Hová akarsz ezzel kilyukadni? Egy biztos: bekapcsolódni már nem fog ez a zálogjogosult. Ha igaz a 6 hónapos felmondás, akkor záradékkal sem tud végrhajtást indítani, vagy ha mégis, akkor - mivel a zálogjog mögött nem létezik valós követlés - az vh-megszüntetése iránti perrel elhárítható. Ha a vételár felosztásánál nem kell zálogjoggal biztosított követelést figyelembe venni, akkor az az általános szabály szerint kerül felosztásra, illetve, annyival is könnyebb a vételár-visszatartási jogoddal élni.
ENGEDMÉNYEZÉSI SZEZŐDÉS VS FÖLDHIVATAL
Semmi különöst nem akartam, csak gondoltam, hogy hátha nem emlékszel már az esetre. De egyébként én is így gondoltam a dolgot. Egyébként köszönöm!
Az sem biztos, hogy most a zálogjogosult végrehajtást fog indítani...
„Az sem biztos, hogy most a zálogjogosult végrehajtást fog indítani...”
Valószínű. Az árverési hirdetménynek ő szintén címzettje lesz, de jogosultként nem lesz rajta feltüntetve. És valószínűleg a hirdetményt is, majd pedig az árverési jegyzőkönyvet is, legvégül pedig a földhivatal határozatát is "nem keresei". Így valóban nehéz lesz végrehajtást indítania. És ha mégis indít, alaptalanság miatt meg lehet szüntettetni. Fogalmazzunk úgy, hogy ebbe az árverésbe és a vételár felosztásába nemigen lesz neki beleszólása.
Egyébként a felvetett esetleges vh megszüntetési perrel kapcsolatban az a probléma, hogy ilyen pert csak az adós indíthat. Mivel az adós ebben abszolut nem érdekelt, hiszen a zálogjogosult az Ő " cimborája", ilyen pert nem fog indítani. Erre, hogyha a zálogjogosult vh-t indít, mást kell kitalálni,
De remélem ez nem következik be.
Még egy dolgot gondoltam, amivel megpróbálkozhatom, pert indítok tulajdonjog bejegyzés iránt, mivel a teljes vételárat nem fizette ki az opciós jog gyakorlója (vevő) ugyanis vételár hátralékkal + kamataival tartozik. Ha ez sikerülne a vételár hátralékkal kb 50%- ban rész tulajdonos lennék a kamat pedig még mindig végrehajtási alap lehetne a maradék 50% tulajdonra. Mivel birtokon belül vagyok ez még kedvező lehetne a számomra, mert indíthatnék a maradék 50% - ra végrehajtást a maradék kamat tartozásra. ??
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02