Végrehajtás kérése büntetőügyben

Grave7 # 2017.06.27. 06:38

@Stage: Utóbbi gondolatod a helyes, a végrehajtót megillető díjazás 'költség', így az illetékfeljegyzési jog nem mentesít megelőlegezése alól.

Stage # 2017.06.27. 05:56

Vagy még esetleg arról lehet szó, hogy a végrehajtó díja nem tekinthető illetéknek.

Stage # 2017.06.27. 05:32

Üdv. Odáig jutott a dolog, hogy a végrehajtó iroda megküldte részemre, hogy fizessek 30+ ezer forintot az eljárás megindításához, ami azért érdekes mert illeték feljegyzési jogom van elvileg =(büntető ügy sértettjeként), nem lehet hogy csak tévedés?

Stage # 2017.04.25. 22:07

@Grave7: köszönöm! Akkor ezek szerint a lefoglalt dolog tkp. az adósnál marad, és használhatja is, egészen addig, amíg el nem árverezik az ingóságot.

Grave7 # 2017.04.24. 22:05

@Stage:
1994. évi LIII. törvény a bírósági végrehajtásról (Vht.)
38. § (1) A végrehajtást kérő részt vehet a végrehajtási eljárási cselekmények foganatosításánál, az adós és más személyek sem akadályozhatják meg a végrehajtást kérőt e jogának gyakorlásában.
(2) Ha a végrehajtást kérő kívánja, őt a végrehajtási eljárási cselekmények időpontjáról előzetesen értesíteni kell.

mit vigyünk el” :D
Javaslom a Vht. 104. § elolvasását.

Stage # 2017.04.24. 21:24

Köszönöm a válaszokat. És a lépcsőházban meg kell várnom a végrehajtási cselekményt, vagy a végrehajtó "vendégeként" beléphetek az ingatlanba és megmondhatom mit vigyünk el, ami számomra értékes lehet? Ezt azért kérdezem, mert megmondom őszintén, hogy velem szemben is volt már végrehajtás, lett volna mit elvinni, de a végrehajtó jó fej volt és beírta hogy nem talált ingóságot. Szóval mindenképp ott akarok lenni hogy ilyet ne csinálhasson. Egyébként fogom kérni, hogy az állam előlegezze meg a vh. költségét, és azt is verjék rá az adósra.

Grave7 # 2017.04.24. 21:10

@Stage: A végrehajtási lapon meg lehet jelölni, hogy a végrehajtási lap postai kézbesítését kéred-e. Ha 'nem', akkor automatikusan helyszíni kézbesítés lesz (=előleg megfizetése után megy a végrehajtó/helyettes, ha az adós nem fizet rögtön, foglal).
De ahogy gerbera317 is írta: „javasolt, hogy külön fel is hívd erre a végrehajtó figyelmét” - írj külön levelet is, telefonszámodat add meg, illetve menj be félfogadási időben egyeztetni.

Stage # 2017.04.24. 20:41

A kérdésem azért érdekes, mert úgy szól az ítélet, hogy március 23. -án lett jogerős, és ettől számítva volt 15 napja fizetni. Tehát igazából a felszólításon túl vagyunk.

Stage # 2017.04.24. 20:34

Köszi, akkor holnap bemegyek a vh irodába és kérem a végrehajtást. Részemről kizárt, hogy részlet fizetést engedélyezzek az adósnak, tudom hogy nem fizetné, csak az időt akarja húzni. Az lenne még a kérdésem, hogy a helyszíni lefoglalást megelőzi valami felszólítás vagy egyből lehet menni foglalni?

gerbera317 # 2017.04.24. 14:16

A milliós kárt 70 ezerre taksálta a bíróság? Hmmm.

A vh-lapot miért a végrehajtó készítse el? Miért nem jó neked a vh-lajstromiroda?
Illetékmentes eljárás nem létezik. Olyan van, hogy költségmentes vh-kérő helyett az illetéket az állam előlegezi.
Az eljárási cselekményeknél jelen lehetsz, ezt a vh-lapon is közölheted. De javasolt, hogy a külön fel is hívd erre a végrehajtó figyelmét.

Stage # 2017.04.24. 13:32

Üdv!

Van a kezemben egy jogerős marasztaló ítélet. A polgári jogi részre 70E forintot állapítottak meg. Egy autó rongálót csíptem fülön, aki millió feletti kárt okozott. Szeretném, ha a végrehajtási rész a lehető legkellemetlenebb legyen számára, mert közölte hogy nem fizet, és bocsánatot sem kért. Igaz-e az, hogy jogi képviselő nélkül kérhetem, hogy a végrehajtási lapot a bírósági végrehajtó töltse ki nekem, és hogy az eljárás illetékmentes? Igaz-e az, hogy a végrehajtási cselekménynél jelen lehetek, és kérhetem bizonyos ingóságoknak a lefoglalását?

Köszönöm