Pázsitka Gábort nevezték ki a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda banki és finanszírozási területért felelős partnerévé 2024. február 1-től. A kinevezéssel a Schönherr irodahálózat célja a banki és finanszírozási szakterület megerősítése Magyarországon, valamint a közép- és kelet-európai régióban.

“Örülök, hogy Gábort irodánk partnerei között üdvözölhetem” – mondta Gera Dániel, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda managing partnere. “Gábor több mint huszonöt éves jogi tapasztalattal rendelkezik, számos finanszírozási tranzakcióban vett részt tanácsadóként. Biztosak vagyunk benne, hogy Gábor tapasztalata és tudása mind az ügyfeleink, mind a dinamikusan bővülő irodánk munkatársai számára nagy értéket képvisel. Gáborral együtt továbbra is keményen fogunk dolgozni azért, hogy ügyfeleinknek a lehető legmagasabb színvonalú jogi szolgáltatást nyújthassuk.”

Pázsitka Gábor egy neves ügyvédi irodától érkezett a Schönherr Hetényi Ügyvédi Irodához. Több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, tapasztalatai kiterjednek a pénzügyi tranzakciók széles körére, legyen szó akvizíció-, ingatlan-, energia-, export- és egyéb projektfinanszírozásról, PPP/PFI ügyletekről vagy szindikált, klub- és bilaterális hitelezésről. Szakterületéhez tartozik továbbá a strukturált finanszírozás, az adósság restrukturálás, az NPL, a tőkepiaci és származékos ügyletek, valamint a pénzügyi szabályozás. Jelentős tapasztalatokat szerzett mind a hitelezői, mind a hitelfelvevői oldali tanácsadásban.

Pázsitka Gábor a jogi problémákat üzleti szemlélettel közelíti meg, alkalmazva a jogi tanulmányait megelőzően közgazdaságtanból szerzett diplomáját (1993). A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán megszerzett jogi diplomát (1998) követően 1999-ben LL.M fokozatot szerzett nemzetközi banki és pénzügyi jogból a University College London-on. A Schönherr-hez való csatlakozását megelőzően nemzetközi és helyi ügyvédi irodáknál töltött be partneri pozíciókat Magyarországon.

Pázsitka Gábor a Business Today a tíz legbefolyásosabb magyar banki és pénzügyi jogász között tartja számon. Számos neves kiadvány és ügyvédi rangsor (pl. Chambers, IFLR, Legal500) Magyarország és a közép-kelet-európai régió vezető pénzügyi jogászaként ismeri el. Ügyfelei nagyra értékelik kiemelkedő szaktudását, tapasztalatát és szolgáltatásait.