számla zárolása

Babett43 # 2016.11.18. 17:26

így van,a maradékot szeretném csak megmentenni és azért utaltattam más számlájára a maradékot,persze X összeget utaltatok az Én számlámra is,hogy oda is hozzáférjen a végrehajtó és,hogy ne legyen feltünő,hogy esetleg arra nem megy semmi!

Babett43 # 2016.11.18. 17:23

Pont most akartam erre írni,limma válaszától tartok Én is!
De igen a munkabérem 50%-át már vonják egy végrehajtó!

gerbera317 # 2016.11.18. 16:21

Azt már vonják tőle 33+17% erejéig. Ő a maradékot akarja menteni.

limma # 2016.11.18. 16:17

Mi van, ha a végrehajtó a munkahelynél kéri, hogy tiltsák le a munkabér megfelelő részét? Akkor hiába a trükközés a számlákkal...

gerbera317 # 2016.11.18. 12:15

:) Két dologra kell ügyelned:

1. A számlatulajdonos ne tudjon átvágni,
  2. A számlatulajdonos ellen ne folyjon végrehajtás.
Babett43 # 2016.11.18. 11:56

Tiszteletem!
Kérdésem a következő:
Sajnos nagyon sok a banki tartozásom,mert közben beleestem két kezességbe is,amit egy éve vonnak a munkabéremből és így az Én hiteleimmel elcsúsztam,majd sorba felmondták azokat is.
Számlámat a végrehajtó zárolta+egy másik végrehajtó a munkabérem 50%-át viszi.
Az a kérdésem,hogy a munkabérem bizonyos összegét a számlámra utalom a maradékot pedig,hogy megtudjak élni egy idegen ember számlájára utaltatom már féléve.(barátnőm)
Az volna a kérdésem,hogy a végrehajtó esetleg erre rájöhet?
Semmi vagyonom nincs az autó is direkt a bank tartozások miatt a párom testvére nevén van,hogy a végrehajtó el ne vigye.
Párom a tulajdonos a házon és Én haszonélvező vagyok,amit ügyvédileg a bankok miatt direkt így kötöttünk meg!
Gondolom,hogy így nem viszik el a házat?!!!?
Legjobban az érdekelne,hogy az idegen számlámra utalt munkabérem utalását jól csinálom-e?
Előre is köszönöm a segítséget a választ!