A jogi és a pénzügyi tanácsadók között is első helyen szerepel a Mergermarket éves ranglistáin a DLA Piper. A vállalati fúziók és felvásárlások piacának egyik vezető kiadója által készített összegzés szerint a DLA Piper Hungary a jogi tanácsadók, a DLA Piper Business Advisory pedig a pénzügyi tanácsadók közül vett részt a legtöbb sikeres tranzakcióban Magyarországon 2022-ben.

A DLA Piper Hungary rendszeresen a jogi tanácsadókra vonatkozó összeállítás élén áll, a 2022-es évre vonatkozó első helyezéseket számos további előzte meg az elmúlt években: az iroda tranzakciós jogi csoportját a Mergermarket a 2005-2022 közötti teljes időszakban is a hazai tranzakciók volumenét tekintve az első helyen rangsorolta a Magyarországon működő ügyvédi irodák között.

A DLA Piper Business Advisory a 2019-es év után végzett ismét az első helyen a hazai tranzakciók volumenét tekintve a pénzügyi tanácsadók között 2022-ben, és a megalapítása óta eltelt teljes időszakban összesítve is dobogós helyen áll.

A legfrissebb jelentés szerint a DLA Piper nemzetközi hálózatának jogászai immáron tizenhárom egymást követő évben globálisan is a legtöbb tranzakciót tanácsadták, idén összesen 1131 esetben. Európában a jelentés szerint az iroda 642 sikeres M&A ügyletben nyújtott tanácsadást, ezzel tizedik éve végez első helyen a jogi szolgáltatók között az európai tranzakciók száma szerinti listán is.

„A nemzetközi és a hazai M&A piac a gazdasági nehézségek ellenére is élénk maradt a 2022-es évben. A DLA Piper Hungary integrált jogi, pénzügyi tanácsadási és adójogi szolgáltatást nyújtó irodaként továbbra is arra törekszik, hogy az ügyfeleket magas színvonalon és hatékonyan támogassa – a Mergermarket ranglistáin elért előkelő helyezések is megerősítik, hogy jó úton járunk e tekintetben” – nyilatkozta Posztl András, a DLA Piper Hungary irodavezető partnere.

„Az előkelő helyezések mellett különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Mergermarket ranglistáiban a DLA Piper neve mellett szereplő tranzakciók jelentős része esetében a jogi és a pénzügyi tanácsadó egyaránt a DLA Piper volt, ami szintén az integrált megközelítésben rejlő értéket mutatja” – tette hozzá Kovaloczy Áron, a DLA Piper Business Advisory Kft. ügyvezető igazgatója.

A globális M&A (Mergers and Acquisitions, azaz cégösszeolvadások és felvásárlások) aktivitásokat összesítő Mergermarket évente megjelenő beszámolója a vállalati felvásárlásokat és egyesüléseket elemzi, valamint a tranzakciókban közreműködő tanácsadókat is rangsorolja.