véleményét nyilváníthatja ki.

A törvény-tervezet óta Gerbera keményen állta a sarat, egyedül védte a mundér becsületét, minden kérdés neki szegeződött, pedig ő csak egy végrehajtó a sok közül, bár kétségtelen, hogy az egyik legjobb.

Ha valakinek baja van a rendszerrel, írjon nyílt levelet a kamarának, vagy az ellenőrzési szervnek, akár az országgyűlési képviselőjének, és kérdezze őt.

Gerberát támadni egy intézmény miatt, egyszerűen butaság.

zachdr # 2014.12.04. 07:04

Kedves "Szeplőtelen" és társai, ti valószínűleg előnyben vagytok velem szemben, egyben sok mindent megmagyaráz, hogy szemlátomást tisztában vagytok "gerberovics Nalacsov" személyével és érdemeivel... Mindez természetesen megvilágítja elhivatott kölcsönös vállveregetéseiteket, azonban az idő -eleddig - nem nektek adott igazat...Kíváncsi leszek - média ide-vagy oda -a további fejleményekre. Azért régi jó mondásunk, miszerint "nem hörög a paraszt", ugyancsak sok valós dolgot hozott a felszínre, amit ténylegesen cáfolni nem nagyon tudtatok...Most nagy leértékelések vannak a repülőjegypiacon....

zachariasdr

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.04. 10:02

Kedves zachdr!

Miért nem vagy képes tisztelettel a nevemen szólítani?

tisztában vagytok "gerberovics Nalacsov" személyével és érdemeivel..

Igen, neked is ezzel kellett volna kezdened: tájékozódni, informálódni azokról a dolgokról, amihez hozzászólsz.

azonban az idő -eleddig - nem nektek adott igazat.
A kérdezők elégedettek voltak a válaszokkal, számuk nem fogyatkozott, a bizalom még mindig megvan.

cáfolni nem nagyon tudtatok
Olyat támadtál, aki jól végzi a munkáját. Miért kellene védekeznie, ha azok az általánosítások, amiket teszel, nem neki szólnak?
Panaszaidat az illetékesnek add elő...áttételes problémákkal érdemben itt nem tudunk foglalkozni.

gerbera317 # 2014.12.04. 10:38

Ugyan, hagyd már, Imma! Elgurult gyógyszerek megkeresésével nem foglalkozunk. Irányítsd más fórumra, oszt' jónapot...

matthiasi # 2014.12.06. 06:18

Ha valakinek baja van a rendszerrel, írjon nyílt levelet a kamarának,
Minek ?
Van azért un. közhiedelem is.
Nos én azok közé tartozom, akik úgy vélekednek : a végrehajtók vérszívók.
Nem árt rendet vágni köztük !

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.06. 07:35

a végrehajtók vérszívók.
Ez a dolguk. Ennyi erővel a hóhért is kárhoztathatod, mert a mocsok megöli a halálraítéltet - pedig megpróbálhatna a lelkére beszélni.

Egyjogász # 2014.12.06. 07:57

"a végrehajtók vérszívók."

Szerintem meg az a vérszívó, aki kölcsönkér az embertől, aztán szép szóra, könyörgésre sem adja vissza.
Vagy aki megkér, hogy a kezese legyek, aztán baszik fizetni és helyette engem basztat a bank, a kedves "barát" meg röhögve a vállát vonogatja, amikor számonkérem rajta az ígéreteit. (Már azt, hogy csak formális a dolog, olyan fel sem merülhet, hogy nekem kelljen akár egy forintot fizetni helyette.)

Na a végrehajtónak pont az a törvényes feladata, hogy az ilyen mocskos szemétládáktól visszaszedje az ember pénzét.

gerbera317 # 2014.12.07. 14:40

Van azért ú.n. közhiedelem is.

Csakhogy a közhiedelmeket meg a vélt vagy valós hátterüket nem jogi fórumokon szokás megvitatni. Go to kurcinfó - ezzel a véleményeddel ott a helyed, nem itt.

Zöldövezeti11 # 2014.12.08. 07:28

A miniszter biztos ezek szerint véletlen ??

matthiasi # 2014.12.08. 07:53

gerbera gerbera !

A kurucon van fórum ? Jó tudni !

Tehát minden rendben a végrehajtók körül ???

Ma reggel nem ez hangzott el az egyik r.adón. Mind a végrehajtást kérők, mind a végrehajtás alá vontak úgy érzik jogsérelem -, de fogalmazzunk csak lágyabban méltánytalanság éri őket ! Mondá a biztos.

Más :
nemrégiben az egyik társasházi közgyűlésen sok minden között a nemfizetők ügye is felmerült, majd a diskurzus a végrehajtóknál kötött ki.

Megjegyzi a közös képviselő . "abszolute felesleges hozzájuk fordulni, a végre hajtó elteszi a díját, majd semmi sem történik. "

matthiasi # 2014.12.08. 08:31

ggg „Na a végrehajtónak pont az a törvényes feladata, hogy az ilyen mocskos szemétládáktól visszaszedje az ember pénzét.

by egyj..
Most már csak az a kérdés hogy törvényesen működnek e ?

A biztos szerint látszólag törvényesen, de ennek ellenére még sincs minden rendben. Szerintem.

Természetesen a nem fizető adósok se ma született bárányok, vagy azoknak egy része, elmélkedésem most nem rájuk terjed ki.
Mivel a topik cím is
Miniszteri biztos a végrehajtói kamara élén!
Tény hogy nagyon kiterjesztettem az véleményemet, így korrigálok : tehát helyesen :
A végrehajtók egy része vérszívó.
Nem árt rendet vágni köztük !
A rész és az egész viszonyát most nem elemezem.

Sherlock # 2014.12.08. 08:36

Ha az egyes végrehajtókkal van baj, nem a szervezettel, akkor nem szervezetben kell rendet vágni. Ha az ujjadat töröd el, neked sem a fejedet gipszelik.

Hangsúlyozom, hogy nem tudom, hogy a szervezettel van-e baj, csak azt jelen esetben szükségtelen is tudni, mert ez az érvelés akkor sem támasztja alá a beavatkozás szükségességét, ha éppen van.

matthiasi # 2014.12.08. 14:14

Azért valami csak van. Most hallom etikai problémák,
átvilágítás stb.

mondják kéne egy előzetes vagyonvizsgálat mivel a derék ..... semmi vagyon esetén is elteszik a nem kis pénzt !!

egy falusi értelmiségi cs.- ból származom. A kör : református pap, gyógyszerész, orvos, állatorvos, ősvállalkozó, nehány tanár. Na ott mesélte apám, hogy micsoda kórháziorvosok vannak. A nagy rákbetegtől egy kezelő orvos elfogadott vagy 3-4 havi bérnek megfelelő hála pénzt. Szegény beteg rá 3 napra meghalt.
A beteg reménykedett, az orvos látta a véget.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.08. 14:37

Azok a szemét végrehajtók, nem akarnak ingyen dolgozni! Bezzeg a... Tényleg, bezzeg ki is dolgozik ingyen? (Teréz anya nem ér, ő már meghalt.)

gerbera317 # 2014.12.08. 14:50

Ezzel a hálapénzes sz@rral mi volt a szándékod? A végrehajtási eljárásban az ilyesmi ismeretlen, még csak párhuzamot sem lehet vonni, olyannyira nincs.

Ezt a témát tényleg ideje volna valami gyagyásfórumra költöztetni. A végrehajtás nem olyan, amit városi (falusi) legendákra alapozva, kívülállók megértsenek, vagy - horribile dictu - megítéljenek. A végrehajtási eljárás minden egyes mozzanatát jogszabályok szabályozzák, még magát a díjszabást is. Bárki is vizsgálja a végrehajtókat, legfeljebb azt vizsgálhatja, hogy a végrehajtók betartják-e a szabályokat. A foganatosító bíróságok eddig is ezt tették. Az a végrehajtó, aki nem érti vagy félreértelmezi a jogszabályokat, úgyis repülni fog, minenféle falusi mendemonda nélkül is.

Ez a topik itt nem a végrehajtókat minősíti, hanem a nyelvüket a végrehajtókon köszörülőkön. "Azt mondják..." LOL

szegkl # 2014.12.08. 19:24

Maradjunk annyiban, h a vh az foganatosit valamit amitt egy birosag jogerosen jovahagyott. Az megint mas kerdes, h szakmailag nincsenek dolgok rendesen szabalyozva (pl.: a letiltas es az inkasszo foganatositasa egyszerre). Es igen vannak erdekes vh-k, lsd Zoltan csalad -ketten fel vannak fuggesztve-.

Zöldövezeti11 # 2014.12.10. 11:24

A topik cím azért nem arra utal,hogy minden rendben lenne.

zachdr # 2014.12.12. 12:36

Ahhoz a siránkozáshoz, hogy " miért kell szegény kamarát cs..szegetni ha csak 1-2 végrehajtóval van baj ?" csak annyit, hogy nézzük már meg, kit cs..szegetett idáig a Nagy Korrekt Szakmai Csúcsszerv...a saját ellenségeit..mindenki más szemétsége el lett tussolva ( ez jelenti azt hogy "kiáll a végrehajtókért" ??? ...mindig a fejétől büdösödik a láb..

zachariasdr

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.12. 12:44

Nem bírsz elszakadni a mániádtól, attól az alapvető tévedéstől, hogy a kamarának a feladata lenne a végrehajtókkal betartatni a jogszabályokat. Valójában az a bíróság feladata, így ezen semmiféle biztos nem tud segíteni.

Itt senki nem siránkozik. Csak arra próbálunk többen is rávilágítani - szerintem nem túl bonyolult logikával -, hogy ha valóban az a biztos kirendelésének az oka, mint amit deklarálnak, akkor inadekvát eszközt választottak, amely nem hozhat eredményt.

Zöldövezeti11 # 2015.01.06. 14:48

Láccik semmi sem változik !!!

Írta: Dr. Telek Zoltán ügyvéd | 2010. 12. 07. |
Az önálló bírósági végrehajtókról
Az elmúlt időszak történései, az egyre több fizetésképtelen adós előtérbe helyezték az önálló bírósági végrehajtók tevékenységét. Leszögezhető, hogy a végrehajtók tevékenységével rendkívül sok a gond, nagyon magas díjazásért „hatósági” jellegű eljárást kap a végrehajtást kérő ügyfél, a végrehajtó anyagi igénye mindent megelőz, a végrehajtást kérő ügyfelek panaszaira semmiféle érdemi vizsgálatot végző szerv nincs. A végrehajtót sajnos a végrehajtást kérő ügyfél nem maga választja, hanem területi leosztás alapján kötelező egy adott végrehajtó szolgáltatását igénybe venni.
”......
..
Érdemes tovább olvasni a cikket

VGF -ben megtalaálható