A szervezők 2023-ban tizennegyedik alkalommal hirdették meg Az Év Irodája versenyt, amelyre összesen 185 pályázat érkezett. Most a szakmai zsűri összeállította a legígéretesebb jelöltek listáját az irodák és a közösségi terek kategóriákban, hogy közülük kiválassza majd a díjazottakat. Egy ügyvédi iroda is bekerült a legjobb harminc közé!

Idén az irodapiacon továbbra is a hibrid munkahely optimalizálása zajlik, a home office nagyjából heti 2-3 napot vesz igénybe, miközben a kényelem, a fenntarthatóság és az élményszerűség került a fókuszba, hogy a munkatársak minél több időt töltsenek a munkahelyükön.

Magyarország egyik legfontosabb és legemblematikusabb ingatlanpiaci versenye, Az Év Irodája az új, felújított vagy bővített irodákat, irodaházakat, közösségi tereket, belsőépítészeti vállalatokat díjazza. Idén is a megszokott módon zajlik a verseny, hiszen a pályázati határidő után a közönségszavazásra került sor, amelynek során február elejéig csaknem 12 ezer szavazat érkezett. Most pedig a szakmai zsűri bejelentette a shortlistesek névsorát, amelyet a beérkezett pályázatok, fotók és kérdőívek alapján állították össze, majd a helyszíni bejárásokra kerül sor.

Az élményszerűség, illetve az új fenntartható és digitális megoldások mind-mind azt jelzik, hogy az irodák továbbra is a vállalatok központjai maradnak, ahová egyre nagyobb számban várják vissza a dolgozókat. Az office branding a közösségre fókuszál, miközben a virtuális munkamódszerek a személyes jelenléttel harmóniában teszik versenyképessé a vállalati munkahelyeket és vonzzák az új tehetséges alkalmazottakat.

Az Év Irodája verseny legígéretesebb harmind jelöltje közé bekerült LFB Ügyvédi Iroda – Fotó forrása: Az Év Irodája

“Köszönjük a résztvevőknek, hogy idén is nagyon sok embert mozgatott meg a pályázatunk, hiszen Az Év Irodája verseny indulóira csaknem 12 ezren szavaztak. Most pedig finisébe érkezik a verseny, hiszen a szakmai zsűri a shortlistesek közül kiválasztja majd a díjazottakat az egyes kategóriákban. A gazdasági nehézségek ellenére, amely az irodapiacon is megtorpanást okozott, nagyon izgalmas új projekteket ismerhettünk meg, amely a már az egyre inkább elterjedő hibrid munkahelyi kultúra mentén a közösségi terekre, a fenntartható és digitális megoldásokra és a nagybetűs kényelemre helyezték a hangsúlyt, hogy minél több dolgozó minél több időt töltsön az irodában” – emelte ki Fodor Dániel, Az Év Irodája verseny főszervezője és tulajdonosa.

Az Év Irodája shortlistesei:

Az Év Irodája kategória (30 iroda)

AstraZeneca, BlanCargo Hungary, Bluebird International Zrt., Business Lease, Colonnade, CPI Hungary, Erste Asset Management, Genesys Hungary, Givaudan, Haworth Budapest Showroom, Heavy Tools, HelloOffice, IDBC Creative Solutions, ION, Kinnarps Showroom, KOSTAL, LFB Ügyvédi iroda, McKinsey & Company, MEDIATOR, Mobil Homes, Nu Skin, Prím, Provident Pénzügyi Zrt, SANOFI HUB2, Servier, Silex Water Technologies, Siemens Zrt., TRUMPF Hungary, Turbine AI, WorldQuant

Az Év Közösségi Tere kategória (6 közösségi tér)

Co-working univerzum – evosoft Hungary, HOM12, Jungle coworking Szeged, Kollab, Loffice Déri, PRÉLUDE La Librairie Francaise

Az Év Irodája díjátadó gálára a Várkert Bazárban kerül sor április 4-én, ahol szakmai kiállítások és konferenciaprogramok várják az üzleti és HR döntéshozókat.