Jogerös itélet végrehajtása

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.22. 08:53

De még milyet! :D

gerbera317 # 2016.05.22. 08:04

Nocsak, konkurenciát kapott az alapítvány?

runningman # 2016.05.16. 10:03

Ezt elkerülendő, meg lehet játszani egy engedményezést, ahol az új jogosult teljesen tiszta, nincs veszélye annak, hogy bárki keresztbe tegyen. De - úgy tudom - munkabérkövetelés nem engedményezhető.

mz72 # 2016.05.15. 14:08

A ha esetleg lenne ellenem végrehajtás,akkor sem valószinü,hogy ugyanaz a végrehajtó intézné,mert a lakóhelyem és a cég székhelye más más megyében van.
A volt fönököm jogi kéviselöje közölte velem,hogy amennyiben olyan itélet születne,hogy nekik fizetniük kellene,akkor minden lehetséges helyet,személyt stb. értesitenek,akiröl ők úgy gondolják,hgy tarozom nekik.Ezt e-mail-ben is megirta nekem.Nemtudom honnan veszik,hogy tartoznék bárkinek is,de nem lepödöm meg ezen,nem ez az elsö rágalom tölük.
Úgyhogy valószinüleg értesiteni fogja a lakóhelyem szerinti végrehajtót.

ObudaFan # 2016.05.15. 06:04

Ha pl. esetleg ugyanaz a végrehajtó a két ügyben, akkor könnyen.

gerbera317 # 2016.05.14. 13:59

A kártérítés nem mentes a végrehajtás alól. De áruld már el, az ellened eljáró végrehajtó honnan szerezne tudomást erről a követelésedről?

mz72 # 2016.05.13. 14:31

Nagyon szépen köszönöm!

ObudaFan # 2016.05.13. 10:16

A felszámolási eljárásra is igaz.
Annyit foglal le, amennyi szükséges.

mz72 # 2016.05.13. 08:13

Még annyi kérdésem lenne,hogy a megitélt összeg kis része elmaradt munkabér nagy része pedig jövedelempótló kártérités jogcimen szerepel az itéletben.Ha az esetleges végrehatásnál a végrehajtó tudomására jut és lefoglalja,akkor az egész összeget vagy csak bizonyos részét foglalhatja le?
Köszönöm szépen a segitséget!

mz72 # 2016.05.13. 07:49

Köszönöm szépen gyors válaszodat!
És a felszámolási eljárásban behajtott összegre is igaz az,ha a végrehajtó tudomást szerez róla akkor lefoglalja?

ObudaFan # 2016.05.13. 07:44

A közjegyzőnek ehhez nincs köze, a munkaügyi bróságon lehet a végrehajtást kérni, vagy felszámolási eljárást indíthatsz az illetékes törvényszéken.
Nincs ilyen nyilvántartás, de ha a másik ügyben eljáró végrehajtó tudomást szerez a követelésedről, lefoglalhatja azt.

mz72 # 2016.05.13. 07:32

Üdvözlök mindenkit!

Segitséget,illetve tájékoztatást szeretnék kérni.
Munkaügyi perben jogerös itéletem van,megitéltek nekem kb.800 000 Ft-ot.A volt főnököm nem fizetett,pedig a II.fokú iéletet még április 1.-én megkaptam én és feltételezem,hogy ö is,igy a kézhezvételtöl számitott 15 nap fizetési határidö már letelt.
A kérdésem az lenne,hogy ha közjegyzöhöz megyek akkor mi az eljárás menete?
Ha esetleg végrehajtónál függöben lenne ellenem valami végrehajtás,akkor ha közjegyzö inkasszóval leveszi a nekem megitélt összeget a végrehajtó mindjárt viszi is vagy nem függ össze a két dolog?
Van-e ilyen adatbázis esetleg,amelyben szerepelhetnek ilyen adatok?
Kérhetem-e a közjegyzöt,hogy részemre postán kerüljön kifizetésre az összeg,ha nincs bankszámlám?
Vagy érdemesebb lenne egyböl felszámolást inditani a volt fönököm cége ellen?

Várom válaszotokat,nagyon szépen köszönöm a segitséget!