A sorban második 17-os felugrik 33%-ra.
Végrehajtás
2 birósági végrehajtásom volt. Az egyik most járt, a másikon még kell fizetnem. Igy a nyugdíjam 50% át elvitték. Azt szeretném megkérdezni ha az egyik lejárt a másiknál marad a 17% vagy az is 33% lesz. Köszönöm a választ.
Ja, ez a végrehajtót illeti. És az elrendelésért is fizetned kell, 5000 forintot, a közjegyzőnek.
Végrhajtótól függően, az eljáráskezdetén meg kell előlegezned 7300-12300 forintot. Ha a végrehajtás sikertelen marad, nagyjából további 2300-7300 forintot kell előlegezned.
Tisztelt Jogi Fórum!
Szeretnék érdeklődni, hogy egy már jogerős fizetési maghagyásnak, mely 120.000 Ft összegről szól, milyen díjak mellett tudom végrehajtatni?
Sziasztok!
Ha az adós nem adott okot a végrehajtásra - a teljesítés módját korábban a felek meghatározták, e szerint próbált teljesíteni, de a jogosult hibájából nem sikerült -, a vh kérő követelését a vhtó felszólítására megfizette, a többi költség ellen vh kifogást kell emelnie, vagy pert indítania a vh megszüntetése iránt?
A külföldi végrehajtás engem is érdekelne, ha valaki tud valami okosat!
Két topikban két különböző tényállást vázolsz fel, és így vársz választ? A másik topikban csak tartozáselsimerő nyilatkozatról írsz, amire az a válasz, hogy záradékoltasd a közjegyzővel. Ebben a topikban elrendelt végrehajtásról írsz, ami arra enged következtetni, hogy a záradékolás megtörtént.
Novemberig van lehetőséged, hogy megelőlegezd a végrehajtást, utána megszűnik az ügy. Hogy érdemes-e belevágni, arra magad adtad meg a választ: Az adósnak nincs sem belföldi jövedelme, sem belföldön végrehajtás alá vonható vagyontárgya. A semmiből pedig nem keletkezik valami - ezt fizikából tanultam, de itt is érvényes. Talán kapsz itt hozzászólást arról, hogyan lehet külföldön végrehajtást indítani.
Üdvözlöm!2013-ban adtam kölcsön 1.500 000 Ft-ot egy embernek nem nevezhető egyénnek.Mikor észleltem 1 hónapra rá hogy ez az ember nem fog fizetni közjegyző előtt egy tartozás elismerő nyilatkozatban elismert 1.150 000 Ft tartozást.Holott az összeg 1.500 000 Ft.Nem is ez a gondom.Tavaly októberbe adtam be végrehajtásra az összeget,novemberbe már ki is küldte a végrehajtó a befizetni való 55 000 Ft körüli befizetni való végrehajtási díjat.Még nem fizettem be mert közbe megtudtam hogy aki tartozik nekem ezzel az összeggel mindent leíratott a saját nevéről,és kint csinált vállalkozást Romániába.Az a kérdésem ha befizetem a végrehajtási díjat van-e valami esélyem hogy be is tudják rajta hajtani a tartozást?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02