Vajon ez büntethető?


Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.02. 09:57

csak megkapni pár emléket.
Annak nem a büntetőeljárás az adekvát útja.

ObudaFan # 2009.08.02. 09:54

Önmagában a hagyatéki vagyon eltitkolása semmit szerintem.

Feri29 # 2009.08.01. 17:16

Ezt én sem értem, hogy miért lett divat ez a feljelentősdi. Nem csoda, hogy túlterheltek a hatóságok és minimum 3 évig tart a legegyszerűbb büntetőügy is.
Lassan ott tartunk, hogy az már nem is magyar ember, aki nem sértett vagy gyanúsított egy folyamatban lévő büntetőügyben.

monalisa1 # 2009.08.01. 17:02

Csak egy gondolat: lehet hogy a kérdéses ingatlan már akkor a bácsi tulajdonában volt amikor a lánya még meg sem született, vagyis nem okvetlenül eltitkolás történt hanem egyszerűen nem tudott róla.

Ha nem ekként a történés akkor bocs és nem írtam semmit.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.01. 16:59

Nem értem az embereket; ezt a "lecsukatlak vazze" mentalitást.

ObudaFan # 2009.08.01. 08:59

Az már lehet lopás.

Feri29 # 2009.07.31. 22:19

Szerintem ez nem bizonyít semmit.
Ha mondjuk az lenne a felvételen, hogy beteszed a hátizsákodba, akkor az természetesen más lenne.
Persze ez csak az én véleményem.

bebe2 # 2009.07.31. 21:55

Még egy kérdés amire még nem kaptam választ. Ezt az állítólagos felvételt elfogadják bizonyítékként akkor is ha semmi tényleges nem látszik rajta? Csak ha valószínűsíthető? Már úgy értem hogy nem vittem el de nem is vittem vissza a helyére ezért a felvételen csak az látszik ill látszhat hogy egy bizonyos helytől nincs a kocsiban?

Feri29 # 2009.07.31. 21:14

Igen, 20e Ft alatt szabálysértés és a Polgármesteri Hivatal jár el.
Mintha olyat hallottam volna valahol, hogy a jövőben öszeghatártól függetlenül, minden lopási ügyben a rendőrség fog eljárni, de nem tudom, hogy ezt mikortól tervezik.

bebe2 # 2009.07.31. 19:56

Kinek tesznek bejelentést,ill.feljelentést? Ilyenkor is él a 20000 Ft-os értékhatár?

Feri29 # 2009.07.31. 19:35

Ha a videó rögzítette a lopást és ráadásul sikerült is azonosítani a tettest, akkor tehetnek feljelentést, annak ellenére, hogy nem volt tettenérés.
Ha az lopott akivel voltál és nem működtél benne közre, akkor a lopásért ő a felelős.

bebe2 # 2009.07.31. 19:25

Még egy kérdés ezzel kapcsolatban. Mivel nem voltam egyedül ott ezért nem vagyok már biztos benne hogy tényleg nem tűnt el az a patron. Mi van ha mégis? Azt közölte volna a telefonban? Vagy mit tehet így 2 hét után egyáltalán hiszen a pénztárnál nem állítottak meg eggyikünket sem így csak egy állítólagos felvétel lehet bizonyíték?

bebe2 # 2009.07.31. 19:13

Dr Attika!
Igen ez egy Metro áruház ahol beléptető kártya van amihez tartozik név,cím,telefonszám stb.
A telefonbeszélgetés pedig arról szólt hogy a kamera rögzítette hogy elvettük a polcról a dobozt és nem tettük vissza ami teljesen valós mert nem oda vittem vissza ahonnan elvettem. DE NEM LOPTUK EL. Pont ez benne ami bosszant már nem az hogy nem loptam el hanem az hogy felhívott hogy megtalálták az édesség osztályon az üres dobozt és a kamerákon visszakeresve annyit láttak hogy nem vittük a pénztárhoz. De akkor könyörgöm minek hív fel 2 hét után? Talán azt gondolta hogy elismerem amit nem is tettem meg?

Feri29 # 2009.07.31. 18:18

Én azt el tudom képzelni, hogy túlbuzgó őrök visszanézték, hogy mikor léptek be az áruházba és milyen kártyát használtak a belépéskor, így tudható a telefonszám. Persze az mindenképpen furcsa, hogy így utólag, 2 héttel később emlékeztek rá, hogy mit kell visszakeresni a videón.

Bizonyítás szempontjából az viszont édeskevés, hogy találtak egy üres dobozt és nem látták, hogy mit nem csináltatok.

Ha tényleg nem loptatok el semmit, akkor szvsz nem kell vele foglalkozni, ugysem tudják bebizonyítani.

Dr.Attika # 2009.07.31. 18:02

Szia. Nos ez egy METRO áruház. Ha csak ez történt, akkor honnan tudja a biztonsági, hogy ti voltatok és honnan tudja a telefonszámot. Vagy a tényállás ) ami történtÖ hiányos vagy a METROnak egy olyan adatbázisa van, amely minden betérő ember arcmását felismeri és a telefonszámát is hozzápárosítja. Nos az utóbbi lehetlen, ezért valami még történt. Mi történt még?

bebe2 # 2009.07.31. 15:50

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ezzel és hasonlóval sem találkoztam még a fórumban ezért szeretném a segítségeteket kérni. Történt hogy egy áruházban vásároltunk (nem tesco) ahova kártyával tudsz belépni. A nyomtatónkba akartunk patront venni amit aztán miután levettük a polcról vissza is vittünk mert a bankkártyánkat otthon hagytuk és a készpénz ami nálunk volt nem lett volna elég rá. Szóval a lényeg hogy nem loptuk el. Ez kb 2 hete történt. A mai nap felhívott egy Úr az áruházból hogy találtak egy üres dobozt az édességosztályon és a kamera felvételén nem látszik hogy mi visszavittük volna a festékpatront a polcra. Mi ilyenkor a teendő,mert az úr feljelentést kíván tenni de én nem szeretnék ilyen miatt amit el sem követtem bárhova is járkálni. Gondolok itt rendőrség, jegyző stb…
A pénztárnál akkor nem állítottak meg és nem is szólt akkor senki semmit,csak most jött ez a telefon. Meg lehet variálni a felvételeket. Most arra gondolok hogy lehet törölni róla részeket. Illetve a rendőrség elfogadja ezt bizonyítékkén­t???Kérlek segítsetek,nagyon fontos lenne! Köszönöm előre is.

ObudaFan # 2009.07.30. 17:29

Csak azt követi el, lopást nem.

Iza73 # 2009.07.29. 08:38

Köszönöm szépen! Keresni fogunk egy védőt.

_Wasp_ # 2009.07.28. 18:31

nem kérhetsz semmi ilyesmit (kérhetsz, csak nem törődnek veled) nem te vagy az ügy ura, a szereped arra korlátozódik, hogy el kell mondanod az igazat.

Ha az az igazság, akkor mondd el azt is, hogy érzelmileg-lelkileg instabil volt, és hogy időközben jóvátette a dolgot, visszaadta a pénzt.

én sajnos nem foglalkozom ilyen dolgokkal, de gyakorlatilag szerintem bármely ügyvédhez fordulnátok, kb hasonlót mondana.

Esetleg érdemes lenne közösen védőt keresni a barátodnak, és célszerű lenne neked is beszélni vele.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Iza73 # 2009.07.28. 17:32

Köszönöm Wasp!

Lesz szembesítés ahol nem tudom mi fog történni. Én szerettem volna visszavonni a feljelentést, de sajnos nem lehetett. Az ügyészségen fogjuk kérni a közvetítői eljárást. Lenne még egy kérdésem ha szabad. Kérhetem, hogy a már meglévő leletek alapján újra nézze meg egy orvosszakértő? Vagy legalább a leleteket.
Mellékesen azt gondolom ha valaki ilyen betegségben szenved és ráébred erre, gyógyulni akar és változni azt támogatni kell és nem börtönbe zárni. Azóta már elmondta nekem, hogy tudja, hogy mennyi fájdalmat és bajt okozhatott nekem és nagyon sajnálja. Igyekszik gyógyulni, de ezt egy börtönben nem tudja megtenni. Esetleg tudsz egy ügyvédet javasolni aki segítene nekünk ebben az ügyben? Esetleg Te ügyvéd vagy? Foglalkozol ilyen ügyekkel? Most úgy érzem van remény!
Köszönöm!

_Wasp_ # 2009.07.28. 16:16

off: én meg úgy gondolom, hogy ha nincs valakiben bosszúvágy, az nemes dolog. Miért kell ledorongolni?

Ennek ellenére ne akarj hamis vádba belefutni, nem hiszem, hogy letöltendőre kellene menned, márpedig a hamis vádnak akár ez is lehet a következménye.

Közvetítői eljárást az ügyész, vagy a bíróság kezdeményezhet, ezt közösen kérhetitek tőlük, hiszen mindkettőtök akarata szükséges hozzá. Javaslom, most az ügyészhez fordulást, de méginkább barátodnak az ügyvédhez, vagy jogsegélyszolgálathoz fordulását, azzal, hogy hajlandó a károdat megtéríteni, és te is beleegyeznél a közvetítői eljárásba.

Visszaeső a szándékos bűncselekmény elkövetője, ha korábban szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől vagy végrehajthatósága megszűnésétől az újabb bűncselekmény elkövetéséig három év még nem telt el. Különös visszaeső az a visszaeső, aki mindkét alkalommal ugyanolyan vagy hasonló jellegű bűncselekményt követ el.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Iza73 # 2009.07.28. 15:50

Még egy kérdés. Hamis vádért én mennyit kaphatok max, ha még nem voltam büntetve soha? Köszönöm!

Iza73 # 2009.07.28. 15:48

Köszönöm a hozzászólásokat!
Igen a szerelem az embert h..vé teszi, de egy súlyos baleset viszont beteggé. Sajnos kiderült számomra, hogy a volt barátom beteg. Sajnos elég komoly személyiségi zavara van egy nagyon súlyos baleset következtében. Az orvos szakértő fél órás beszélgetés után azt állapította meg, hogy büntethető, de azóta MR vizsgálati eredmény is bizonyítja, hogy komoly gondok vannak nála és neuroszichológushoz jár, aminek még nincs végleges eredménye, csak folyamatban vannak a tesztek.
Egy kérdésem van még, közvetítői eljárást hogyan kezdeményezhetek? Ki számít visszaesőnek?
Igen normál körülmények között nem érdekelne, hogy megbüntetik, és szeretném is, de így ennek tudatában nem!
Köszönöm!

ragyasdezso # 2009.07.28. 15:19

zoku

A szerelem vakká és h... vé teszi az embert!

zoku # 2009.07.28. 15:08

Ellopta a pénztárcádat, vett fel pénzt a kártyádról és nem akarod hogy megbüntessék? Vannak még furcsa emberek... (off)