Visszapillantó - Bírák Etikai Kódexe - Az Országos Bírói Tanács etikai állásfoglalásai tették élővé a szabályokat - Videó-interjú

2018.04. 4. Jogi Fórum / OBH

Hosszú, alapos előkészítés és széles körű egyeztetés után 2015 januárjában lépett hatályba a bírák Etikai Kódexe. A munka nem ért véget a Kódex elfogadásával, hiszen azt is rendezni kellett, hogy a Kódex előírásainak megsértése esetén milyen eljárásrend követendő, illetve hogy mely szervezet jogosult etikai állásfoglalások kiadására.

Az OBH Visszapillantó sorozatának 6. részében Gerber Tamás és Csermák János beszélnek az Etikai Kódexről, az Országos Bírói Tanács etikai állásfoglalásairól.

Gerber Tamás: „Biztosított volt az, hogy valamennyi bírósági szint, szervezet képviselve legyen ebben az Etikai Kódex Koordinációs Testületben.”

Csermák János: „Több olyan határozat és állásfoglalás is született, amely szerves részét képezi az Etikai Kódexnek (…) Ezeknek a meghozatala az egyik legnagyobb eredménye volt az OBT munkájának (…) Ezekkel a határozatokkal vált élővé az Etikai Kódexnek a szövege.”

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS
OBH - ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL