A fővárosi Hungária körút M3-as irodaházában, a sztrádára vezető kihajtó közelében fogadják ügyfeleiket augusztus 21-étől a Budapest Környéki Törvényszék azon szervezeti egységei, amelyek eddig a Thököly úti főépületen kívül, bérelt ingatlanokban működtek – közölte a törvényszék szóvivője.

Koszta János tájékoztatása szerint a költözés egyik fő célja a szétaprózottság megszüntetése, eddig ugyanis a Thököly út 97–101. alatt lévő főépületen kívül egy másik Thököly úti ingatlanban, valamint a Hungária körút úgynevezett Siemens-épületében, illetve a zuglói Bácskai utcában és a VI. kerületi Rózsa utcában, bérelt irodákban is dolgoztak.

E bérlemények megszüntetése éves szinte tízmilliós nagyságrendű megtakarítást jelent, de az iratmozgatás költségei is jelentősen csökkennek, miközben reményeik szerint a változásnak köszönhetően javul a törvényszék szakmai színvonala – magyarázta a döntést a szóvivő.

Augusztus 21-én már a Hungária körút 179-187. alatt lévő M3-as irodaházban kell keresni a Budapest Környéki Törvényszék polgári szakágát, a közigazgatási, illetve a munkaügyi szakágat, de ide költözik az illetékes gazdasági kollégium és cégbíróság, a csőd- és felszámolási csoport, a büntetés-végrehajtási csoport és a végrehajtók irodája is.