bocsánat!
hát hogyan, és mire vagy kíváncsi... ? (ingyé)
Felel - e a haszonélvezeti joggal rendelkező?
Köszönöm az érthető válaszodat gerbera317! de nem értem mire jó itt gúnyolódni másoknak! Nem erre vagyok kíváncsi!
"Hát miért nem hívod fel? ;-)"
mert attól fél, hogy a telefonon keresztül belenyúlok a pénztárcájába...
Hát miért nem hívod fel? ;-)
Egyébként arról van szó, hogy ha a haszonélvező úgy adósod, hogy valami mással tartozik neked, akkor az ingatlan biztonságban van. Erre írja Ügyes, hogy ez "kevés". Az ingatlanon keresztül úgy tudsz kényszert érvényesíteni, ha a haszonélvezőnek is ugyanazért a követelésedért kell felelnie, mint az adósnak, tehát egyetemlegesen felelnek ugyanazért a tartozásért.
Ezt nem értem...
az "is adósom" kevés lesz, ha nincs egyetemlegesség...
Köszönöm. A fia a haszonélvező is adósom, de neki eddig nem volt semmi a nevén, sem jövedelem Mo-n. Szóval akkor az ingatlan árverezhető lesz ebben az esetben.
Pontosítsunk: Ebben az esetben a haszonélvező joga nem terheli az árverési vevő tulajdonjogát. Magyarán: ilyenkor az ingatlant az árverési vevő tehermentesen szerzi meg.
Valószínűleg te is ezt akartad mondani, csak a fogalmazásodból nem ez jön le.
Haszonelvezeti jogbol nem lehet vegrehajtani. Es az ingatlanra vezetett vegrehajtas soran az ingatlant akkor lehet haszonelvezettel terhelten eladni, ha a haszonelvezo maga is felel azert a tartozasert (pl. adostars, kezes).
Felel-e a haszonélvezeti joggal rendelkező a tulajdonos adósságával, vagy saját adósságával az ingatlannal?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02