Remélem most örülnek a liberálisok...


AzElitelt # 2016.03.30. 17:23

Sajnos a buntetes vegrehajtas a kozhiedelemmel ellentetben nem fektet tulzottan sok energiat a reintegracioba, ami azt gondolom jelentosebb problema mint a tesz. Mindegy hogy Bene vagy barki mas, ha alternativa sincsen szabadulas utan, az a veszelyes... Bele kell csak gondolni -es nem vedek ezzel senkit, csak egy altalam logikusnak velt gondolat- hogy mikor valaki lehuz 20-30-40 evet, es az osszes hozzatartozoja baratja elfelejtette, vajon mihez kezdjen? Nem ismeri a vilagot, nem tudja meg bekapcsolni sem a telefont, nem tudja mit jelent a wifi, mi a teendo ilyenkor? Ez a veszelyes.

fekete mamba # 2016.03.30. 17:01

Sherlock senki nem akar kerékbetörést, csak hogy Bene félék ne legyenek újból a társadalom tagjai. Akár halálbüntetés, akár TÉSZ biztosítja utóbbit. Felőlem lehet a TÉSZ is, de ugye Strasbourg szerint az sem oké. Eddig az volt az érvelés, hogy a strasbourgi ítélet, hogy olyanokat kiengednek, akinek bent a helye. De tekintve hogy már volt egy bíró, aki ki akarta engedni, és innentől két évente újból vizsgálgatnak, egyre nagyobb az esély rá, hogy de, azt fogja jelenteni...

Sherlock # 2016.03.30. 15:56

Sőt, nem is a halálbüntetés a kérdés, hanem hogy legyen-e minősített fajtája is (kerékbetörés, üvöltő bika), illetve hogy a magyar jogi hagyományoknak megfelelően visszahozzák-e a "fő- és jószágvesztést", azaz járjon-e teljes vagyonelkobzással. A legsúlyosabb bűncselekményeknél pedig legyen hetedízigleni vagyonelkobzás és harmadízigleni halálbüntetés, ez is része a történeti hagyományoknak a 14. század óta.

AzElitelt # 2016.03.30. 14:55

Mindenkeppen a halalbuntetes az ami megoldas. a bortonbuntetest 'atmeneti' megoldasnak talaltak ki. Atnevelesre, nem a problema megszuntetesere, a TESZ megis a megszuntetes celjat szolgalna. Vannak emberek viszont akiknel megoldas kell nem
atneveles. Azonban en a magam reszerol nem Bene felekrol beszelnek, hanem ember zoltanokrol, bar o maga megszuntette a problemat.

fekete mamba # 2016.03.30. 14:49

AzElitelt,ha nem végeznek ki ártatlant, akkor szerintem is humánusabb a halálbüntetés. De akkor Te a halálbüntetést, vagy a TÉSZ-t támogatod inkább? Mert ha egyik sem, akkor a harmadik lehetőség Bene félék szabadulása...

AzElitelt # 2016.03.30. 14:45

Kivancsi vagyok hogy a temahoz hozzaszolok kozul hanyan voltak reszesei a buntetes vegrehajtasnak-mindegy melyik oldalrol-. A tenyleges valoban csak egy gyenge alternativaja a halalbuntetesnek. Gyenge tarsadalmak gyenge alternativaja. Ha tarsadalmi szempontbol nezzuk bunteteskent tekintunk ra, de akkor lassuk be hogy a kevesbe ismert anyagi vonzatai miatt igencsak karos a tarsadalomra. Ha sertetti hozzatartozoi szemmel nezzuk akkor pedig tekintsunk ra egyfajta bosszukent. Minden oldalrol tekintve gyenge megoldas, viszont...ha sokak szerinte tul emberseges megtartani a szabadsag remenyet...akor tessek ezzel a remennyel elni 10-20-40 evet. Megvaltozik ugy az 'emberseges' jelentese. Meggyozodesem hogy a TESZ embertelenebb mint a halalbuntetes, meg ha elsore embersegesebbnek hangzik is

fekete mamba # 2016.03.30. 14:28

Na most kis híján kienegedték Benét, még jó hogy a másodfokú bírók értelmesek voltak. Az elsőfokon eljáró BV bíró nem érezte úgy, hogy szembeköpi a hozzátartozókat? Hogy döntésével azt mondja, hogy Bene élete többet ér, mint az, akiket megölt? Ennyit arról az érvről a TÉSZ-el kapcsolatban, hogy TÉSZ nélkül is a legdurvább esetekben hallgatólagos megállapodás lesz arról, hogy nem engedjük ki őket, hisz kinél lenne ilyen "hallgatólagos megállapodás", ha nem Benénél? Jelenleg bizony az tűnik valószínűbbnek, hogy 2018-ban, vagy 2020-ban TÉNYLEG ki fogják engedni, mert hogy állítólag lesz hová mennie, és utoljára azt nyilatkozta, hogy megbánta, és együtt érez a hozzátartozókkal.Na persze... És azok az érvek, ami alapján most az első fok ki akarta engedni, az idő múlásával csak erősebbek lesznek, úgyhogy 2 vagy 4 év múlva simán lehet, hogy TÉNYLEG kiengedik...És még ha tényleg nem is fog újabb erőszakos bűncselekményt elkövetni, milyen ország, ahol egy ilyen "embert" kiengednek? Miért akarnak a liberálisok ilyen országban élni? Miért lesz az jó a társadalomnak, ha Benét kiengedik, még ha tényleg nem is fog újra megölni senkit? Ki fog igazságot szolgáltatni?

ius latratus # 2015.08.11. 11:24

Hát ez meg hogy a csudába jön ide?

fekete mamba # 2015.08.10. 20:59

Még szép, hogy végigolvastam, és pontosan a "azonban szem előtt kell tartani, hogy az ország törvényeit nem alakíthatjuk az emberek pánikreakciójához -fűzte hozzá a politikus."szöveg az, ami valójában antidemokratikus, a "józanság" álarca mögé bújva...

fekete mamba # 2015.08.10. 16:58

http://kitekinto.hu/…eg_meszaros/#…

"A Verdens Gang nevű oslói újság közölte a kettős merényletet követően a több, mint 1000 embert megkérdező közvélemény kutatás eredményét, melyből kiderül, hogy 65,5 % szerint a büntetések túl enyhék. "

Na ennyit arról, hogy a norvégok elégedettek lennének, mint azt egyes liberálisok állítják...

ius latratus # 2015.08.10. 12:07

Business Law

(Egyebkent hatarozottan megfigyelheto, mikor a Fidesz van parlamenti tobbsegben, sokkal osszeszedetebb es ertelmesebb emberek ulnek a hivatalokban.)

Hol egy kötél, Istenem?

KBS

Tudod, ez a véleményt alátámasztani nem tudó, érzelmekre ható massza mindig eldönt egy-egy választást. Mert hagyják választani. Én évek óta hányok ettől, maga a törzskérdés, hogy ti. van-e létjogosultsága ma Magyarországon (de hát merészkedjünk már messzebb is: Európában) a halálbüntetésnek, nos, szerény, kellően most nem alátámasztott véleményem szerint: igen.
És nem azért, mert Szent László közelebb áll a lelkivilágomhoz, mint Izabella királyné...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.10. 11:49

Nekem a véleménnyel semmi bajom. (Bár messze nem értek vele egyet.) A véleményt alátámasztani kívánó demagóg, populista, érzelmekre apelláló érveléssel van bajom. Konkrétan hányok tőle.

ius latratus # 2015.08.10. 11:13

Magyarorszagon szerintem nagyon precizen, gyrosan vagyis kitunoen mukodik a rendszer.

Uhh.
Kádár János sem mondhatta volna szebben. Nem feltétlenül populista az, aki a halálbüntetés visszaállításáért száll síkra.
Mi a fene bajotok van ezzel a nézettel?
Bárcsak minden, a társadalmat valóban belülről rothasztó nézettel szemben ilyen kiváló érveket hoznátok fel...
Uniós tagság?
Uraim!, - már bocsánat -, ki nem sz@rja le?

Fekete Mamba

Amúgy ne reménykedj, az általad jobbiknak vélt viccpártban is tudják: soha nem lesz halálbüntetés.
Majd ha ez a fene nagy önérzet, meg demokrácia a múlté lesz, -talán majd akkor.
Addigra a fehér, keresztény Európa meg már nem is fog létezni.

fekete mamba # 2015.08.09. 22:24

"A te gondolataidra ezen temaban ugyanigy nincs szukseg a vilagban, mint azok gondolataira, akik embert olnek.

Ez hidd el, nem jo.

Barmit zagyvalsz (es ne bantodj) egyszeruen figyelembe sem veheto ebben a kerdesben."

Akkor talán tartani kéne népszavazást a kérdésben, és akkor majd meglátnánk, hogy melyikünk véleménye mögött sorakoznak fel többen! Ha ez a népszavazás a nemzetközi jogi, és politikai környezet miatt nem jön létra, az egyszerűen antidemokratikus!

fekete mamba # 2015.08.09. 22:16

"Meg lehet.
El is mondjak az eltavozottak, annak aki fogekony erre.
Te nyilvan nem vagy, igy nem tudod."

???!!!

"A te eleted pontosan 100% - ban ugyan annyit er, mint aki kioltja a te eletedet."

Igen, akkor neki miért lesz a gyakorlatban mégis több joga élni, miután megölt? Akkor mégsem ugyanannyit ér, nem???!!!

"Itt a problema gyokere.

Te nagy ivben teszel Istenre.
Ezek a dolgok Isten hataskorebe tartoznak."

Ki beszélt itt vallásról?

fekete mamba # 2015.08.09. 22:14

"Ezt te állítod?"

A hozzászólásod erre utal...

"Hidd el, az aldozatok hozzatartozoinak nagy resze, nem vallalna, hogy halalbuntetest kapjon az elkoveto, hogy ebben ok dontsenek."

Ezért mondom, hogy legyen erről komoly felmérés!

"Tovabba, nem ertem, minek kellett neked, ki emelni a tegnapi hozzaszolasod utan, hogy a Belatol varsz valaszt, ez nagyon tapintatlan."

Csak mert a Bélával szokott a legtöbb vitánk lenni.:)

groszfater@gmail.com # 2015.08.09. 22:05

Igen Beja olyan-amilyen te meg ilyen mint az alanti megnyilvánulásod.
Elnézésedet kell kérnem amiért eddig jogásznak néztelek,
többé nem teszem!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.09. 21:18

Ezt te állítod?

fekete mamba # 2015.08.09. 21:11

Szerinted a jogászok jobban meg tudják ítélni, hogy mit éreznek az áldozatok hozzátartozói, mint ők maguk?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.09. 18:11

Egyébként komolyan hasznosnak tartanám reprezentatív felmérést készíteni a halálbüntetés, és a TÉSZ ügyben, kimondottan azok között, akiknek a gyerekük, testvérük, vagy párjuk lett gyilkosság áldozata.
Magától értetődik... A sebészethez sem az orvosok értenek, hanem azok, akiknek legalább a vakbelét kivették már.

fekete mamba # 2015.08.09. 14:19

"Fekete Mamba: gondolod, az aldozatok - meggyilkoltak - ezt ohajtanak elegtetelkent halalukert, hogy az elkoveto halalbuntetest kapjon?"

A meggyilkoltakat nyilván nem lehet már megkérdezni, csak a hozzátartozóikat, ez ügyben meg ott a levél, amit linkeltem, nyilván nem állítom, hogy nem lehet ellenpélda. Egyébként komolyan hasznosnak tartanám reprezentatív felmérést készíteni a halálbüntetés, és a TÉSZ ügyben, kimondottan azok között, akiknek a gyerekük, testvérük, vagy párjuk lett gyilkosság áldozata. Kíváncsi lennék, mi jönne ki...

Ami engem illet, én úgy érzem, hogy két amúgy teljesen egyforma szituációban, amikor egy sötét utcában éjjel megkéselnének,és ott feküdnék félholtan, sokkal jobban félnék, ha ez Norvégiában történne, mint ha Texasban, mert Texasban ott lenne a tudat, hogy igazságot fognak nekem szolgáltatni, míg Norvégiában az lenne az utolsó gondolatom, hogy az állam nemsokára ki fogja nyilvánítani, hogy az én életem sz@rt sem ér...

"Nem az a feladat, hogy egy kegyetlen cselekedetet, hogyan lehet egy meg kegyetlenebb, vagy legalabb annyira kegyetlen modon ellensulyozni, hanem az, hogy az elkoveto megjavuljon."

Egyrészt úgy gondolom, hogy van, akit nem is lehet, megjavítani, másrészt, van, akit egész egyszerűen nem lenne IGAZSÁGOS. Vegyük pl. Péntek Lászlót. Tételezzük fel, hogy odabent megbánja, amit tett, elkezd tanulni, és 15 év alatt leérettségizik, és piacképes szakmát szerez, és nagy valószínűséggel ha kiengednék, akkor nem követne el semmit, hanem elkezdene dolgozni, és normális életet. Nos, szerinted ebben az esetben ki kell engedni? És ez milyen érzés lehet vajon az áldozat hozzátartozóinak, azzal szembesülni, hogy a gyilkos visszailleszkedett a társadalomba, és éli az életét? Milyen érzés lehet a hozzátartozóknak 15-20 év múlva meglátni a gyilkost a villamoson? Szerinted mégis hogy kéne reagálni Bándy Kata, vagy Horák Nóri szüleinek ilyen szituációban?

fekete mamba # 2015.08.08. 13:07

"Mi köze ennek a joghoz?"

Az, hogy ez a levél is egy érv a halálbüntetés, másodsorban a TÉSZ, mint büntetés fenntartása mellett...

"És különben is: meg akarsz hatni? Ne fáradj."

Hát, ha benned nincs együttérzés az áldozatok hozzátartozóival , azzal tényleg nincs mit kezdeni...

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.08. 12:40

Mi köze ennek a joghoz? És különben is: meg akarsz hatni? Ne fáradj.

fekete mamba # 2015.08.08. 11:44

http://www.kisalfold.hu/…nya/2428795/

"Az igaz, hogy az elkövető kivégzésének ténye sem hozta vissza szüleinket, ettől nem lettünk boldogabbak. Mégis egyfajta megnyugvással tölt el, hogy az az ember, aki ilyenre képes, már nincs köztünk. Nem kell attól tartanunk, hogy egyszer idős korában megrogyva bár, mégis szembejöhetne velünk az utcán. Nem kell attól félnünk, hogy jó magaviseletéért kiengedik a börtönből. Nem kell arra gondolnunk, hogy vannak jó, jobb napjai a cellán belül. Látogathatja családja, érzelmi, gondolati életet élhet. Lehetnek fizikai, lelki örömei. Míg mindezt elvette két dolgos, rendes, tisztességes embertől, és örökre megbélyegezte azok gyermekeit, családját, akik itt maradtunk ebben a mérhetetlen fájdalomban, űrben, örök hiányérzetben.

  • Dr. Nagy Zoltán bíró úrnak valószínűleg nehéz volt végignézni az eseményt. Mégis én üzenem, hogy legyenek nyugodt éjszakái, aludjon jól, a lelkiismerete legyen tiszta, hiszen azt a döntést hozta meg, amit – mióta világ a világ – meg kell hozni. Nem élhet olyan ember, aki két egészséges ember életét oltotta ki, és megszámlálhatatlan embernek okozott sérülést, csonka életet!"

Kovács Béla Sándor és a többiek, vélemény?

fekete mamba # 2015.08.06. 07:56

http://www.hir24.hu/…feldolgozni/

"Szüleik kétharmada azóta is poszttraumás stressz-tüneteket mutat, ami koncentrációs zavarokkal, emlékezetkihagyással, alvászavarokkal jár. 51 százalékuk azóta sem tudott teljes munkaidőben visszaállni a munkába."

Biztos, hogy az ítélet sem segít nekik a továbblépésben...:( De az ő jogaik nem számítanak.:(

Nyilván nem azt mondom, hogy ha Breiviket kivégzik, vagy legalább TÉSZ-t kap, akkor könnyű lenne nekik, de meggyőződésem, hogy sok hozzátartozó könnyebben tudna továbblépni. De így, hogy gyakorlatilag nem történt igazságszolgáltatás...