Mi a francért nem volt legalább egy kibaszott átvételi a pénzről, ha korábban egy hónap késés után már ment a végrehajtóhoz? (mindegy most már, csak dühöngök miért fizetnek emberek elismervény nélkül)
Szünetelt a végrehajtás?
Napfénytető!
„Volt 2szer elmaradás és ő azonnal rohant a végrehajtóhoz, ami ki volt fizetve, de az jogos volt tartoztam.”
Szerinted az, hogy "volt elmaradásod, ami fizetve volt, de jogos volt a tartozás", lehet másként értelmezni, mint hogy valami nagyon nincs rendben nálad? Egyetlen mondatban kétszer mondasz tulajdon magadnak ellent.
40. § (1) A végrehajtást kérő köteles a végrehajtandó követelés megszűnését és csökkenését haladéktalanul bejelenteni a végrehajtónak. (2) A végrehajtást kérő felelős a bejelentés elmulasztásából eredő költségért és kárért.
Persze csak akkor felel ezekért, ha bizonyítani tudod, hogy valóban fizettél. A teljesítést okirattal valószínűsíteni a 41. § szerinti eljárásban lehet, bizonyítani pedig végrehajtás megszüntetése iránti perben. Ha nem áll rendelkezésedre okirat (átvételi elismervény, banki bizonylat, feladóvevény) a teljesítésről, akkor nem tudod a teljesítést sem valószínűsíteni, sem bizonyítani. Ezzel szemben a jogosult azt állítja, hogyx nem fizettél, és kérte a végrehajtás folytatását.
Amiket Ügyes megnevez, mind a vh-kérő nyilatkozatán alapul, ezért ha a jogosult nem ismeri el a teljesítést, akkor számodra mindegyik használhatatlan. Ha nem tudod bizonyítani a teljesítéseidet, ő peidg ragaszkodik ahhoz, hogy nem fizettél, akkor bizony fizethetsz újra.
Tisztelt VH_ügyes!
Nem tudom, hogy ez hogyan megoldás a problémámra.
Azt biztos, hogy nem bíróság függesztette fel a végrehajtást.
Volt 2szer elmaradás és ő azonnal rohant a végrehajtóhoz, ami ki volt fizetve, de az jogos volt tartoztam. Viszont sosem gondoltam, hogy alaptalanul próbál majd követelni, mert azóta nekem nem volt 1 hónap késedelmem sem, nemhogy 3 év nemfizetés. Mint írtam ez okirattal bizonyítani nem tudom.
Viszont nem értem, kötelessége jelenteni, ha fizetnek. Számít-e bármit, hogy ő sosem jelezte a végrehajtó előtt, hogy fizetve, a hónapokat? Szóval mondjuk úgy, hogy nem jelezte, hogy 1. 2. 3. 4. hónapot megkaptam, hanem mondjuk nem fizetek az 5.-ben és megy, hogy ó hát ebben a hónapban nem kaptam. Hogyan a fenébe lehet bebizonyítani, hogy fizettem. Az nem számít, hogy miért nem jelzett hamarabb, mert mint írtam nem állt fent olyan egyszer sem, hogy ha tényleg nem fizettem volna ne lehetett volna végrehajtani, simán kérhette volna, hogy vonják le a fizetésemből vagy bármi. Erre benyögi a 3 évet, ami nekem súlyos problémát okoz, tekintve, hogy fizette. Hagyjam a fenébe, mert így úgysem hisz nekem senki? Így viszont már árverésre is sor kerülhet, mert ez túl nagy összeg.
napfenyteto
A problémádra van gyógyszer
Ezt keresd: Vht.: 40.§, 41.§, 48.§, 50.§
Lehet.
Lehet.
Nem.
Jó estét!
Sehol nem találok erre választ és a végrehajtó sem felel.
Sok évvel ezelőtt megítélt a bíróság x összegű tartásdíjat, ezt én fizettem is. Egyszer 2 hónap elmaradásom volt, amikor is rögtön jött a végrehajtási lap. Ezután eltelt 3 év és lett 4 hónap elmaradásom, a végrehajtó jelzett, én kifizettem. Utána nem volt gond fizettem, erre nemrég kaptam egy levelet, hogy baromi magas összeget követel rajtam, kb 3 évet, merthogy nem fizettem. Kérte hogy folytassák a végrehajtást.
Soha egy árva cetlit nem írtunk az átadott pénzről, a gyerek meg mindjárt 18 éves. Kérdeztem a végrehajtót, hogy mi ez a folytatás, gondolom folytatni azt lehet ami szünetel, illetve ha igaz lenne miért nem kérte volna hamarabb, van munkám, kocsim, lakásom.
Erre a végrehajtó ennyi választ küldött: "Tájékoztatom, hogy a végrehajtást kérő kérheti az ügyben a szünetelést, illetve az illetékes bíróság függesztheti fel az eljárást"
Gondolom ez valami általános szöveg ettől nem lettem okosabb.
1. Van olyan, hogy csak úgy kéri, hogy szüneteljen vagy évekig nem jelzi, hogy hátrelék lenne?
Lehet ilyen, hogy bejelenti, hogy heló végrehajtó, már 3 éve nem fizetnek nekem, hajtsa már be.
2. Támadható bárhonnan, hogy ugyan miért nem jelzett 3 évig a végrehajtónak, hogy én nem fizetek?
Köszönöm a választ előre is.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02