Segítség!
Új fejlemény. Korábban írtam, hogy végrehajtás keretében inkasszót tett a végrehajtó a számlámra. Gerbera segítségével írtam a végrehajtónak egy levelet az elévülésre hivatkozva és hogy nyilatkoztassa a vh kérőt.
Mivel borzasztóan le voltam, s vagyok terhelve, pont a hét azon egyetlen napjának, azon egy órájában nem tudtam hívni a végrehajtót, amikor elméletileg hívható, h megkérdezzem, hogy miként nyilatkozott a vh-t kérő az elévülés kapcsán.
Most viszont kaptam egy levelet a PKK Bíróságtól, egy VÉGZÉST, miszerint "A bíróság az adós végrehajtás megszüntetése iránti kérelmét elutasítja."
Indoklás:
Dr. Kónya Katalin közjegyző által 31026/Ü/70322/2017/5 számú végrehajtható okirattal elrendelt végrehajtást dr. Radics Csaba bírósági végrehajtó 223.V.2024/2017 szám alatt foganatosítja.
A végrehajtó 2017. szeptember 6. napján beterjesztette az adós 2017. szeptember 5. napján kelt beadványát, melyben elévülésre hivatkozik.
A bíróság a 2. számú végzéssel felhívta a végrehajtót, hogy folytassa le a Vht. 41.§-a szerinti eljárást és annak eredményéről tájékoztassa a bíróságot.
A végrehajtó beterjesztette a végrehajtást kérő 2017. november 7-én kelt beadványát, melyben úgy nyilatkozott, hogy a követelés elévülésével nem ért egyet.
A kérelem nem megalapozott.
A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (Vht.) 41.§ (') bekezdése alapján ha az adós okirattal valószínűsítette....stb...stb...stb..(gondolom ez standard szöveg)....Az (5) bekezdés kimondja, hogy ha végrehajtást kérő a követelés megszűnését (csökkenését) nem ismerte el, az adós a végrehajtás megszüntetése (korlátozása) iránt pert indíthat.
A bíróság a rendelkezésre álló iratokból megállapította, hogy a végrehajtást kérő a kötelezettség megszűnését nem ismerte el, ezért a fenti törvényi rendelkezésre figyelemmel a rendelkező részben foglaltak szerint határozott, mert jelen nemperes eljárásban az adós vitatása érdemben nem vizsgálható.
A végzés elleni fellebbezés lehetőségét a Vht. 218.§-a biztosítja.