Jó estét!
Sehol nem találok erre választ és a végrehajtó sem felel.
Sok évvel ezelőtt megítélt a bíróság x összegű tartásdíjat, ezt én fizettem is. Egyszer 2 hónap elmaradásom volt, amikor is rögtön jött a végrehajtási lap. Ezután eltelt 3 év és lett 4 hónap elmaradásom, a végrehajtó jelzett, én kifizettem. Utána nem volt gond fizettem, erre nemrég kaptam egy levelet, hogy baromi magas összeget követel rajtam, kb 3 évet, merthogy nem fizettem. Kérte hogy folytassák a végrehajtást.
Soha egy árva cetlit nem írtunk az átadott pénzről, a gyerek meg mindjárt 18 éves. Kérdeztem a végrehajtót, hogy mi ez a folytatás, gondolom folytatni azt lehet ami szünetel, illetve ha igaz lenne miért nem kérte volna hamarabb, van munkám, kocsim, lakásom.
Erre a végrehajtó ennyi választ küldött: "Tájékoztatom, hogy a végrehajtást kérő kérheti az ügyben a szünetelést, illetve az illetékes bíróság függesztheti fel az eljárást"
Gondolom ez valami általános szöveg ettől nem lettem okosabb.
1. Van olyan, hogy csak úgy kéri, hogy szüneteljen vagy évekig nem jelzi, hogy hátrelék lenne?
Lehet ilyen, hogy bejelenti, hogy heló végrehajtó, már 3 éve nem fizetnek nekem, hajtsa már be.
2. Támadható bárhonnan, hogy ugyan miért nem jelzett 3 évig a végrehajtónak, hogy én nem fizetek?
Köszönöm a választ előre is.