Remélem most örülnek a liberálisok...


ObudaFan # 2015.01.09. 15:29

és az út végén az elmebeteg norvég "igazságszolgáltatás" van, amelyben 21 év a maximum, de az is olyan körülmények között, hogy nehezen nevezhető méltó büntetésnek gyilkosságért

Ezen az alapon a te utad végén a kerékbetörés, a karóba húzás és a lopásért kézlevágás van.

ObudaFan # 2015.01.09. 15:28

Őszintén szólva az áldozatok meg a hozzátartozók méltóságának még ahhoz is több köze van, hogy te néhány ultraliberális újságíró lemészárlása után egy ilyen című topicot melegítesz fel.

fekete mamba # 2015.01.09. 10:40

"Így van, szerintünk nem számítanak, pont ezt mondjuk."

És ez így tök rendbwen van...

"A szüleid, nagyszüleid pedig megválasztották azt az országgyűlést, ami döntött arról, hogy csatlakozunk az EJEE-hez, s ezzel egyidőben elfogadjuk, hogy azt az Emberi Jogi Bíróság jogosult értelmezni."

Érdekes, apám(aki mellesleg bírónak készül) is TÉSZ párti, és kb. ugyanaz a véleménye erről mint nekem...

"Azt viszont nem tudom, hogy mit gondol a társadalom jelentős része - s irigylem is azt, aki tudja."

Vannak felmérések, és nyilván beszélgetek is néha emberekkel...

Igen KBS , lejött, hogy Sherlock ironizálni próbált, de ettől még tényleg nem tartjátok tiszteletben a hozzátartozók érzéseit...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.09. 10:34

Sherlock, te meg ne ironizálj, mert szó szerint veszi. Meg még néhányan mások is.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.09. 10:33

De alapvetően nem tudom, miért lenne középkori tiszteletben tartani az áldozatok hozzátartozóinak érzései
Aranyérmes csúsztatás! De azt hiszem, már korábban is elismertem, hogy nem alapszinten műveled a demagógiát.

Sherlock # 2015.01.09. 10:17

Így van, szerintünk nem számítanak, pont ezt mondjuk. A szüleid, nagyszüleid pedig megválasztották azt az országgyűlést, ami döntött arról, hogy csatlakozunk az EJEE-hez, s ezzel egyidőben elfogadjuk, hogy azt az Emberi Jogi Bíróság jogosult értelmezni. Azt viszont nem tudom, hogy mit gondol a társadalom jelentős része - s irigylem is azt, aki tudja.

fekete mamba # 2015.01.09. 10:06

Szerintem meg a társadalom jelentős része legalább részben ebben jelöli meg, márpedig elvileg demokrácia van. Pont ez a bajom, és ezért szoktam szidni a jogászokat: Ha ezt a kérdés pl. már mindenáron Eu szinten akarjuk szabályzni(Szerintem nemzeti szinten kéne.), akkor miért nem az EP dönti ezt el, miért egy olyan tesület, amemlyet nem válaszott meg az ég világon senki? Én nem szavaztam strasbourgi bírákra, csak EP képviselőkre, és ez igaz a francia polgártársaimra is... Ha az EP azt mondja, hogy a TÉSZ embertelen, az rendben, akkor ezt majd a francia polgártársinkkal együtt értékeljük mindannyian 2019-ben...Én sem CSAK ebben jelölöm meg, nem támogatnék olyat, hogy mérlegelés nélkül kötelező legyen halálbüntetést, vagy TÉSZ-t alkalmazni, ha vannak enyhítő körülmények más szempontok is szóba jönnek. De alapvetően nem tudom, miért lenne középkori tiszteletben tartani az áldozatok hozzátartozóinak érzéseit, hisz én csak ennyit szeretnék... Szerintetek viszont a hozzátartozók jogai, és érzései nem számítanak.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.08. 21:44

Kissé középkori - vagy még ósdibb - a gondolkodásod azzal a megtorlással. Épeszű jogász nincs, aki a büntetés funkcióját akár csak részben ebben jelölné meg.

fekete mamba # 2015.01.08. 21:42

Már hogy ne lenne? Az a tudat, hogy az illető valaha kiszabadulhat, önmagában szenvedést okozhat a hozzátartozónak, gátja lehet a megnyugvásnak, a továbblépésnek. Ráadásul a TÉSZ eltörlése lehet, csak az első lépés, és az út végén az elmebeteg norvég "igazságszolgáltatás" van, amelyben 21 év a maximum, de az is olyan körülmények között, hogy nehezen nevezhető méltó büntetésnek gyilkosságért. Az ilyen "büntetés" nem segíti a megnyugvást... Még Magyarországon szerencsére ha ki is engedik, nem fog visszailleszkedni a társadalomba, örökre pária marad, tehát valamennyire így is érvényesül a megtorlás, de azt a logikát kéne elfelejteni, hogy ilyen férgeknél az a cél, hogy megjavítsuk "őket"...

ObudaFan # 2015.01.08. 21:25

Az az lláspont, hogy 30 év múlva vizsgáljuk meg annak a lehetőségét, hogy 30 év kitöltött fegyház után szabadon engedhető-e, milyen viszonyban van a hozzátartozók méltóságával? Mert szerintem a világon semmilyen kapcsolat nincs a két dolog között.

fekete mamba # 2015.01.08. 19:54

Mert ilyenkor én bocsájtottam meg, és akkor ebben meg tudok nyugodni, míg a másik esetben az van, hogy én nem bocsájtottam meg, az állam meg magamra hagyott, hogy vagy szenvedjek, vagy önbíráskodjak.

fekete mamba # 2015.01.08. 19:26

Sándor értem a véleményeteket, csak nem értek egyet vele. Nagy különbség.:) Az iráni nő meg maga döntött a nagylelkűség mellett, nem pedig ráerőltették jogvédők, hogy neki márpedig KÖTELESSÉGE megbocsájtani. Nagy különbség. Nem gondolom, hogy az iráni rendszer, illetve a saíra lenne követendő Európában, de a halálbüntés+a hozzátartozó megkegyelmezhet szisztéma, így kiragadva számomra egész szimpatikus. Ebben a rendszerben-annak ellenére, hogy mit írtam arról, hogy Norvégiában mit tennék, amit tartok-lehet én is könnyebben megkegyelmeznék. Ez egész más, hogy a hozzátartozó nagylelkű lehet, mint hogy a TASZ, és Amnesty International féle jogvédők semmibe veszik a hozzátartozók méltóságát. Szerintem érthető a kettő között a különbség.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.08. 15:52

Sajnos, úgysem érti. Azt sem, hogy a magatartása, a posztjai éppenséggel megnehezítik az értelmes liberalizmus-kritikát.

Sherlock # 2015.01.08. 15:50

Volt fent a neten pár hónapja egy videó, amin egy asszony megpofozza azt, aki megölte a fiát, így megmenti az akasztástól, utána együtt sírnak. Nem az a tipikus liberális.

fekete mamba # 2015.01.08. 14:58

Jajj, könyörgöm, ne ugrass már, nem magukról a terroristákról beszélek, hanem akik szerint a feltételes szabadlábra helyezésük komolyan opció lehet...

ObudaFan # 2015.01.08. 14:54

Azért azt tisztázzuk, hogy a három terrorista nem feltétlenül a liberális eszmékért lelkesedik. Érdekes, hogy te mindenhonan el tudsz jutni ugyanoda.

fekete mamba # 2015.01.08. 14:13

Hát igen, a liberálisok szeretik antihumánusnak tartani azokat, aki nem értenek egyet velük... Én továbbra is elsősorban az áldozatokkal, és hozzátartozóikkal akarok humánus lenni, és szerintem ezeknek bármiféle esélyt adni, önmagában kínzás az áldozatok hozzátarozóival szemben. Teljesen biztos vagyok benne, hogy vannak Breivik áldozatainak hozzátartozói közül is szép számmal(Mivel nem ismerem őket, nem beszélhetek általánosságban az összes nevében, de hogy akad ilyen, arra komoly pénzben fogadnék.), akik kifejezetten az nevetséges "büntetés" miatt nem tudnak megnyugodni, továbblépni, márpedig nekik meg ahhoz lenne joguk, illetve ahhoz, hogy ne kényszerüljenek önbíráskodásra az igazsághoz...Hál'Istennek nem kerültem ilyen helyzetbe, de azt hiszem, ha én norvég lennék, és egy Breivik féle kiirtaná a családomat, nem nagyon látnék más megoldást, mint hogy amikor kijön az illető, megölöm az illetőt, aztán beülök egy taxiba, feladom magam, és én is lehúzok pár évet a luxusbörtönben...És emiatt nem tartom rossz embernek magam...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.08. 10:38

Humanitásból.

fekete mamba # 2015.01.08. 09:48

Jó, lehet, hogy a hozzászólásom három tagmondatból állt, de azért itt ez a három eléggé összefügg... Egyébként miért, milyen nézetből következik, hogy ezeknek az elemeknek is meg kell adni a szabadulás esélyét 25-30 év múlva? A jobboldali rendpártiságból?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.08. 09:32

Összemosol három különböző dolgot, és rásütöd, hogy a három különböző kérdésben elfoglalt bizonyos álláspont liberális nézet lenne. Holott egy biztosan nem az, egy nem egyértelműen az, és a harmadik is csak talán az.
Így is lehet vitatkozni, csak nem érdemes.

fekete mamba # 2015.01.08. 09:14

http://index.hu/…k_parizsban/

A kedves liberálisok szerint persze "nekik" is emberi jogaik vannak, őket sem szabad nem hogy halálra, de tényleges életfogytiglanra sem ítélni, az ő esetükben sem szabad a büntetés céljának a megtorlást tekinteni...

fekete mamba # 2014.09.23. 19:21

http://www.origo.hu/…a-itelt.html

Ez igy még egész elfogadható, de remélem marad az a kitétel is, hogy a belügyminiszter is kell hozzá, olyan ember egyetértése is kelljen mindenképp, akinek a következő választást is figyelembe kell venni, hogy még csak véletlenül se döntsön közfelháborodást kiváltó módon...

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.09.07. 06:11

Grave7

Ez a szakma egyedül nem megy. Barátokra van szükség az élet legtöbb területén, mert ami nincs a fejedben, legyen a telefonodban.

A végrehajtási joghoz értenek a legkevesebben. Azon a területen összetetten vannak jelen az élet valós problémái.

A Jogi Fórumot kedvtelésből olvasgatják, és nem azért, hogy gyöngyszemekre találjanak.

Grave7 # 2014.09.06. 17:54

@Immaculata: Benned melyik szakma kéviselőjét tisztelhetjük? És honnan vannak ilyen információid, meg miért a végrehajtási fórum a legkedveltebb? :)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.09.06. 17:39

Olvassák, és ügyészek is. A legkedveltebb a végrehajtási fórum.