Tisztelt Szakértők!
Édesanyám házára árverést tűztek ki még 2014-ben (hiteltartozás miatt) mivel az árverés nem járt sikerrel a végrehajtó javasolta,hogy próbálja meg édesanyám eladni az ingatlant.
2015 novemberében az utolsó pillanatban sikerült eladnunk az ingatlant.Megírtuk az adásvételi szerződést ,elvittük a végrehajtónak aki kérésünkre kiszámolta mennyi a pontos tartozásunk a bank felé.November 25-én elutalt a végrehajtó az Oberbank magyarországi jogi képviseletének 3.000.000.-ot.
Majd december 1.-én a maradék 4.300.000.-ot.
A végrehajtó megnyugtatta édesanyámat,hogy most már minden rendben lesz nincs tartozása.
2016 január 22-én édesanyám felhívta az Oberbank m.o.jogi képviselőjét,aki tőlünk tudta meg ,hogy a ház eladásra, a tartozás kifizetésre került.Szeretnénk megkapni a szükséges papírokat.Érdekes,hogy nem tűnt fel neki,hogy az ügyvédi iroda számláján van 7.300.000.-.
Két hónapig semmi nem történt .Majd március 11.-én felhívott minket az ügyvédünk,hogy baj van.A földhivatal visszadobta az új tulajdonos tulajdonjog bejegyzés illetve a K&H Bank jelzálogjog bejegyzés iránti kérelmét,
mert az Oberbank nem vette le a jelzálogjogát.
Telefonálások sorozata következett.
1.Oberbank álláspontja:A végrehajtó nem egyeztet velük nem jó kamatokkal EUR árfolyammal számolt.Tartozunk még 2.300.000.-al.
2.Végrehajtó álláspontja:Ő a bank által kiállított végrehajtási lap alapján számolt és nem tartozunk a bank felé.
3.Ügyvédünk annyit elért az Oberbanknál hogy HA 800.000.-nak megfelelő EUR-ot kifizetünk.Leveszi a jelzálogjogot.A fent maradó 1.500.000.-ra további hitelt folyósít.
Ügyvédünk szerint ha nem fizetjük ki,az új tulajdonosnak felmondja a hitelszerződését a K&H.Beperelhet bennünket.
Melynek költsége elérheti a több millió forintot.
Pár napunk van,hogy összeszedjük a 800.000-et amit nem tudunk teljesíteni.Ráadásul a kamatok még mindig mennek rá a hitelre hisz a bank szerint nem szűnt meg a hitel.A végrehajtó nem érti az Oberbank hozzáállását!Ha az ingatlan árverésen ment volna el 4.900.000-ért.Amiből ő leveszi a munkadíját,akkor levette volna a jelzálog jogot.Most miért nem teszi meg miután a teljes hitelösszeget megkapta.
Vajon ki hibázott?Hibázott egyáltalán valaki?Mit tegyünk? Kitől tudunk segítséget kérni?
Bocsánat rövidebben nem tudtam leírni ,hogy érthető legyen.
Várom válaszuk.
Végrehajtó kontra bank
pnékata
2016.03.21. 18:15
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság