Üzembetartó? Az nem lesz jó.... Szerintem nem bevonható mert nem Te vagy a tulajdonos.
Vegrehajtas
Üzembetartó? Az nem lesz jó.... Szerintem nem bevonható mert nem Te vagy a tulajdonos.
Köszönöm az infókat! Ha tudom, hogy foglalták a kocsit akkor nem adom el, mert így nekem és a vevőnek is kellemetlen. Meg nem akartam kivonni a vh. alól sem. Holnap megyek a végrehajtóhoz beszélgetni.
Viszont vettünk helyette másikat aminek én leszek az üzembentartója. Kérdésem, hogy ez bevonható-e a vh. eljárásba.
Kártalanítod a vevőt...
Mizu69
A leírtak alapján az adásvétel előbb történt, mint a foglalás, illetve, az új tulajdonos is előbb íratta a nevére, mint ahogy az okmányiroda tudomására jutott volna a foglalás.
Ilyenkor szokott menni a vita, hogy mi volt előbb, merthogy a foglalás hatálya a foglalási jegyzőkönyvön feltüntetett időponttól áll fenn, függetlenül attól, hogy a jegyzőkönyv mikor érkezett meg a felekhez és az okmányirodához. Ettől függőben lesz a dolog bűncselekmény, vagy csak egyszerű fedezet-elvonás.
A gépkocsi végrehajtási eljárás során történt lefoglalása után kötött adásvételi szerződés érvénytelen.
Üdvözlöm!
Kérdezni szeretném, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a végrehajtó lefoglalta a nevemen lévő gépjárművet 06.01-ei dátummal kelt lefoglalási jegyzőkönyvben. Azonban én erről csak az értesítés kézhezvételét követően szereztem tudomást (06.08-án).
A gépjármű 06-03. napjával eladásra került és az új tulajdonos azt már át is íratta a nevére (06.07-én).
Ebben az esetben mi az eljárás?
„Én semmilyen formában nem szerepelek rajta,és a nevemre érkezik az Ő számlájára nekem pénz,ahhoz végrehajtó,bíróság hozzá nyúlhat e,vagy az Ő számláját miattam inkasszózhatja e?! ”
Először is: Ilyen fogalmazás már okozhat kisebb agyér-katasztrófát.
Másodszor: ha a barátod számlájára érkezik pénzed, akkor ahhoz semmi köze a bíróságnak/végrehajtónak.
Alapesetben.
Jó napot kívánok. Érdeklődni szeretnék,hogy hozzátartozói ellátásban részesülök,aminek 50%-át tiltják. Nem bejelentett élettársi kapcsolatban élek a nevemen nincs semmi,folyószámla se. Ha az élettársam nyit egy folyószámlát úgy,hogy Én semmilyen formában nem szerepelek rajta,és a nevemre érkezik az Ő számlájára nekem pénz,ahhoz végrehajtó,bíróság hozzá nyúlhat e,vagy az Ő számláját miattam inkasszózhatja e?! Előre is köszönöm választ
Miért? Hogy a lányt vegzálják az új lakcímén? Nyilatkozzák le a szülők, hogy a lány már nem lakik ott. A biztonság kedvéért értékes cucc ne legyen elöl. Az ingóvégrehajtás a legtöbb munkával és a legkevesebb bevétellel kecsegteti a végrehajtót. Általában ír egy jegyzőkönyvet, hogy az adósnak fellelhető vagyona nincs. Senki nem fog szar húszéves szekrényekért meg foltos ülőgarnitúráért még esetleg a bíróságra is mászkálni igényperben amit a valódi tulaj indított...
Azt olvasom a lányod az adós nem Ti. A legegyszerűbb és a leggyorsabb egyben legolcsóbb az lenne, ha a lányod a végrehajtónak nyilatkozna az új lakcíméről.
Üdvözletem. Segítséget szeretnék kérni. Tegnap megjelent a végrehajtó, itthon voltunk, de mégis csak a papírt dobta be, hogy nem talált itthon senkit és következő alkalommal már lakatossal és rendőrséggel együtt jön vissza, értesítés nélkül. Tegnapi megkeresést sem jelezte előre. Kérdésem az lenne, hogy a végrehajtó bejöhet foglalni úgy, hogy a lányunk ide van bejelentve, de már január óta albérletben élnek a párjával, de állandó lakcímnek megmaradt ez. Itt nincs semmije.
A végrehajtó azt mondta, hogy őket ez nem érdekli, következő alkalommal lakatossal jön vissza.
Elvihet bármit? Szívességi lakáshasználóként lakunk itt, a tulajé a legtöbb ingóság.
A lányunknak nincs semmije itt, eleve nincs is semmije. Ilyen esetben ha nem tudnak foglalni, akkor mi a következő lépés? Nem dolgozik, gyes-en van a kisfiával.
Köszönöm a segítséget.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02