sikeres vh.behajtás utáni részletfiz.eng

BataG # 2016.04.23. 05:47

gerbera317:
...összekevertem a topikokat, vagy topokszobákat valóban. Bár már majdnam összeér a két téma.
Fenntartom, hogy a munkaadó cég ügyvédje, ügyvédei meg tudják "hülyíteni" a dolgozót, s bele tudják habarni a bablevesbe, és - némi pszichés terrorral, ráhatással - nagyon sikeresen tudják hárítani, terelmi...

gerbera317 # 2016.04.22. 06:47

"mi a helyzet az inkasszálás útján befolyt és már a vh.kérő felé átadott - megküldött - összeggel?"

Ezt direkt csinálod, úgy-e?

Na, jól figyelj:
Vht. 5. § (1) A bírósági végrehajtás során állami kényszerrel is el kell érni, hogy a pénzfizetésre, illetőleg az egyéb magatartásra kötelezett (a továbbiakban: adós) teljesítse a kötelezettségét.
Ez a végrehajtás alapelve, ebből következik és ehhez igazodik minden eljárási cselekmény és végrehajtói magatartás. És ebből következik az is, hogy "behajtott pénzt vissza nem adunk". Ez így érthető? Ha tehát részletfizetést állapítanak meg (akár a végrehajtó, - vagy batagés ügyekben - akár a bíróság), akkor azt az addigi sikeres behajtást követően fennmaradó tartozásra állapítják meg. Ha ez sérti az adóst, és ezért nem fizet, akkor máris nem teljesíti a részletfizetéssel vállalt kötelezettségét, és máris a végrehajtás általános szabályok szerinti folytatásának van helye.

BataG # 2016.04.22. 05:48

Sikeres, vh.lap alapján történő behajtási cselekmény után (pl. sikeres inkasszálás után) ha bíróság enged részletfizetést adósnak, és az jogerőre emelkedik, ... vagy ha a bíróság felfüggeszti a vh. eljárást ... akkor mi a helyzet az inkasszálás útján befolyt és már a vh.kérő felé átadott - megküldött - összeggel ?

Részletfizetési engedély hatálya időben lehet visszaható (pl. a teljesítési határidőre) ?

Immaculata # 2016.04.21. 11:58

Mi van, ezt is jelentetted?
Ha mindenkit jelentesz, ki fog veled szóba állni?

BataG # 2016.04.21. 11:57

Miért ?

(Jelentem!)

Immaculata # 2016.04.21. 10:32

Csak tudnám mitől van jókedvem, amikor mindenki annyira hisztis a fórumon.

Immaculata # 2016.04.21. 10:31

vh.kérő felé átadott

No, erre gondoltam, amikor írtam, még nem volt alattam senki. :)))

Immaculata # 2016.04.21. 10:29

:)
Ebben van egy durva hiba, lehet választ sem kapsz. (Hihihi)

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.21. 10:27

Nem is tudom, mi lenne a Fórummal nélküled. De megnézném...

BataG # 2016.04.21. 09:36

Sikeres végrehajtási cselekmény után (pl. sikeres inkasszálás után) ha bíróság enged részletfizetést adósnak, és az jogerőre emelkedik, ... vagy ha a bíróság felfüggeszti a vh. eljárást ... akkor mi a helyzet az inkasszálás útján befolyt és már a vh.kérő felé átadott összeggel ?
Részletfizetési engedély hatálya időben lehet visszaható (pl. a teljesítési határidőre) ?