Közbeszerzésről érthetően - fókuszban az elektronikus közbeszerzés | Budapest, 2019. április 4. csütörtök | Regisztráljon most!

Fórum Végrehajtási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Dr. Ugrin Tamás ügyvéd nevében küldött levelek

bermuda háromszög # e-mail 2019.03.19. 19:19

Megunják majd ...
Az egy vállalkozás, tök fölöslegesen nem rabolják az alkalmazottak idejét

Szilard__ # e-mail 2019.03.19. 14:10

Ez is igaz, csak egy elévülési per megindításának ügyvédi munkadíja és a perköltség jóval magasabb, mint a 18 ezer ft-os követelés. Így még akkor is jobban járnék, ha kifizetném a jogtalan összeget, amit követelnek, csak hogy leszálljanak rólam. Egyébként gyanítom, hogy ezzel a stratégiával erre játszanak.

bermuda háromszög # e-mail 2019.03.19. 13:53

Azzal sem igazán vagy beljebb, mert azt is többször is megtehetik, amíg nincs bírósági arról hogy elévült. Lásd
drbjozsef# Jelentem! 2019.03.19. 09:33

Szilard__ # e-mail 2019.03.19. 13:24

Ezek jó ötletek, köszi.
Egyébként nevetséges, hogy szinte már én könyörgök nekik, hogy kezdjék el az FMH-t. Ilyenkor hosszasan ecsetelik, hogy ez nekem miért nem jó, és hogy milyen magas költségek lesznek.

bermuda háromszög # e-mail 2019.03.19. 13:06

Nem arra céloztam, hogy minden alkalommal győzd meg őket.
Először is kedvesen magyarázza el, hogy részletesen, hogy miért keresnek, stb. beszéljen, beszéljen.
Aztán kérdezz rá, hogy az amit az elmúlt alkalommal megígértek azzal mi a helyzet. Ennek utána kell néznie, nem találja, érezze rosszul magát, hogy szar a nyilvántartásuk (nem kértél semmit).
Aztán megkérheted mindig, hogy a rád vonatkozó dokumentumokat küldjék el, hogy tájékozódhass, hátha igazuk van.
Ja a múltkori elkeveredett bocsesz küldje újra.
Nekem egyszer már rimánkodott szegény, hogy tegyük már le :)
Ja, és ne húzd fel magad.
Ha meg a letiltást választod, nincs túl sok telefonszámuk

Szilard__ # e-mail 2019.03.19. 12:54

bermuda háromszög: ezt kivédték úgy, hogy mindig más számról hívnak.
Egyébként szépen hosszan elbeszélgetek velük, de egy idő után, újra és újra elmondva ugyanazokat már kezdek belefáradni, és sajnálni a velük eltöltött időt.

drbjozsef: de ezek szerint minden lezárt szerződés minden iratát akár 50 évig is őrizzen meg az ember, hátha egyszer szükség lesz rá? Én azt állítom, hogy nem jogos a követelés, ilyenkor nem nekik kell bizonyítani azt, hogy jogos? Mivel semmilyen számla, levél, felszólítás, semmi nem jött a UPC-től a szerződés lezárta után (kézbesítési fikció sem lehet, minden levelet átveszek ezen a címen), ezért ezt nem tudják bizonyítani. De még ha jogos is lenne a követelés, a hivatkozott dátuma alapján már az engedményezéskor elévült, 5 éven túl volt. Nem véletlenül nem kapkodnak az FMH megindításával.

drbjozsef #   2019.03.19. 09:46

Szilárd,

azért egy apró megjegyzés :

Mivel a követelés nem jogos, nem szeretnék nekik fizetni,

Mivel kidobtad a papírokat, nem állíthatod 100%-ra, hogy nem jogos. A legtöbb telekom cégnél a megszüntetésnél felhívják arra a figyelmet, hogy egy elszámoló számla még érkezik. Ezek olyan balfaszok, hogy mindig találnak valamit két hónap múlva a rendszerben, általában jogosan, bár nem értem, mit nem látnak akkor, amikor megszüntetsz egy szerződést. De nem "naprakész" az adatbázisuk.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2019.03.19. 09:33

Egyébként egy Homáros poszt alatt ez van a szakértő válaszban (nem komment) :

Ha az igényérvényesítésre irányuló megkeresések esetlegesen tovább folytatódnak, akkor érdemes megfontolni a követelés elévülésének megállapítására irányuló kereseti kérelem benyújtását a bíróságra, amelyre az adós jogainak megóvása érdekében van lehetőség a polgári perrendtartás szabályai alapján. A peres eljárás megindítását megelőzően javasoljuk a jogi képviselővel történő konzultációt is.

Bár ilyesmit konkrétan (az új) pp.-ben nem találok.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2019.03.19. 09:24

Én ezt tudnám ajánlani a Seva felkeresésekor :

http://napirajz.hu/?…

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

bermuda háromszög # e-mail 2019.03.19. 09:21

Ha olyan a telefonod, akkor tedd tiltólistára a telefonszámukat - hogy ki se csörögjön.
Ha ez nem megy, akkor beszélj velük minél hosszabban, hogy érezzék nálad fölöslegesen telik a drága idejük.
Már régen léptek volna, ha van rá okuk, így kibicként élvezd, hogy valaki azért hív, hogy fogyjon a pénze.
Segíts neki ebben

Szilard__ # e-mail 2019.03.19. 08:31

Sziasztok,

Nálam szintén megjelent a Svea Finance és Ugrin Tamás egy állítólagos 7 évvel ezelőtti követeléssel.
UPC Direct előfizetők voltunk, melyet még 2011-ben felmondtunk, nem volt semmilyen hűség a szerződésünkön, a felmondáskor minden fennálló tartozást megfizettünk a UPC felé, a bérbe adott beltéri egység eszközt pedig visszaszolgáltattuk a UPC-nek. Ezután a UPC természetesen semmilyen számlát vagy fizetési felszólítást nem küldött, lezárult az ügy. Legalábbis mi ezt hittük.

2018-ban kaptunk egy levelet a Svea Finance Zrt-től, hogy a UPC egy 18ezer Ft-os követelést engedményezett rájuk, ami elvileg 2012-ben keletkezett. Erről természetesen semmit nem tudtunk. A Svea ezután egyre gyakrabban hívogatott telefonon, hogy mikor leszünk hajlandók nekik fizetni. Telefonon elmondtam, hogy ezt a követelést nem ismerem el, szerintem nem jogos, a UPC nem keresett bennünket ezzel kapcsolatosan, az adott időpontban már nem is álltunk szerződésben a UPC-vel, de még ha jogos is lenne a követelés, az már a követelés átadás pillanatában, 2018-ban elévült volna. Közben kiderült, hogy a visszaadott beltéri eszköz díját követelnék, mivel a UPC szerint ezt mégsem adtam vissza.

Mivel annyira régi a történet, 5 év elteltével a kapott iratokat kidobtam, nem gondoltam, hogy 7 év után még szükség lesz rá, így bizonyítékom nincs, de bizton állíthatom, hogy a UPC-nek és a Svea-nak sincs, mivel semmilyen levelet nem küldtek felém, így nem is volt mit átvennem.

Mára odáig fajult a dolog, hogy Ugrin Tamás havonta küldi a sima, nem ajánlott, nem tértis leveleit, amit én szépen iktatok is a kukába. A Svea hetente hívogat telefonon, hogy mikor szándékozok fizetni. Mindig előadom nekik, hogy a tartozást természetesen nem ismerem el, ha ők mégis jogosnak tartják, adják be szépen a fizetési meghagyást ellenem, aminek természetesen ellent fogok mondani. Mondanom sem kell, ez még nem történt meg, valószínűleg ők is tudják, hogy nem tudnának semmit elérni FMH-val, még az ajánlott levelekre is sajnálják a pénzt, mindent normál postai levélként küldenek csak.

Ami zavar, hogy hetente zaklatnak telefonon. Felhívtam a figyelmüket, hogy ha ezt a végtelenségig játszák, akkor megteszem a rendőrségi feljelentést zaklatás miatt. Szerintük ez nem minősül zaklatásnak.

Mindig mondom nekik, hogy ahelyett, hogy hívogatnának, indítsák meg az FMH-t, szerintem mindenkinek egyszerűbb lenne így lezárni az ügyet. De úgy tűnik, nekik a heti egyszeri telefonálgatások és a havi Ugrin levél gazdaságosabb mód.

Mivel a követelés nem jogos, nem szeretnék nekik fizetni, de a telefonos zaklatásokat szeretném leállítani, és végleg lezárni ezt az ügyet. Mit javasoltok?

wers # e-mail 2019.03.14. 17:24

Attila86, én a helyetekben odamennék, és személyesen megbeszélném. Mondjuk én kb. fél millával a zsebemben, 300-100-50-50 külön borítékban.

Velük lehet egyezkedni. A végrehajtóval már nem fogsz tudni így.
Ő azt hajtja végre, amire megbízást kapott. És az kb. fél milla lesz, hanem sokkal sokkal több. + a költségek.

Nem szabadna ezen gondolkodnotok.

Attila86 # e-mail 2019.03.14. 17:00

Egyébként ez már a 2. ajánlat, mert 2-3 éve 300-400 közötti összeget mondtak, de akkor épp hogy meg tudtunk élni.
Most se sokkal rózsásabb a helyzet, ami van félretett pénzünk, egészségügyi dolgokra van betervezve. Szóval vagy egészség vagy hitelkiegyenlítés.Nehéz dolgok ezek.

Attila86 # e-mail 2019.03.14. 16:54

Hitelfelvételkor még nem voltunk együtt, párom vette fel a hitelt. Nagyon ajánlották neki, meg akkoriban mindenkinek.(2007)
Remélem happy end lesz a vége, legalábbis én ezt szeretném.
Csak nehéz lesz őt meggyőzni,mert ő azt mondja senkinek se tartozik, elvitték az autóját így a hitel tárgyát, felejtsék el őt.

wers # e-mail 2019.03.14. 16:33

bocsi..... szóval NE indulatból döntsetek

wers # e-mail 2019.03.14. 16:32

Attila86, csak a szerény véleményem, amikor felvettétek a hitelt, nem tartottak fegyvert a fejetekhez. Most sem.
Az igaz, senki sem sejtette, hogy mi fog történni.

Még egyszer olvasd el a lenieket, mert most megírták neked, most mi fog történni, ha ezt nem fogadjátok el.
Sok ezer adós örülne egy ilyen ajánlatnak. És ez nem a maffia.
Gondolkodjatok, és indulatból döntsetek Az nem jó tanácsadó.

drbjozsef #   2019.03.14. 16:06

"beleestek". Ja.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.03.14. 15:49

Nagy szavak ezek.

www.kbs-ugyved.hu

Attila86 # e-mail 2019.03.14. 15:16

Szerintem minden olyan szerv maffiának nevezhető akik előre megtervezetten/kitervelten több millió embert földbe döngölnek azzal hogy kitalálnak egy nagyon kedvező atomstabil ajánlatot, amibe a naivak beleestek aztán szépen elkezdődik a manipulálás... valahogy a Titanichoz tudnám hasonlítani ezt a svájcibicskás hitelt. Ami mégis elsüllyedt ki hitte volna hogy ez lesz.. Lehet az se volt véletlen?
Persze van ennek egy másik oldala is..
Felszabadul több ezer ingatlan amit áron alul megszerez az a bizonyos "maffia" amit értelem szerűen értékesít piaci áron.
Nagy biznisz ez..
Csak hát az emberek le vannak sz...a Az utóbbi 3 évben közel 10.000 család került utcára vagy ahol épp megtudták magukat húzni. Kb 10.000 öngyilkosság történt tehát minden egyes kilakoltatásra jut egy.
Szégyen hogy ilyen megtörténhet.

oligaliga # e-mail 2019.03.14. 15:00

Atttila 86

Te írtad, hogy az ajánlat a következő:

de most azzal álltak elő hogy ha most befizetek 493.440 Ft ot akkor a tartozás 70%-a elengedésre kerül...

Eszerint megelégednek azzal a közel 500.000,- Ft-al, utána em zargatnak. Ha mégis, akkor előveszitek szépen az aláírt megállapodást és meglobogtatjátok.

A bankmaffia meg rablók meg egyéb "szép" kifejezéseket el lehet felejteni. Nem létezik bankmaffia, rossza banki gyakorlat lehet, kedvezőtlen feltételek lehetnek, de ettől nem lesz maffia.

Attila86 # e-mail 2019.03.14. 14:55

Párom attól is tart hogy tegyük fel ezt a kedvezményes összeget kifizetjük és ezután se szállnának le rólunk. Ilyet tehetnek? ( persze tudom a bank maffia mindent tehet)

drbjozsef #   2019.03.14. 14:40

Nagyonis.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Attila86 # e-mail 2019.03.14. 14:22

Én csak attól tartok ha most nem fizessük ki azt a közel 500 ezret akkor tovább fajulhat a dolog...

wers # e-mail 2019.03.14. 09:43

Párom nem akar fizetni nekik egy forintot sem.

Ennyire nem lehet valaki csökönyös. Mások azét imádkoznak, hogy ne legyen ellenségük, és vannak, akik maguk ellenségei.

drbjozsef #   2019.03.14. 09:28

Attila,

(az autóhiteleknek is 20+%-os késedelmi kamata lehet. Az 1M tartozás esetén ÉVENTE 200.000.- forint. Egy ilyen tartozás nagyon gyorsan el tud szaladni. Ha 100.000 Ft bukóval ki tudsz szállni belőle, ne habozz, fogadd el, és csengesd ki gyorsan, mert ha nem évült el, amit nem tudhatsz, és végrehajtásra megy, akkor 2+ milliót fognak a költségekkel együtt legombolni rólad, és igen, végső esetben a házad árverezésével.)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.