Ugyan, hagyd már, Imma! Elgurult gyógyszerek megkeresésével nem foglalkozunk. Irányítsd más fórumra, oszt' jónapot...
Miniszteri biztos a végrehajtói kamara élén!
Kedves zachdr!
Miért nem vagy képes tisztelettel a nevemen szólítani?
„tisztában vagytok "gerberovics Nalacsov" személyével és érdemeivel..”
Igen, neked is ezzel kellett volna kezdened: tájékozódni, informálódni azokról a dolgokról, amihez hozzászólsz.
„azonban az idő -eleddig - nem nektek adott igazat.”
A kérdezők elégedettek voltak a válaszokkal, számuk nem fogyatkozott, a bizalom még mindig megvan.
„ cáfolni nem nagyon tudtatok”
Olyat támadtál, aki jól végzi a munkáját. Miért kellene védekeznie, ha azok az általánosítások, amiket teszel, nem neki szólnak?
Panaszaidat az illetékesnek add elő...áttételes problémákkal érdemben itt nem tudunk foglalkozni.
Kedves "Szeplőtelen" és társai, ti valószínűleg előnyben vagytok velem szemben, egyben sok mindent megmagyaráz, hogy szemlátomást tisztában vagytok "gerberovics Nalacsov" személyével és érdemeivel... Mindez természetesen megvilágítja elhivatott kölcsönös vállveregetéseiteket, azonban az idő -eleddig - nem nektek adott igazat...Kíváncsi leszek - média ide-vagy oda -a további fejleményekre. Azért régi jó mondásunk, miszerint "nem hörög a paraszt", ugyancsak sok valós dolgot hozott a felszínre, amit ténylegesen cáfolni nem nagyon tudtatok...Most nagy leértékelések vannak a repülőjegypiacon....
zachariasdr
„Csak azt sajnálom Gerberovics Prosztov, hogy beigazolódni látszik, hogy jómagad is a kőművessegéd vagy autógumihegesztő hulladékok közül való vagy, a bányászbéka hátsó fertálya körüli IQ-val”
Nem szabad megöregedni, ha egy magát intelligensnek mondott emberből, nyilvánosan, ilyen tud csak kijönni.
Gerbera évek óta válaszolgat a fórumon. Kertelés nélkül bevállalja, ha a végrehajtó hibázott és elmondja, hogy a kérdezőnek mihez van joga, vagy mit tud tenni. A végrehajtási jog fórum a legnépszerűbb és ez annak köszönhető, hogy Gerbera mindig mindenre a legkorrektebb választ adja.
Sajnálatos az a mentalitás, ami mostanság egyre többször üti fel a fejét a fórumon, hogy aki megtehetné, hogy jogi választ adjon, az sem teszi meg, csak akkor jön fel és mutatja meg magát, amikor negatív véleményét nyilváníthatja ki.
A törvény-tervezet óta Gerbera keményen állta a sarat, egyedül védte a mundér becsületét, minden kérdés neki szegeződött, pedig ő csak egy végrehajtó a sok közül, bár kétségtelen, hogy az egyik legjobb.
Ha valakinek baja van a rendszerrel, írjon nyílt levelet a kamarának, vagy az ellenőrzési szervnek, akár az országgyűlési képviselőjének, és kérdezze őt.
Gerberát támadni egy intézmény miatt, egyszerűen butaság.
OFF
Na, ennyit az objektivitásról...
Ha a hozzászólásaimból ki tudtad hámozni, hogy én "kőművessegéd vagy autógumihegesztő" vagyok, akkor vagy zseni vagy, vagy pedig magadat minősítetted ezzel. (Valóban, egyszer, az egyik IQ-tesztem csak 112-re sikeredett, de én ezt sem szégyellem, hiszen doktori címet már ezzel is lehet szerezni.)
Egyébként pedig szégyelld magad, mert én rólad semmi ilyet nem írtam (mert hát honnan is tudhatnám, ki vagy te valójában), pusztán a hozzászólásaid alapján ítéltem úgy, hogy nem igazán konyítasz te a végrehajtáshoz, azonban ezt az álláspontomat továbbra is fenntartom, akármit is állítasz magadról ezzel kapcsolatban.
ON
A biztos mindent megold majd. A társasházak körüli anomáliák is egy csapásra megoldódtak azzal, hogy a jegyző törvényességi felügyeleti jogot kapott felettük.
Kedves Stupidov Gerberovics! Nem a jó öreg Grétsy nyelvészprofesszor nyomdokaiba kívántam lépni, a (kiemelt) "biztos" szó ismételt használata egyfajta "gioco di parole",mintegy groteszk utalással a kinevezett "eltakarítónőre" ( akitől ezúton is elnézést ha dehonesztálónak tűnne a kifejezés, pedig épp' ellenkezőleg, piedesztáló ). Csak azt sajnálom Gerberovics Prosztov, hogy beigazolódni látszik, hogy jómagad is a kőművessegéd vagy autógumihegesztő hulladékok közül való vagy, a bányászbéka hátsó fertálya körüli IQ-val..( intelligenciahányados ). A régi jó posztneokomcsi személyeskedéssel, frázispuffoktatással stb. Vénségemre - állításoddal ellentétben - láttam már 1-2 vh okiratot, adtam is ki párat, visszavontam párat, szerintem jobban jársz, ha nem velem szemben csillogtatod mélységes szakmai tudásod e tekintetben... Maradtál volna a kaptafánál...most nem fájna ennyire hogy vége a szép "régi jó világnak"....
zachariasdr
„bár ezt is BIZTOS jobban tudod”
Kedves Zachdr, az eddigi hozzászólásaid nem győznek meg engem arról, hogy te valaha is láttál már végrehajtható okiratot közelről, vagy hogy bármennyicskét is konyítanál végrehajtáshoz, vagy hogy bármit is tudnál a végrehajtás szervezetéről azon kívül, ami a médián keresztül eljut hozzád.
Nem, valóban nem tudom jobban, mint a felszólaló politikus, de náladnál már csak jobban lehet tudni.
OFF
vagy "biztos, hogy jobban tudod",
vagy "biztosan jobban tudod",
esetleg "biztos' jobban tudod",
de semmiképpen nem "biztos jobban tudod".
ON
"Örüljünk, hogy a végrehajtók mostantól jogászok lesznek és nem műkörmösök és örüljünk, hogy megadtuk az esélyt annak, hogy a korrupt emberek távol maradjanak a leveses fazéktól." - Kedves Viktorka! El kell hogy szomorítsalak, hogy az általatok legjobban "imádott" végrehajtók (akikről a kedvenc hírportálotok, a kurucz.info is szokott írni), mind-mind jogász. Pár név: Radics, Zoltánék, Némethyné, Murzsa, Császti. Nos, őket utáljátok a legjobban, és akkor arra hivatkoztok, hogy milyen szép világ lesz, ha csak jogászok lehetnek végrehajtók - így egy kicsit ellenmondásos a sztoritok...
Úgyis mondhatnám, hogy méltatlan a dr.-i névhez, meg az elvárhatóság mércéjéhez.
Hát ez csúnya volt, minden tekintetben.
Kedves Gerberovics,állandóan terelsz a felvetett dolgokról, érdemben semmit nem mondasz, csak hogy " a politikusok hazudnak"..meg hogy "te jobban tudod mit akar a Kormány", erre vazze ott a nyakatokon a kés a soron kívül elfogadott törvénnyel, és - ha hinni lehet a latrinapletykáknak - bár ezt is BIZTOS jobban tudod, nem sokára a BIZTOS is ott lesz a nyakatokon.. Szerintem lesz még ennek folytatása, különösen kiesik 1-2 csontváz a szekrényből, amire nagy tétben mernék fogadni....:))))
zachariasdr
Kedves Zachdr,
Meséld már el - ha nem túl fárasztó feladat -, mióta szokás minálunk a politikusoknak hinni?
Pikírtovics Gerberov-nak üzenném Dr. Lukács László György parlamenti hozzászólásának részletét a törvényjavaslat tárgyalásakor : " nyugodtan kijelenthetjük, hogy a balatonalmádi gengszterpartiként elhíresült találkozón..".."a miniszteri biztos részt fog-e venni egy ilyen hasonló gengszterpartin a közeljövőben?"...Biztos költői túlzásokra ragadtatta magát a T. Képviselő úr a magyar polgárok sorsa iránt érzett hazafias felbuzdulásában, azért én a (cseppet sem) tisztelt végrehajtók helyett meghúznám magam, ha ilyen szövegkörnyezetben emlegetnek a Parlamentben...vagy legalább odafigyelnék kicsit a részletekre - nahhh, erre legalább csak jó lett volna az a pici doktori cím....
zachariasdr
„Sárvárról nekem miért kell Szombathelyre menni ügyfélfogadásra”
Talán mert ott van a végrehajtó székhelye? A többit megkaptad KBS-től.
OFF Doktor vagy nem doktor, te semmiképp ne menj végrehajtónak - oda ennél valamivel több szükségeltetik... ON
- A kamarák lényege éppen az önkormányzatiság, ez biztosítja az önállóságukat és függetlenségüket. (Ezzel nem állítom, hogy a végrehajtóknak feltétlenül szükségük van kamarára - de ez a biztosos megoldás felemás.)
- Ez bizony nem a kamara dolga, így nem is a hivatalé - hanem a bíróságé.
- Ez szerintem csak a végrehajtókat érdekli.
+1 Mi a csudát akarsz személyesen a végrehajtó fogadóóráján? (Ha jól emlékszem, hét év alatt egyszer beszéltem eggyel hivatalosan. Ahogyan bíróval sem szoktam.)
hogy mi lesz jobb a miniszteri biztossal és az IH-val? A teljesség igénye nélkül : 1.) egy, a Kamarától független objektív szerv ellenőrzi a végrehajtókat; 2.) talán számon kéri valaki ugyanakkor a végrehajtókon a saját jogszabályait 3.) a jelenlegi, közbizalmat és hitelét vesztett vezetőség helyett új vezetőség jöhet
Áttételesen talán javulhat a végrehajtók "elérhetősége". Nonszensz, hogy a törvényekben rögzített ügyfélfogadási időt sok végrehajtó lesz...rja. Doktor vagy vagy nem doktor. Sárvárról nekem miért kell Szombathelyre menni ügyfélfogadásra..??? 200-ból kb.10 végrehajtó tartja be az erre vonatkozó törvényes előírásokat, pontosabban legalább deklarálja az MBVK honlapján, de azért náluk is kezd divatba jönni a telefonautómata...vajon miért????
zachariasdr
Nekem valahogy nem világos, hogyan lesz jobb az adósoknak (vagy a végrehajtást kérőknek), ha a végrehajtói kamarának fele annyi pénze lesz.
Azért a miniszteri biztos "lehetőségén" kívül szól még 1-2 dologról ez a javaslat...Az Igazságügyi Hivatal ( IH ) a kamarai jogosítványok súlyponti részét megkapja - ehhez mérten a kamarai illetékek 50%-át is - ez is biztos csak lehetőség, nem ??
zachariasdr
Tisztelt gerbera! nem azért kisbetűvel, mintha "lenemecsekernőzném" Önt, de minden tiszteletem tudományos objektivitásáé, ami csak olyasmit nem enged láttatni, hogy hozzászólásából nem látszik, hol végződik az Ön nyelve és hol kezdődik a kamara s..gge...Vagy Ön olyan naiv - aminek szakértői hozzászólásai ellentmondani látszanak - hogy valóban nincs tisztában azzal ami az -általam cseppet sem tisztelt - vh kamarában folyik? Én vettem magamnak a fáradtságot és szétnéztem a kamara honlapján ( költségvetés) elolvastam a Vht-t párszor, és számomra elérhető a cégtér valamint a Takarnet- szolgáltatás is. Mivel oktalan és felesleges személyeskedésbe vagy gyanúsításba nem szívesen keveredek nagy nyilvánosság előtt, így megállapításaim megtartom magamnak.. Remélem, a T. Miniszteri Biztos úr csalódást okoz Önöknek..márha megérik szabadlábon...
zachariasdr
„A miniszter a kamara felügyeletének ellátására, továbbá a kamara hatékony működésének elősegítésére miniszteri biztost nevezhet ki.”
Bocs, de látom, van itt néhány doktor is. Hadd olvassak helyettük is:
„a kamara felügyeletének ellátására, továbbá a kamara hatékony működésének elősegítésére” - Eleve rossz a cím: nem a kamara élére, hanem annak felügyeletére. Hogy mi a különbség? Csak annyi, hogy a kamara élén továbbra is az elnök és az elnökség áll, és mellettük/ellenük/velük (de mindenképpen a nem kevés fizetéséért) lesz egy kormánybohóc is. A művészeti együtteseknél az ilyet hívják fenntartó helyett feltartónak.
„miniszteri biztost nevezhet ki” - Megismétlem: nevezHET ki. Ti meg úgy fórumoztok, mintha már megtörtént volna. És ha megtörténik, akkor mi van? Akkor megáll a végrehajtás, kicsiny országunk lesz az adósok paradicsoma? Ejnyemá, kedves doktorok és nemdoktorok...
Aki meg bennfentesekről ír, meg maffiáról, az jobban tette volna, ha hallgat. Ha visszaélés történik, azt nem a kamara követi el, mivel a végrehajtói kamara nem is jár el végrehajtási ügyekben (a sajtóban olvasni ilyen marhaságokat: "A végrehajtói kamara árverezi az ingatlant" - istenem-istenem...). Akit személyesen érint a változás így-vagy úgy, az örüljön vagy sírjon. Aki viszont csak a sajtóból tud ezt-azt, az inkább menjen fórumozni a kurucinfóra, mert az ilyennek inkább ott a helye.
Én leszek az új miniszteri biztos.
Garantálom, hogy ellenőrizni fogom a kamara működését visszamenőleg is. Túl sokat engedtünk már meg a kamarának, túl nagy önállóságot kaptak, mellyel nem egyszer és nem kétszer visszaéltek.
Bármilyen jogellenességet tapasztalok azonnal lépni fogok és nyilvánosságra hozom ezt megígérem.
Remélem a miniszteri biztos nem amerikai lesz...
Velük nem vagyok jóban.
Na jó azért annyira ne legyünk odáig...
A miniszteri biztosnak is lesz egy miniszteri biztosa?
Ki őrzi az őrzőket?
Furcsa dolog ez a politika. Változnak a kiskirályok.
Nem a személyek a fontosak hanem, hogy a rendszer működjön jól. Én ezt várom a miniszteri biztos kinevezésétől.
huuuuu huuuu alaposan betettek a kamarának. Én a kamara elnökének a helyében már rég Thaiföldön lennék.
Remélem nincs globális méretű összeesküvés és remélem, hogy a miniszteri biztos nem csupán egy báb és rendet tud teremteni a kamara ügyeiben.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02