Március 13-án megjelent a Chambers Global, az egyik legjelentősebb, ügyvédi rangsorokat készítő nemzetközi kiadvány 2014-es összeállítása – tájékoztatta a Jogi Fórumot Majdik Zoltán üzletfejlesztési tanácsadó.

A Chambers Global ügyvédi irodai rangsoraiban az Ormai és Társai CMS Cameron McKenna és a Siegler – Weil Gotshal & Manges évek óta őrzi vezető pozícióját, a kiadványban szereplő négy jogterület közül 3-3 esetében kapták meg a legjobb minősítést. A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie az egyetlen ügyvédi iroda, amelyik két jogterületen is javítani tudott a tavaly elért helyezésein.

A kiadvány a következő négy jogterületen rangsorolja az ügyvédi irodákat:

  • bank- és pénzügyi jog,
  • társasági jog, egyesülések és felvásárlások,
  • vitarendezés,
  • csődeljárás és átszervezés.

A több jogterületet is vizsgáló Chambers Europe kiadvány áprilisban fog megjelenni. Ha egy ügyvédi iroda szeretne bekerülni a Chambers jövő évi rangsoraiba – ez a nemzetközi ügyvédi irodáknak szinte „kötelező”, a nemzetközi jogi hálózatok tagjaiként működő és más, nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező irodáknak ajánlott –, akkor ezeken a jogterületeken (pl. munkajog, versenyjog, energiajog stb.) még megteheti. Ehhez szeptember 15-ig kell kitölteniük a kiadó website-ján megtalálható adatlapokat (a most vizsgált négy jogterület vonatkozásában a jövő évi rangsorokhoz már februárban el kellett küldeni a beadványokat) – mondta Majdik Zoltán.

A nemzetközi ügyvédi rangsorok – melyek közül a Chambers és a Legal 500 a két legismertebb – hasznos, ráadásul díjmentes marketing eszközt jelentenek. A nagy külföldi ügyvédi irodák üzlettársai és a nemzetközi cégek vezető jogtanácsosai gyakran megnézik ezeket az összeállításokat, amikor egy adott országban egy ügyvédi iroda szolgáltatásaira van szükségük. Az ilyen tájékozódásra a jogi rangsorok mellett egyre gyakrabban használják a LinkedIn közösségi oldalt is, mely szintén – részben – ingyenesen igénybe vehető marketing lehetőséget nyújt az ügyvédi irodák számára, amivel a napjainkban még csak kevesen élnek.

Az ügyvédi marketing jelene és jövője - Ügyvédi reklám és személyes márkaépítés szabályosan és hatékonyan – Jogi Fórum konferencia 2014. április 18-dikán – Részletek, regisztráció