Tisztelt Fórumozók!
Helyzetem a következő.Diákhitel tartozásom a NAV-hoz került behajtásra. Egyszer már sikerült a DH bankkal megegyeznem, hogy kérjék a NAV végrehajtás szüneteltetését, ekkor ugyanis már hónapok óta tiltotta a NAV a fizetésem 33%-át. Havi 38.000 Ft törlesztést engedélyezett a DH bank. Ezt az összeget néhány hónap után képtelen voltam fizetni, így 3 hónapja ismét vonja a NAV a fizetésem. Idáig nyugodt voltam, hogy a törlesztés így megoldott, de tegnap minden féle előzetes figyelmeztetés nélkül végrehajtók jelentek meg a lakcímemen,ahol soha nem laktam. Tiszta sor, rokonok megadták a tartózkodási címemet. Most várom a jelentkezésüket, viszont a gond, hogy ide nem vagyok bejelentkezve, egy egyszobás albérletben lakunk a párommal.Mit foglalhat le a végrehajtó? A lakásba a konyha kivételével bútorozatlanul költöztünk. Van egy hűtő, mosógép, porszívó ami a miénk, a tévét a párom vásárolta, de a számla róla nem névre szóló. Az alb. szerződés az én nevemen van. A bútorok értéktelenek. Mikor cselekszem helyesen? Az alb. szerződést kötelességem átadni? Miért keres a végrehajtó? Ma egyébként megyek a NAV-hoz, hogy tisztábban lássak. Ugye a főbérlőnek ebből gondja nem lehet, egyedül a páromnak van itt a lakcíme. Köszönöm szépen a tanácsokat!
Diákhitel tartozás végrehajtása
segítség1985
2016.02.17. 11:00
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog