Debreceni Ítélőtábla életfogytig tartó fegyház a gyerekeit meggyilkoló anyának

2008.05. 7. MTI

Életfogytig tartó fegyházra és tíz évi közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla kedden B.-né K. Angelika vádlottat, aki előre kitervelten, aljas célból, különös kegyetlenséggel megölte két gyermekét.

Az ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét. Az elítélt a fegyházból legkorábban harminc év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A bűncselekmény 2006 júniusában történt, amikor a korábban megromlott házasságban élő nő különféle hiteleket vett fel a férje tudtán kívül,s emellett nem fizetett villany- és gázszámlákat sem.

Az asszony egyik este - miután kilátásba helyezték, hogy másnap az áramot kikapcsolják a lakásában - borotvával felvágta ötéves és egyéves gyermekei csuklóit, majd késsel mellbe szúrta a gyerekeket és kötéllel is fojtogatta.

Tettének elkövetése után saját csuklóján is kisebb vágásokat ejtett. A halott gyerekeket este 11 órakora munkából hazaérkező férje fedezte fel.

A bíróság az életben maradt harmadik gyermekével kapcsolatban a gyilkos asszony szülői felügyeleti jogát megszüntette.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS