táppénz alatt felmondás?


nandy # 2014.03.12. 11:12

Nem hinném, hogy ilyen hamar felszámolta azt a céget, legfeljebb akkor indult a felszámolás.
Nem lehet felmondani a dolgozónak a keresőképtelenség ideje alatt. A felszámolási eljárás alatt sem.

A felszámolás napjától kezdődően a munkáltatói jogokat a felszámoló gyakorolja, a korábbi ügyvezető nem mondhat fel. Visszamenőleg pláne nem lehet felmondani.

Azt javaslom, mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a felszámolóval. A nevét, elérhetőségét megnézheted a cegjegyzek.hu oldalon.

Fontos lenne, hogy ne szűnjön meg a biztosítási jogviszonyod, mert nincs már passzív táppénz. Kivételt képez ez alól, ha munkahelyi baleset miatt vagy táppénzen.

andrás89 # 2014.03.26. 12:24

Tisztelt Jogász Úr/Nő!

Olyan ügyben kérném a segítségét, hogy jelenleg táppénzen vagyok (eltörött a lábam) . Még előtte jelentkeztem egy új munkahelyre, ahonnét most szóltak,hogy sikerült a felvételim, felvettek , megszeretném kérdezni, hogy a táppénz be számít-e a felmondási időbe. Határozatlan munkaviszonyom volt.

Várom válaszukat. Köszönettel


Azt szeretném megkérdezni, hogy jelenleg táppénzen vagyok (láb törés) és fel szeretnék mondani jelenlegi munkahelyemen (határozatlan idej?) , mivel

pazs # 2014.03.26. 12:44

Igen, a munkavállaló felmondhat a táppénze alatt és azalatt is telik a felmondási ideje.

barnus # 2014.03.28. 13:43

Tisztelt Fórumozok!

Tanácstalan vagyok nem tudom hova tudnék fordulni.Egy hónapja hiteget a munka adóm.Tavaly augusztus óta beteg
állományban vagyok.A főnök szentül állította ,hogy nem jelentett ki jan.1 ével.Az oep től kaptam levelet,hogy
fizessem eübiztosítást.Nem kapom a táppénzt mert kiderült,hogy felszámolás alatt van a cég.Ki nem jelent fizetni nem fizet utánam.Mit tehetek? Orvosi ellátásom
sincs már.Köszönöm ha valaki tudná a választ.


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.28. 16:01

Valami nem kerek, ne is haragudj.

barnus # 2014.03.28. 17:25

Mi nem kerek?Lehet egy kicsit zavaros. De ez van.2014 01.nem kapok táppénz.Oep szerint nem fizet a munkaadóm .
Felszámolás alatt van a cég.Felszólította az oep.de nem válaszolnak.A főnök csinált egy másik céget,vele telefonon tudok beszélni de csak hiteget.Nem tudok lépni
se nem léptetett ki se nem fizeti a tb se nem vitt át a másik cégbe.


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.28. 17:28

Csakhogy a te táppénzed nem függhet attól, hogy a munkaadód adós marad-e a járadékkal (vagy a rá eső rész megtérítésével). Van megszüntető határozatod az OEP-től? Bármilyen hivatalos iratod arról, miért nem fizetnek?

barnus # 2014.03.28. 17:33

Nincs.Olyan ez az egész mintha én lennék a pinpong labda.
A munkaadó az oepre az oep meg a munkaadóra hárít.


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

barnus # 2014.03.28. 17:34

Ja és már pirosba raktak az orvoshoz sem mehetek.


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

barnus # 2014.03.28. 17:36

Nem tudom miért jelenik meg a régi parkólás.


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

anne01 # 2014.03.29. 06:39

barnus

Attól, hogy még nem szűnt meg a jogviszonyod lehet, hogy szünetel a biztosításod. Vagy azért, mert nem adtad le a táppénzes papírjaidat a munkáltatónál és ő ezért igazolatlan távollétként kezeli ezt az időszakot, vagy a munkáltató a tudtodon kívül igazolatlanként tart nyilván vagy egyszerűen kimerítetted a táppénzes napjaidat, ami pedig leginkább az előzetes biztosításban töltött idők függvénye. Hogy ezek történtek -e, azt az OEP-nél is meg tudják mondani vagy leellenőrizheted a saját ügyfélkapudon.

anne01 # 2014.03.29. 06:54

barnus

Még egy eszembe jutott. Lehet, hogy a munkáltatód nem továbbítja a táppénzes papírjaidat OEP felé, de ezt is meg tudják mondani, milyen időszakra lettek papírok leadva. Ha a munkáltató továbbra sem hajlandó leadni, akkor kérhetsz másolatot a papírokról a háziorvosodtól és te leadod az egészségbiztosítónál. Mindenesetre ez még nem jelentené azt, hogy piros lámpát kapj.

barnus # 2014.03.29. 06:56

anne01

Sajnos nem mert az oep-nél ugy szerepelek,hogy ki kijelentettek jan 1.Februárban úgy derült ki hogy az oep felszólított fizessem a eühozz.A munkaadóm azt mondja hogy ö nem jelentett ki.2013 08.23. óta vagyok betegállományban.Nem mondtak fől.A betegállományi papírokat le adtam.Most oep -nél van az élő szerződésem mit a céggel kötöttem próbál segíteni de nem tud.A cég felszámolás alatt van.Nem kaptam meg a jövedelem igazolást sem hiába kérem .Sehonnan sem kapok így pénzt.


Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

Cinyus # 2014.04.03. 18:56

Tisztelet teljes kérdésem az alábbi lenne.
Kötelezhetnek a munkaköröm átadására úgy, hogy nincs írásba adva a felmondásom, tehát még élő munkaszerződésem van? Megtagadhatom addig az átadást, amíg nem kapok hivatalos értesítést a felmondásomról?

Segítségüket előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.04. 09:37

Igen, nem.

Micike18 # 2014.05.06. 13:33

az alábbiban szeretnék segítséget kérni:
új munkahelyen kezdtem, 3 hét múlva sérülés történt, betegszabi, majd táppénz. a 4. héten írtam a főnöknek, hogy felmondok, nem reagált semmit, egy héttel később írtak, h küldjek egy írásbeli hivatalos felmondást (próbaidőn voltam még), ezt megírtam és azzal a nappal kikértem a táppénzes papíromat, végleg.
ők kiléptettek ápr. 8-án, viszont a tpénzes papír ápr. 18-ig szól. 19-től vagyok keresőképes, én mondtam fel.
azt írja a főnök, hogy nem áll módjában a kiléptetést követő táppénzes papírt befogadni.
nekem mindegy mi hogy történik, korrekt akartam lenni, de hát most ez hogy tudom megoldani?

Köszönöm a válaszokat!

ObudaFan # 2014.05.07. 10:03

Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy szeretnél a felmondást követő időszakra is táppénzt, akkor az csak akkor fog menni, ha üzemi baleset, vagy foglalkozási megbetegedés miatt lettél keresőképtelen.

Micike18 # 2014.05.07. 11:15

köszönöm.
nem szeretnék táppénzt arra a 10 napra, nem nagy összeg az előző évben alacsony bérem volt...
azt szeretném ha kiadnák a papírjaimat, és h ne legyen gond az oep fele sem. h záródjon le végre, úgy h ne legyen senkinek sem gondja belőle.

vigyorex # 2014.07.03. 09:49

Napot,
visszaolvastam de találtam konkrétan az én kérdésemre választ.
Közös megegyezéssel vagy rendes felmondással le akartam lépni a cégtől,de e sikerült betegállományba raktam magam,egy rossz emeléssel,mielőtt beadtam volna a papirt.

A kérdésem az volna,hogy beleszámít e a felmondási időbe a betegszabadság (15 nap) és/vagy az esetleges utánna jövő táppénz,vagy csak a keresőképtelenség letelte uán indul a felmondásban rögzített felmondási idő?

Előre is köszönöm a választ.

ObudaFan # 2014.07.03. 10:34

Beleszámít.

herczeg.aurel # 2014.07.04. 15:51

Üdvözlet mindenkinek!

Június 25.-étől kezdődően táppénzen vagyok, a mai nappal felmondtak nekem és kijelentettek a cégtől. Ilyenkor pontosan hogyan zajlanak a dolgok? A táppénzes papíromat már leadtam, 25-04 között kötelesek kifizetni a táppénzemet és kijelentés után már nem kapok táppénzt? Arcüreggyulladás miatt vagyok keresőképtelen, igazából most nem tudom, hogy mit kellene csinálnom. Nyílván munkát kell keresnem, ami az állapotomban nem könnyű feladat, de erre az időszakra nem jár esetleg valami támogatás?

Üdv: Barna Tamás

anne01 # 2014.07.05. 07:40

herczeg.aurel

Azt jó lenne tisztázni, hogy próbaidőn voltál még vagy sem. Ha nem, akkor nem mondhat fel táppénz alatt. Passzív táppénz lehetőségét már megszüntették, ha megszűnt a biztosítási jogviszonyod nem vagy jogosult táppénzre. Be kell jelentkezned munkaügyi központba.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.05. 07:47

akkor nem mondhat fel táppénz alatt.
Felmondhat. Csak a felmondási idő nem kezdődhet el a keresőképtelenség ideje alatt.

anne01 # 2014.07.05. 08:23

Igen, ez valóban így pontos. Valószínűleg itt próbaidő alatt történt a dolog.

herczeg.aurel # 2014.07.05. 11:09

Próbaidő alatt voltam, igen. A munkaviszonyom megszűnt, viszont a biztosítási jogviszonyom nem szűnt meg, legalábbis megnéztem és még mindig aktív a TB-m. Tehát akkor csak annyi a dolgom, hogy ha megkapom a kilépős papírjaimat, menjek el a munkaügyibe?