feljelentés


Agent Cooper # 2011.11.28. 08:37

Gabicsek,

ha feljelentés kiegészítés keretében küldtek volna megkeresést, akkor azt a Be. 71. § alapján kellett volna küldeni. Gondolom, hogy a „sértett” elballagott a kapitányságra, jól kipanaszkodta magát, aztán aláírta a jegyzőkönyvet, amit ő feljelentésnek hív, valójában azonban egy állampolgári bejelentés.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabicsek # 2011.11.29. 20:49

Ha nyomozás keretében küldtél a megkeresést, akkor is Be. 71. § (1). De biztos tudod, ahogy látom.
Mivel azt írták, hogy a rendőrség megkeresést küldött, ezért vagy feljelentés kiegészítés keretében, vagy pedig nyomozás során küldte, ez biztos. Ha nem lenne semmi, nem lenne megkeresés sem.
Ha pedig nyomozás van, annak befejeztével a sértett is láthatja az iratokat. (mármint itt a bejelentő, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, de arra panaszkodik, hogy tőle lopták a kutyát)

nemneked # 2011.12.03. 13:57

Kedves jogban jártasak!

Azért fordulok önökhöz, mert a következő esetben nem tudom mi a teendő.

A történetben rengeteg szereplő van, mint főemberkék és mellék emberkék.

Első körben is adott egy weboldal: http://megmondjuk.info/

Itt az első cikkben, rengeteg személyes adat található (orvosi papír, nevek, beszélgetések hangfelvételek).

Ez ellen szeretnék feljelentést tenni, de félek a kockázattól. Tudom a szerző címét, nevét és rengeteg információt róla, mégis amiért nem rohantam a rendőrségre az (torrent.)illegális fájlcsere.

A blog, szerzemény elolvasása után a hosting céghez fordultam, melyben azt hittem sikerrel járok. (paragrafusok bemásolása) Ami után megígérték a blog eltávolítását.(külföldi cég)
[Mindenki boldog]
Viszont ez nem jött össze, megjelent a frissítés és egy újabb szöveg.

"Az utóbbi napokban polgárjogi harcost próbálsz játszani, aki hősként (HERO) védi Balázs, Vinnai, illetve jómaga személyiség jogait.

84.0.19.29 ip címről írt leveleddel sokat nem értél el. Két napja próbálod lekapcsoltatni az oldalt. Hivatkozol mindenre. Mi van ebben a bejegyzésben olyan, ami nem igaz? De látod, nem sikerült a próbálkozásod."

A szöveg tartalma szerint, kiadták a levelet az illetőnek és semmit sem lépnek ez ügyben.

Viszont felfoghatatlannak tartom, hogy egy idegennek mi köze van mind ehhez.

A tömör kérdésem: Felmerjem jelenteni az illetőt? Mi lesz ha feljelentem, de a torrent miatt ránk akaszkodnak? Mire számítsunk? Megjegyzem nagy oldalakról van szó.

Köszönöm a válaszukat!

ágika777 # 2011.12.07. 17:13

nemneked!

Sajnos a magyar hatóságok nem tudnak mit kezdeni a külföldi oldalakon megjelenő tartalmakkal, letiltásuk, eltávolításuk lehetetlen (ez az általános gyakorlat). Ha feljelented és elindul a nyomozás a tartalom akkor sem lesz letiltható, meg esetleg a torrent miatt neked is problémád adódhat a dologból (számítógépen lévő nem boltban vásárolt programok, stb. = szerzői jogok megsértésének vétsége/bűntette), amely miatt jó esetben "csak" pénzbüntetésre ítél a bíróság (ami 2010. év óta súlyos 100 ezer forintok) plusz még a szerzőnek is megítél a bíróság jó sok 100 ezret vagy milliót.

Neked kell eldönteni, hogy belevágsz-e vagy sem. (Megéri-e vagy sem.)

Remélem segítettem!

nemneked # 2011.12.09. 21:50

Köszönöm a választ!

Nem tudom, azóta ez a tartalom el lett távolítva, de rengeteg oldalon publikálják a képeket (orvosi stb) próbálom kerülni ezeket, de ha mindenki megúszhat mindent, akkor sosem lesz nyugalom.

edina33 # 2011.12.14. 12:23

Tisztel Ügyvéd Úr és Mindenki!
Ha ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentés miért teszik fel a kérdést és a jegyzőkönyvben miért szerepel hogy rokoni kapcsolatban van e az elkövetővel?

ius latratus # 2011.12.14. 12:27

edina33

Miért, rokonod az "ismeretlen"?

:)

edina33 # 2011.12.14. 12:34

Persze gondolom hogy a kérdés hülyén hagzik tudom.De mivel nem tudom ki az igy honnan tudjam hogy rokonom e?

ObudaFan # 2011.12.14. 13:36

Mert benne van a jegyzőkönyv-mintában, amit használnak. Ennyi.

edina33 # 2011.12.14. 16:46

A kérdésem csak azért volt mert tettem egy feljelentést és azzal vádolnak hogy én hamisitottam és erre hivatkoztak hogy ilyen kérdés nincs bent.És az ügyszám is elég fura rajta én se értem miért különbözik vagy ezt mi alapján írják rá.
Ha ezzel vádolnak és ezt én már nagyon unom mit tehetek?
Szeretném ha mielőbb lemenne az ügy mert külföldön dolgozom viszont így nem jutok információhoz és sok mindennel párosult.Rágalmazásnak megállja a helyét?

A válasz előre is köszönöm

Gabicsek # 2011.12.14. 20:46

Ez nekem kissé zagyvának tűnik. Most te a feljelentő, vagy a gyanúsított (vádlott) vagy?

edina33 # 2011.12.14. 21:35

Én vagyok a feljelentő és engem megvádoltak vagyis gyanusitanak de feljelentést nem tettek csak rágalmazásnak mondanám h én hamisitottam a feljelentést vagyis a jegyzőkönyvet.

Gabicsek # 2011.12.15. 13:42

ha hatóság előtt állítják, akkor hamis vád.

szendcs # 2011.12.16. 03:10

udv mindenkinek!
A kovetkezo problemara szeretnek valaszt kapni,Kulfoldi allampolgar vagyok es feljelentest tettem Budapesten a rendorsegen es sajnos hamis vadakat mondtam ott el,most szeretnem ezt rendbe hozni,termeszetesen vallalom a kovetkezmenyeit. A problema az , hogy mar vissza utaztam Ausztraliaba. Hova tudnek itt elmenni ahol elmondhatnam, hogy mit tettem illetve milyen lehetosegem lenne a dolog tisztazasara? Koszonom a valasz(oka)t elore is.

ObudaFan # 2011.12.17. 08:46

A magyar külképviseletre.

szendcs # 2012.01.12. 21:20

ObudaFan köszönöm a válaszod!,de felvettem a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel és azt mondták ők nem foglalkoznak velem irjak levelet vagy fax-ot annak a rendőrségnek ahol a feljelentést tettem. De , hogy átlátható legyen a helyzet a következő: haraguttam egy barátomra magyarországon és ezert feljelentettem Bp-en azzal a hülyeséggel, hogy meg akart verni és láttam nála olyan útlevelet amiben az ő képe volt de nem az ő nevére volt kiállitva.Ez még 2011 nov 18.án volt mikor feljelentettem.közben én december 12-én visszajöttem ausztráliába.2nappal ezelőtt beszéltem vele skype-n és elmondtam neki mindent ő csodálkozott mert nem kereste senki pedig mindig otthon van , a feljelentésemtől számitva lassan 2 honap is eltelt és semmi, lehet nincs is belőle ügy?? de azt mondja ő nem érdeklődhet mert nem is keresték, ha nincs belőle ügy akkor kell lenni valami határozatnak, de én azt nem kapom meg mert gondolom ide nem postázzák. Akkor honnan kaphatok infót? Köszönöm a segitséget

ObudaFan # 2012.01.12. 22:09

Akkor írj ugyanoda, ahol a feljelentést tetted.

Gabicsek # 2012.01.12. 22:21

És bizony ha minden igaz, akkor ez egy büntetőeljárást eredményező hamis vád lesz, ami miatt ellened fognak eljárást folytatni.
De a Btk. 236. §-ában ezt írják:
(2) Korlátlanul enyhíthető, különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető is a hamis vád elkövetőjének a büntetése, ha a vád hamisságát az alapügy befejezése előtt az eljáró hatóságnak feltárja.
Erre lehet számítani.

szendcs # 2012.01.14. 06:59

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKA,már csak az lenne a kérdésem, hogy 2 hónap elteltével nem kellene valakit meghalgatni? Vagy ha nem lett benne nyomozás akkor, az erre vonatkozó határozatot, hogy tudom meg? köszönöm Mert ahogy irtad csak akkor lenne büntetőeljárást eredményező hamis vád ha meggyanusitottak volna valakit de itt ki sem halgattak,senkit.

Gabicsek # 2012.01.14. 19:06

Nem csak akkor büntetőeljárást eredményező hamis vád, ha valakit kihallgatnak. Már az is megvalósítja a bűncselekmény törvényi tényállását, ha név szerint jelentetted fel és elrendelték a nyomozást, nem kitétel a gyanúsítotti kihallgatás.
Az, hogy még nem hallgattak ki szerinted senkit, nem jelenti azt, hogy nem rendeltek el nyomozást. A nyomozás határideje két hónap, ami hosszabbítható két hónappal, majd újabb két hónappal és így tovább.
Ausztráliába nem fognak neked semmit kézbesíteni, ebben biztos vagyok, idézni még annyira sem:)

szendcs # 2012.01.16. 05:30

koszonom a válaszokat!

Dr.Attika # 2012.01.16. 06:56

Valamit bizonyosan léptek a renőrök. ha mást nem feljelentés kiegészítést kértek. Ha megtagadták volna a nyomozást vagy elindították és megszüntették, arról értesíteni kell a feljelentőt. Ha ez nem történt meg, akkor bizonyosan folyik a nyomozás. Lehet, hogy most ellenőrzik a feljelentettett útlevél adatbázisokban. Lehet, hogy a nemzetbiztonsági hivatal is ellenőrzi. Nem-e terrorista.
Mindenképpen gyorsan be kellene vallani, mert a feljelentettnek komoly bonyodalmai lehetnek.

szendcs # 2012.01.18. 03:51

Dr Attika!
A feljelentésemet 2011 nov,20.-án tettem, és 2011 dec. 9.-én jöttem el Ausztráliába a rendőrség és a követség is tudta az elérhetőségem,de senki nem szólt hozzám azt sem tudtam lett-e belőle valami, De ma itt bementem a helyi rendőrségre ahol elmondtam az igazat, és jegyzőkönyvbe vették azt mondták ők továbbitják a Követségre ők meg gondolom értesitik a Budapesti rendőrséget.Mondtam ha kell visszamegyek mo.-ra de minden nap beszélek a barátommal akit "szemét módon" feljelentettem ő azt mondja senki nem kereste és már eltelt 2 hónap, nem tudom meddig tarthat az utlevél lekérdezése pl.? , de ilyen lassan menne? esetleg ha elutasitották akkor miert nem szóltak még ott voltam,? most meg gondolom nem tudnak értesiteni.Köszönöm.

Dr.Attika # 2012.01.22. 06:04

Valami bizonyosan történt vagy történni fog, ha az Austsztrálok megküldik a jegyzőkönyvet. A feljelentett, akkor értesül, ha meggyanúsítják és idézik gynúsítotti kihallgatásra. Az Ausztrálok levele után a hatóság félrevezetése miatt mindenképpen meg kell indítaniuk Ön ellen a büntetőeljárást.

Gabicsek # 2012.01.22. 20:48

haraguttam egy barátomra magyarországon és ezert feljelentettem

Ez hamis vád és nem hatóság félrevezetése.