Eladtam a marhákat zálogjoggal


lajcsó # 2017.07.06. 19:32

"most ellenem eljárás van bűncselemény elkövetése miatt."
"Tanúként hallgattak ki"
A kettő kizárja egymást.

alfateam # 2017.07.06. 19:17

Todlich!
Nagyon ügyetlen vagy ha rád húzzák a sikkasztást.

Dr.Attika # 2017.07.06. 18:48

A sikkasztás megállhat. ismerni kell a részleteket. Forduljon ügyvédhez.

Todlich # 2017.07.06. 17:37

Voltam bent. Tanúként hallgattak ki... még!

alfateam # 2017.07.06. 16:54

. Amikor ezt megtudta, feljelentett a rendőrségen, hogy én "elsikkasztottam" a marhákat, ezért most ellenem eljárás van bűncselemény elkövetése miatt.

És kihallgatott már a rendőrség ?!

Todlich # 2017.07.06. 16:22

Tisztelt Fórum!

Van egy olyan problémám, hogy vállaltam egy haveromnak, hogy 5 marháját felnevelem kis pénzért cserébe a telepemen úgy, hogy ő adja hozzá az etetőanyagot, én meg abból etetem őket. Ez idővel elmaradt, mert a sajátomból kellett adni az állatoknak ennem. Ígéret volt, hogy majd kifizeti, de máig nem történt ez meg. Szóban állapodtunk meg, írásba nem foglaltunk semmit sem. Mikor megnőttek a marhák, jeleztem neki, hogy már nem tudom tovább tartani az állatokat, vigye el azokat és fizessen ki. Mivel ez nem történt meg, egy ismerősöm tanácsára zálogjogban kezdtem el gondolkodni. Meg is írtam neki ezt, hogy mi alapján érvényesíteni fogom a zálogjogomat a Ptk. szerint, amire nem reagált semmit. Ezért én eladtam az állatokat, a hasznot levettem meg az etetőanyag árát, a maradék nem sok lett, de azt odaadnám neki. Amikor ezt megtudta, feljelentett a rendőrségen, hogy én "elsikkasztottam" a marhákat, ezért most ellenem eljárás van bűncselemény elkövetése miatt. Mint később kiderült számomra, arra hivatkozva jelentett fel, hogy nem kötöttünk zálogjog szerződést írásban, így nem is érvényesíthettem volna a zálogjogomat.

Kérdésem az lenne, hogy most tarthatok a büntető eljárástól ez miatt, hogy nem érvényes a zálogjog, vagy ez csak polgári bíróságra tartozik, mert nem a megfelelő rendelkezések szerint jártam el a zálogjoggal kapcsolatban?

Köszönöm a válaszokat!