Miniszteri biztos a végrehajtói kamara élén!

Talmács Gábor # 2014.11.12. 11:33

Kedves fórumozok ezt találtam:

A Vht. XVIII. fejezete a következő 231 . §-sal egészül ki :

„231 . § (1) A miniszter a kamara felügyeletének ellátására, továbbá a kamara hatékon y
működésének elősegítésére miniszteri biztost nevezhet ki . A miniszteri biztos az e törvénybe n
meghatározottak szerint gyakorolja a (2)—(4) bekezdésben foglalt azon kamarai
jogosítványokat, melyeket a kinevezéséről szóló utasítás a feladatkörébe utal . A miniszteri
biztos a kamara jogosítványait akként gyakorolhatja, ahogyan azt a jogszabály a kamara
részére előírja. Miniszteri biztos kinevezése esetén a kamara bármely pénzügyi
kötelezettségvállalásához, a szerz ődések teljesítésének elfogadásához és a kifizetésekhez a
miniszteri biztos jóváhagyására van szükség, és kizárólag ő gyakorolja a kamarai
alkalmazottak feletti munkáltatói jogokat .

Szalay Andor # 2014.11.12. 11:36

Akkor lehet, hogy végre rend lesz?

Remélem.

Vida Ildikó number 2. # 2014.11.12. 11:41

Hey emberek!

Az is jó lenne, ha valaki a NAV élére is állítana egy miniszteri biztost, mert nálunk olyan fejetlenség van, hogy az valami hihetetlen.

A nyelvvizsgám is elveszett. Amúgy jó lenne ha lenne jogi végzettségem és érteném amiről ti itt beszéltek.

Takatsdr # 2014.11.12. 11:44

Hoppárézi!

És akkor most mi lesz a tisztelt vezetőséggel? Mi lesz a kamarai nagy kutyákkal?

Na jó nem mintha nem örülnék annak, hogy eltávolítják Őket mert már túlzásba estek nem egyszer.

Azért abban is bízom, hogy lesz felelősségre vonás és elszámoltatás hiszen a végrehajtói kamara körül van éppen elég kétes ügylet.

dr.badenberger # 2014.11.12. 11:48

A legjobb döntésnek tartom.

A végrehajtók jogászok lesznek. A végrehajtói kamara jelenlegi vezetősége esetlegesen lecserélődik. Mi van itt? Elképzelhető, hogy a végrehajtás intézménye jobb lesz Magyarországon? El sem hiszem, hogy annyi év után ez az első kormány amely ezzel ily mértékben foglalkozik. Már rég meg kellett volna tenni.

Tattay Ernő # 2014.11.12. 11:51

Akkor hát a miniszteri biztos lesz a góré. Reméljük, hogy jobban járunk.

A kamara jelenlegi vezetőségénél úgy sem létezik rosszabb. Arra azért majd fény fog derülni, hogy a kamara egykori főnökei miként mentették ki a pénzt illetve, hogy mely egyéb cégekben van érdekeltségük?

Remélem ez a sok-sok éves mutyizás nem marad büntetlenül.

dr. Parádi Roland # 2014.11.12. 11:52

Radikális átalakításra volt szükség. Most megtörténik.

Sallay Viktor # 2014.11.12. 11:55

Igaz ami igaz.... eddig csak azok tudtak boldogulni akik közel álltak a kamara vezetőségéhez. Aki nem hódolt be a kamarának azt mellékpályára tették.

Ezek nem városi legendák. Ez maffia, ez pénz.

Örüljünk, hogy a végrehajtók mostantól jogászok lesznek és nem műkörmösök és örüljünk, hogy megadtuk az esélyt annak, hogy a korrupt emberek távol maradjanak a leveses fazéktól.

Fecsegő Tipegő # 2014.11.12. 11:57

Remélem ha visszaadok a miniszteri biztosnak 20 %-ot akkor majd Ő is elfogja intézni az ügyeimet.

:)))))))

A dolgok így működnek, mindenki pénzből él.

Krizmanics Tibor # 2014.11.12. 11:59

huuuuu huuuu alaposan betettek a kamarának. Én a kamara elnökének a helyében már rég Thaiföldön lennék.

Remélem nincs globális méretű összeesküvés és remélem, hogy a miniszteri biztos nem csupán egy báb és rendet tud teremteni a kamara ügyeiben.

Csak egy Végrehajtó # 2014.11.12. 12:04

Na jó azért annyira ne legyünk odáig...

A miniszteri biztosnak is lesz egy miniszteri biztosa?
Ki őrzi az őrzőket?

Furcsa dolog ez a politika. Változnak a kiskirályok.

Nem a személyek a fontosak hanem, hogy a rendszer működjön jól. Én ezt várom a miniszteri biztos kinevezésétől.

Vida Ildikó number 2. # 2014.11.12. 12:05

Remélem a miniszteri biztos nem amerikai lesz...

Velük nem vagyok jóban.

Tiki Taki # 2014.11.12. 12:12

Én leszek az új miniszteri biztos.

Garantálom, hogy ellenőrizni fogom a kamara működését visszamenőleg is. Túl sokat engedtünk már meg a kamarának, túl nagy önállóságot kaptak, mellyel nem egyszer és nem kétszer visszaéltek.

Bármilyen jogellenességet tapasztalok azonnal lépni fogok és nyilvánosságra hozom ezt megígérem.

gerbera317 # 2014.11.12. 13:54

A miniszter a kamara felügyeletének ellátására, továbbá a kamara hatékony működésének elősegítésére miniszteri biztost nevezhet ki.

Bocs, de látom, van itt néhány doktor is. Hadd olvassak helyettük is:

a kamara felügyeletének ellátására, továbbá a kamara hatékony működésének elősegítésére” - Eleve rossz a cím: nem a kamara élére, hanem annak felügyeletére. Hogy mi a különbség? Csak annyi, hogy a kamara élén továbbra is az elnök és az elnökség áll, és mellettük/ellenük/velük (de mindenképpen a nem kevés fizetéséért) lesz egy kormánybohóc is. A művészeti együtteseknél az ilyet hívják fenntartó helyett feltartónak.

miniszteri biztost nevezhet ki” - Megismétlem: nevezHET ki. Ti meg úgy fórumoztok, mintha már megtörtént volna. És ha megtörténik, akkor mi van? Akkor megáll a végrehajtás, kicsiny országunk lesz az adósok paradicsoma? Ejnyemá, kedves doktorok és nemdoktorok...

Aki meg bennfentesekről ír, meg maffiáról, az jobban tette volna, ha hallgat. Ha visszaélés történik, azt nem a kamara követi el, mivel a végrehajtói kamara nem is jár el végrehajtási ügyekben (a sajtóban olvasni ilyen marhaságokat: "A végrehajtói kamara árverezi az ingatlant" - istenem-istenem...). Akit személyesen érint a változás így-vagy úgy, az örüljön vagy sírjon. Aki viszont csak a sajtóból tud ezt-azt, az inkább menjen fórumozni a kurucinfóra, mert az ilyennek inkább ott a helye.

zachdr # 2014.11.12. 21:10

Tisztelt gerbera! nem azért kisbetűvel, mintha "lenemecsekernőzném" Önt, de minden tiszteletem tudományos objektivitásáé, ami csak olyasmit nem enged láttatni, hogy hozzászólásából nem látszik, hol végződik az Ön nyelve és hol kezdődik a kamara s..gge...Vagy Ön olyan naiv - aminek szakértői hozzászólásai ellentmondani látszanak - hogy valóban nincs tisztában azzal ami az -általam cseppet sem tisztelt - vh kamarában folyik? Én vettem magamnak a fáradtságot és szétnéztem a kamara honlapján ( költségvetés) elolvastam a Vht-t párszor, és számomra elérhető a cégtér valamint a Takarnet- szolgáltatás is. Mivel oktalan és felesleges személyeskedésbe vagy gyanúsításba nem szívesen keveredek nagy nyilvánosság előtt, így megállapításaim megtartom magamnak.. Remélem, a T. Miniszteri Biztos úr csalódást okoz Önöknek..márha megérik szabadlábon...

zachariasdr

zachdr # 2014.11.14. 19:19

Azért a miniszteri biztos "lehetőségén" kívül szól még 1-2 dologról ez a javaslat...Az Igazságügyi Hivatal ( IH ) a kamarai jogosítványok súlyponti részét megkapja - ehhez mérten a kamarai illetékek 50%-át is - ez is biztos csak lehetőség, nem ??

zachariasdr

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.14. 20:15

Nekem valahogy nem világos, hogyan lesz jobb az adósoknak (vagy a végrehajtást kérőknek), ha a végrehajtói kamarának fele annyi pénze lesz.

zachdr # 2014.11.18. 05:05

hogy mi lesz jobb a miniszteri biztossal és az IH-val? A teljesség igénye nélkül : 1.) egy, a Kamarától független objektív szerv ellenőrzi a végrehajtókat; 2.) talán számon kéri valaki ugyanakkor a végrehajtókon a saját jogszabályait 3.) a jelenlegi, közbizalmat és hitelét vesztett vezetőség helyett új vezetőség jöhet
Áttételesen talán javulhat a végrehajtók "elérhetősége". Nonszensz, hogy a törvényekben rögzített ügyfélfogadási időt sok végrehajtó lesz...rja. Doktor vagy vagy nem doktor. Sárvárról nekem miért kell Szombathelyre menni ügyfélfogadásra..??? 200-ból kb.10 végrehajtó tartja be az erre vonatkozó törvényes előírásokat, pontosabban legalább deklarálja az MBVK honlapján, de azért náluk is kezd divatba jönni a telefonautómata...vajon miért????

zachariasdr

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.18. 05:24
  1. A kamarák lényege éppen az önkormányzatiság, ez biztosítja az önállóságukat és függetlenségüket. (Ezzel nem állítom, hogy a végrehajtóknak feltétlenül szükségük van kamarára - de ez a biztosos megoldás felemás.)
  2. Ez bizony nem a kamara dolga, így nem is a hivatalé - hanem a bíróságé.
  3. Ez szerintem csak a végrehajtókat érdekli.

+1 Mi a csudát akarsz személyesen a végrehajtó fogadóóráján? (Ha jól emlékszem, hét év alatt egyszer beszéltem eggyel hivatalosan. Ahogyan bíróval sem szoktam.)

gerbera317 # 2014.11.18. 15:25

Sárvárról nekem miért kell Szombathelyre menni ügyfélfogadásra

Talán mert ott van a végrehajtó székhelye? A többit megkaptad KBS-től.

OFF Doktor vagy nem doktor, te semmiképp ne menj végrehajtónak - oda ennél valamivel több szükségeltetik... ON

zachdr # 2014.11.26. 06:53

Pikírtovics Gerberov-nak üzenném Dr. Lukács László György parlamenti hozzászólásának részletét a törvényjavaslat tárgyalásakor : " nyugodtan kijelenthetjük, hogy a balatonalmádi gengszterpartiként elhíresült találkozón..".."a miniszteri biztos részt fog-e venni egy ilyen hasonló gengszterpartin a közeljövőben?"...Biztos költői túlzásokra ragadtatta magát a T. Képviselő úr a magyar polgárok sorsa iránt érzett hazafias felbuzdulásában, azért én a (cseppet sem) tisztelt végrehajtók helyett meghúznám magam, ha ilyen szövegkörnyezetben emlegetnek a Parlamentben...vagy legalább odafigyelnék kicsit a részletekre - nahhh, erre legalább csak jó lett volna az a pici doktori cím....

zachariasdr

gerbera317 # 2014.11.26. 07:33

Kedves Zachdr,

Meséld már el - ha nem túl fárasztó feladat -, mióta szokás minálunk a politikusoknak hinni?

zachdr # 2014.12.01. 06:48

Kedves Gerberovics,állandóan terelsz a felvetett dolgokról, érdemben semmit nem mondasz, csak hogy " a politikusok hazudnak"..meg hogy "te jobban tudod mit akar a Kormány", erre vazze ott a nyakatokon a kés a soron kívül elfogadott törvénnyel, és - ha hinni lehet a latrinapletykáknak - bár ezt is BIZTOS jobban tudod, nem sokára a BIZTOS is ott lesz a nyakatokon.. Szerintem lesz még ennek folytatása, különösen kiesik 1-2 csontváz a szekrényből, amire nagy tétben mernék fogadni....:))))

zachariasdr

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.01. 06:56

Hát ez csúnya volt, minden tekintetben.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.01. 06:58

Úgyis mondhatnám, hogy méltatlan a dr.-i névhez, meg az elvárhatóság mércéjéhez.