Sziasztok,
Segítséget kérnék ennek az értelmezéséhez.
Röviden a sztori.
Volt nejem beadott 200e forintra vh-t ellenem tartásdíj címen. Erről elfelejtett értesíteni mondjuk, de ez nem dráma mi így élünk, egy nem lezárt hitelen volt morgolódás (később érthető lesz). Közben fel is jelentett. Mindegy is, bementem a rendőrségre, elintéztük amit el kellett. A rendőr normális volt, segített közvetíteni abban, amiben évek óta nem sikerült közeledni, hogy ebben a még fennálló vitás kérdésben megegyezés szülessen. Volt ez a rendezetlen hitelünk ami szerinte az enyém volt csak, szerintem meg közös. A lényeg, hogy megegyeztünk, hogy én kifizetem a hitelt teljesen és a tartozás letudva (le is írtuk, rendőrségi anyagba be van csatolva). Meg is történt az eljárás lezárása, ügyészség kiadott egy határozatot, hogy minden rendben egy forint tartozásom sincs. Újra elkezdtem fizetni. Aztán rá négy hónapra érkezett egy végrehajtási lap, hogy igyekezzek már befizetni azt a 6xx ezer forintot meg a járulékokat... nem igen értettem a sztorit, indulás a vh irodába, nem lettem okosabb. Nos, úgy gondolom, hogy elmulasztotta bejelenteni, hogy a tartozás kiegyenlítésre került.
Mit lehet ilyenkor tenni? Ennek lassan egy éve, ma kaptam egy újabb papírt, immár 9xx ezer + járulékai. Érdekelne, hogy a "szándékos elfelejtés" milyen büntetőjogi kategória? Mert ez legalább megtévesztésnek és mulasztásnak tűnik, mivel egy adott pillanatban a tartozás kiegyenlítésre került nem?
Persze rendben indítok egy pert a felfüggesztésre, netán megszüntetésre, de hogyan tovább?
Bármilyen ötletet, hozzászólást szívesen veszek.