Védett kor - munkavisz megszüntetés


Veci # 2010.01.19. 11:17

YkcivP
Megerősíteni tudom, hogy már nincs védettkor, max. annyi, hogy nagyon indokolt esetben lehet rendes felmondással megszüntetni a jogviszonyt, aki 5 évvel a nyugdíjkorhatáron belül van. De, ha akar, akkor talál a munkáltató, akár objektív okot is.


Üdvözlettel Veci

Lyonee # 2010.01.19. 17:43

Én úgy gondolom, hogy a +3, illetve a közszférában a +4 havi végkielégítés (nyugdíjjogosultság előtt 5 éven belüli felmondás, felmentés esetén) ezt a célt szolgálja.

jbreznai # 2010.02.19. 20:18

27 évet egy nagyvállalatnál, 15 éve pedig egy multinál dolgozom, ahol bejelentett tömeges leépítés van. 5 hónap múlva leszek jogosult korkedvezményes nyugdíjra. A jog véd, de megkerestek szóban, hogy közös megegyezéssel váljunk el. Különösen idokolt elbocsátást, felmondást nem tudnak kezdeményezni. Az öregségi nyugdíj betöltéséig 27 hónapom van hátra. Lehet-e jogos tárgyalási alapom a 27 hónap bére plusz a befizetendő nyugdíjjárulék erre az időre eső része a lelépésemért? Szeretek a cégnél lenni, elkötelezett vagyok a cég iránt, és stratégiailag fontos feladaton dolgozom. Milyen további jogi védelem áll a rendelkezésemre az esetlges mesterségesen generált zaklatások, molesztálások kivédésére, ha nem tudunk megegyezni? Habár ez nem volt jellemző soha ezidáig a cég életében!

Veci # 2010.02.20. 07:06

breznai
A korkedvezményes nyugdíj azt jelenti, hogy valaki olyan munkakörben dolgozott, ami az egészségre káros (pl. szövőnő, röntgenes, pék, öntödei dolgozó, buszvezető, stb.)
A korengedményes nyugdíj, pedig amikor a munkáltató köt megállapodást a dolgozóval ez a jelenleg hatályos tv. szerint az 1953-ban születettekkel zárul.
http://www.onyf.hu/?…

A beírásodból nem derül ki, hogy férfi, vagy nő vagy, és az sem, hogy az előrehozott nyugdíjkorhatárig van 27 hónapod, vagy a tényleges öregségi nyugdíjkorhatárig. Ha ez az utóbbi lenne igaz, akkor elmehetsz ha férfi vagy a 60. szülinapod után előrehozott öregségi nyugdíjba. De gyanítom, hogy neked az előrehozott nyugdíjkorhatárig lehet a 27 hónap.

A helyedben nem mennék bele a számomra kedvezőtlen közös megegyezésbe, max. fizessék ki, ami a rendes felmondással kellene. Megvárnám, hogy ők mondjanak fel, mert akkor felmondási/felmentési idő, végkielégítés és még + 3 havi végkielégítést kell (ha 5 éven belül vagy a rád irányadó, 2010-től hatályos öregségi nyugdíjkorhatáron), hogy fizessen neked a cég. Arra viszont vigyázz, hogy ne adj okot a rendkívüli felmondásra.

Ha csoportos létszámleépítés lesz, akkor a fenti kifizetések megilletnek. Utána pedig regisztrálhatsz a Munkaügyi Központba, álláskeresési járadékot kaphatsz és ha nem tudsz elhelyezkedni, akkor a munkanélküli ellátásokkal eljutsz a nyugdíjig.

ITT olvasd el a törvényt, a 18-18/B §-ok vonatkornak a nyugdíjkorhatárra:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

ITT találod a Munka törvénykönyvét a 86-101. §-t nézegesd:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…


Üdvözlettel Veci

Balázs53 # 2010.07.15. 17:53

Helló mindenkinek.
Betöltöttem a 57 évemet, a cég rossz helyzetben van.Évek óta kettős jelenléti ív van, egyikre a kamu időt írjuk, a másodikba a ténylegeset. Hivatalos a kamu ív. Ezenkívül van zsebbe pénz, erről nincs írásos dokumentum. Tegyük fel a védett kor ellenére kirúgnak. Akkor a tényleges bért és a zsebbepént nem lehet alpulvenni a végkielégítésnél? Sajnos ez a vállalkozók mai erkölcse.

Egyjogász # 2010.07.15. 22:25

A "zsebbepénz" után te befizetted az adót és a TB-t?
(Ugyanis adót - elvileg - minden jövedelem után kell fizetni.) Mondjuk én 50-55 év felett ragaszkodnék hozzá, hogy csak tiszta, adózott jövedelmem legyen, ugyanis az adózatlan feketepénzeket a nyugdíj megállapításánál sem veszik figyelembe.

Nem tudom, hogy városi legenda-e, de már több kollégától is hallottam, , hogy egy jóembernek nagyon alacsony nyugdíjat állapítottak meg, az meg szépen leírta, hogy kitől milyen pénzeket kapott zsebbe feketén, úgyhogy neki jóval nagyobb jövedelme volt, mint amit a nyugdíjánál figyelembe vette. Aztán kapott egy kedves hangú választ, hogy a nyugdíja az marad, de a levelét továbbították az APEH-hoz további kivizsgálás céljából.....